reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Witajcie :)
Olgierda, podziwiam jaki ten Stasiu spokojny kawaler ze ty mu podczas karmienia możesz paznokcie obciąć czy ucho wyczyścić...Olek, wystarczy ze ktoś w domu kichnie, przerywa karmienie i szuka co się dzieje , przerywa karmienie, rozgląda się, patrzy na mnie pytająco. Gdy karmie, nie mogę się do nikogo oddawać, bo od razu koniec karmienia, zaczyna sie rozglądać i koniec.
Olek do tej pory podczas karmienia klepal mnie po piersi, zakładał sobie moja bluzke na głowę. Niestety teraz ciagnie się za ucho lub wkłada palec do oka. Staram się dawać mu moja rękę zeby mnie trzymał i bawił sie palcami ale jest zły ze mu super zabawę przerywam. A zabawa jest super dopóki nie zaboli go....
Na next ubranka rzeczywiście piękne, mamy kilka bo dostał w prezencie ale ja tam nie umiem szukać. Musze zobaczyc na komputerze bo na tablecie nie mogę nic poszukać.
Kamila fajna te bluzę kupilas:-) :) Ja do tej pory ubieram tylko body , spodenki i skarpetki. Wydaje mi się ze mu tak wygodniej, nic się nie podwija, a przy takim ruchliwym dziecku to wazne :D:p
Od dziś nie będę go po kąpieli pielegnowac na przewijaku. Koniec z moimi zszarganymi nerwami :laugh2::p Zawsze mam na blacie kuchennym wanienke, przewijak ale nie daje sobie z nim rady. Wczoraj tak walnal noga w parapet ze aż sie rozplakal. Wklada nogę do doniczki z kwiatami, konewki. Zrzuca mi wszystko z parapetu. Bede go klasc w ręczniku na łóżku w sypialni i tam smarować i ubierać. Zobacze, czy będzie lepiej.
Miłego dnia

Anitek wszystkiego najlepszego. Życzę Ci abyś w tym roku spełniła choć jedno z wieloletnich marzeń.

Ja też już pielęgnuje na łóżku w sypialni od jakiś 2 kąpieli bo inaczej się nie da. Filip od wczoraj leży na brzuszku z wyprostowanymi rękami i tak wysoko trzyma głowę że aż śmieszne. Robi to aby oglądać psa na kanapie. Biedy piesek jak tylko podejdzie łapie go za ucho. Dobrze ze nasz piesek nie ma ogona
:-) Widze też duża różnice w manualnosci, przewraca strony w książkach o grubych kartach takich tekturowych co mają kilka stron. Ma taką zabawkę od krzesełko popychacza że tam się np kręci lusterko popycha okrągłe przedmioty i przewraca kolorowe postacie jak kartki w książce. Pokazała mu że małe lusterko się obkreca to od razu powtórzył i kręcił. Wyciąga też rączki po zabawki do góry. Precyzyjnie chwyta i bawi się 2 rączkami. No i jak jest na kolanach i widzi dalej w swoim pokoju np. szczeniaczka wyciąga rękę wydaje odgłos i widać co chce. Przytula się już i zawstydza uśmiechając się i chowając twarz we mnie a za chwilę zerka. Bawi się też z mężem w kręcenie głową. Mąż przesuwa głowę w jedną stronę Filip papuguje w drugą on tak samo. Przestaje to i Filip i w śmiech.

Przy karmieniu tak samo jak u Ani cisza musi być bo jak nie to on musi wiedzieć co się dzieje. Teraz ulubiona zabawa wyciąganie wkładek laktacyjych. Niech tylko kawałek będzie widać jak odepne miseczkę. Potrafi też w połowie karmienia mówić z zatkana buzia albo śpiewa po swojemu bo zrobiło mu się nudno. Niestety nie próbuje się przewraca w brzucha na plecy. Albo robi kołyska albo wbija twarz w mate i nogami robi ruchy do raczkowania i zginą ręce ale nie ma jeszcze koordynacji żeby to zgrać i się denerwuje że tyle wysiłku a przesunie się centymetr. Świetnie przewraca się z jednego boku na drugi i bierze zabawki które oczywiście je.

Cześć dziewczyny! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Byłam bardzo zajęta przez święta bo uczynniam swoje prawo jazdy :D Maja świetnie zniosła lot, w niedzielę już wracamy do domu. U dziadków niesamowicie dopisuje jej apatyt, do tego stopnia, że budzi się 4 razy w nocy ;/ Nie wiem, może różnorodność świątecznych potraw tak jej posmakowała. Generalnie jestem przerażona jej budzeniem się, bo od urodzenia budziła się max 2 razy :p Maja przez ten czas bardzo urosła, widzę to po ubrankach, w tydzień wskoczyła w rozmiar 68. Przekręca się już na brzuch i siada :D Dostała mnóstwo zabawek i ubranek, że nawet nic jej nie kupuję na wyprzedażach, bo nie wiem czy to wszystko zdąży przechodzić :D Jak tam Wasze Maluchy w Nowym Roku. Już w sierpniu będziemy obchodzić roczki :D Jak ten czas szybko mija !!! :D

u nas tak samo Kamila, lapki pracuja ze hej! Do wanienki wlozylam dzisiaj sliczna kaczuszke na żaglowce, ale co to za atrakcja kiedy w wanience są nóżki! Żadna to atrakcją! Nogi to jest cos! :wink:

Sąsiadka urodziła dwa tyg temu synka. Wszystko ok tylko karmienie...krew się leje:no2: Nie rozmawiałam z nią dawno , ona nie wiedziała o moich problemach z karmieniem. Teraz siedzę i pluje sobie w brodę ze jej powiedziałam. Nie przemyslalam tego a może się zdoluje i przestanie karmić :sad:

reklama
czy wasze maluchy tez takie wielkie ze gondola za chwile będzie za mała?:szok: Myślicieli o kupnie lżejszej spacerowki , takiej żeby np zabrac na wakacje itp.?

Do góry