reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Jak słyszę rady innych to mi się nie dobrze czasami robi. Gdzie słowa wsparcia i otuchy że tyle poświęca aby Twój syn miał lepszy start. Był zdrowszy. Moja teściowa porównuję umiejętności Filipa do 3 m-ce starszego wnuczka koleżanki. Dla mnie może mówić siedzieć później aby był szczęśliwy i zdrowy. Po co ta zazdrość do tego o umiejętności starszego dziecka. Julka moja świetnie się uczy. Jako jedyna w klasie ma 6 z historii. Ale ma też 4 w muzycznej z audycji. Jak teściowa zobaczyła spytała jej czy ona wogole chodzi na ten przedmiot. Wojna była aż do Świąt tak mąż się zagotował. Cieszę się że Julka świetnie się uczy ale jakby miała same 3 byłaby gorsza wnuczka?

Porownywanie, w dodatku do starszego dziecka to juz czysta złośliwość! Nigdy tego nie zrozumiem.
Babcia wnuczce dogaduje a później bedzie sie dziwic ze wnuczkq moze unika kontaktu. Brak slow.
U mnie w rodzinie wynikało to bardziej z tego ze nie wierzą w mleko mamy. A ja wierze bardzo!!
Czuje ze u nas tez będzie porownywanie bo Oli ma o 3 miesiące mlodszego kuzyna a jego matka robi wszystko żeby dzieci były doroslejsze. Bez sensu. Wszystko idzie samo w rozwoju i wtedy kiedy dziecko jest gotowe. U Olka jakos szybciej niż u starszego ale w ZADEN sposób nie wpłynęło to na rozwój starszego. Wspaniałe się uczy, jest bardzo dobry w sporcie. A zaczął mówić gdy miał 3 lata i wszystkie ruchowe umiejętności tez dużo później. Ale był radosny, wesoły i o to chodzi! :)))

Dziękuję za życzenia :-D w sumie to czasami trudno mi uwierzyć że mam tyle lat, czuję się o 10lat młodsza;-) ;)
My nie używamy gondoli od miesiąca, po pierwsze dlatego że Zoja już się w niej nie mieści a po drugie ona nie chce leżeć. Spacerujemy w foteliku. My mieliśmy parasolkę ale muszę zidentyfikować gdzie ona aktualnie jest :blink: aneczqa ta Twoja wygląda super.

Apropo koleżanki to myślę że nic się nie stało, że jej powiedziałaś jak jest. Ja po urodzeniu syna nie wiedziałam że karmienie może tak boleć, nikt mi na powiedział, nawet mama. Chociaż ona w sumie mnie nie karmiła, bo położne zadecydowały za nią i od razu kazały mnie dokarmiać bo swoim płaczem budziłam inne dzieci:-D teraz też było trudno ale wiedziałam że to minie. U nas to teraz idylla. A ty Ania jesteś moim mistrzem.

I w ogóle macie dziewczyny super podejście do wychowania dzieci:-D ja się nigdy nie przejmowałam tym co mówią inni. Jak teściowa się wtrącała to jej powiedziałam że ona już swój czas na wychowanie dzieci już miała a teraz niech mi pozwoli zrobić to po swojemu

A i nasza cześć spacerówki do wózka już czeka, tylko jakoś mi dziwnie posadzić Zoję w niej ;-) ;) jaki numer ubranek noszą Wasze dzieci? Bo Zoja ma już 74 i zgłupiałam bo chciałam jej kupić rzeczy na lato i nie wiem na jaki rozmiary :szok:

Filip 68 ale to już ostatki. Spodnie i część rzeczy już 74. A nie jest duży. Waży teraz 7 kg 67cm.nie jest typem pulchniaczka jak była córka ale jest dość długi.

Kurczę ale się rozpisalyscie, ledwie nadążam;)... zgadzam się, że nie wolno porównywać dzieci bo to budzi albo kompleks nizszosci albo pychę. A dziadkowie tym bardziej powinni akceptować wnuki , w końcu są od rozpieszczania;). Moja mama i teściowa cale szczwscie uwazaja ze Stas jest najcudowniejszy na swiecie. I nie porownuja. A to ,że poswiecacie się, znosicie ból związany z karmieniem jest godne podziwu. Ja mam szczescie ze nic nie boli jak karmie.
My dziś po USG bioderek wszystko w porzadku. W przyszłą środę 2 dawka pentaxim, już się stresuje.

reklama
Olgierda, bo my takie gaduly jesteśmy :D

Anitek, dziekuje za mile slowa ale wolalabym nie być mistrzem, ale coz różnie to w życiu bywa. Ja juz wiem ze czasem po prostu karmoenie boli i ten bol nie mija. Najgorsze jednak dla mnie było to ze na pewien krotki czas minęło, było ok i powrocilo. Wtedy trochę sie podlamalam.

Olek nosi rozmiar 68 i 74. Zależy jaka firma. Teraz kupilam mu z 5-10-15 na 74 to sa dużo za duze. Tak mi sie wydaje. Na szczepieniach w polowie grudnia miał 7 kg i 69 cm.
Na lato to chyba 80? Sama nie wiem.

Do góry