reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Olgierda jestem pewna ze piwo mu nie zaszkodziło. Nie miej wyrzutów sumienia. Ja alko nienawidzę wiec nawet kropli nie tkne.
Olgierda to Staś poszedł na całość jak zaczął od górnej trojki :D U nas tez kupki ze śluzem , chociaz my właściwie mamy cały czas ale przed ząbkami było więcej tego śluzu i dzień przed zabkiem kupka zielona.

Kamila nie kojarze większej senności przed wyjsciem zabka za to mega obfite slinienie i gryzienie wszystkiego. Doslownie mały szarpal mnie za włosy żeby przyciągnąć moja twarz do swojej i ugryźć mnie np w brodę.
Teraz odkrył super zabawke-swoje stopy :D Można possac duży paluch lub podrapac się ...po czole. Specjalnie zdejmuje mu skarpetki żeby się nawachal i posmakowal :-) :)

U nas tez koniec laby. Starszy do szkoły a maz w czwartek do pracy. Było wspaniale ale wszystko co dobre szybko się kończy.
Heh Filip zdejmuje sobie skarpety i je
:-)

reklama
U Nas 2 noc w sylwestra w łóżeczku cała przespana :-) Powrót do normalności. Mąż i córka byli 10 dni w domu a jutro praca, szkoła a tak fajnie było razem. Na szczęście za 3 tygodnie ferie. Dzisiaj Filipek był marudny jak nie on i spał u męża na brzusiu i dzień rączek. Pomagał tylko gryzak z zamrażarki więc niedługo i my pewnie przywitamy ząbek.

Czy Wasze maluszki też były takie senne przed ząbkiem?
Staś śpi tyle samo co wcześniej...za to wogole nie lubi gryzakow a mam chyba ze cztery. Najbardziej lubi moja rękę albo swoje palce. A mnie lubi gryźć nawet przez bluze;)
Dzięki dziewczyny ulga że nic mu nie zaszkodziło po matczynym wybryku alkoholowym. Ja też nie przepadam za alkoholem. Jak już to jakiś słodki likierek np. piernikowy;). W ogóle to słodyczy jem za duzo i znów mi waga wróciła a już ładnie poniżej 68 bylo:(.Cały adwent bez słodyczy zrobił swoje.
A Ty Aneczqa boisz się że przez ząbki będzie Cię bardziej bolało przy karmieniu? Ja to myślałam że karmi się póki nie ma zębów a potem już nie bo się nie da, ale ostatnio na basenie babka karmiła 1,5 roczne dziecko..kiedy planujecie przerwać karmienie? Ja myślałam że z pół roku się karmi, ale chyba spróbuje trochę dłużej bo to takie wygodne i w sumie bardzo mile( no może dla Ciebie Aneczqa nie tak bardzo)..lubie to bo można się przy okazji poprzytulac...i np. wyciągnąć złoto z ucha;) a w kopalni sporo tego..albo poobcinac paznokcie...Kamila mi zaczęło moje poporodowe zapuszczenie przeszkadzać dużo wcześniej i wzięłam się za to żeby nie być sfrustrowana. A zadowolona mamą to szczęśliwe dziecko.
Miłego powrotu do codzienności:)
A wczoraj zaczęłam sobie myśleć o kolejnym dziecku. Mimo że często jest mi ciężko z jednym i często czuje się wykończona to marzenie jest silne...a widzę, że Wy sobie świetnie dajecie radę z dwójką...wiec może też bym dała radę...

Przy dwójce staniesz się mistrzem organizacji. To tak jak pracujesz to robisz więcej w domu niż jak masz wolne. Wiesz ze jak odpuścisz to już nie ogarniesz. U nas po takich 2 dniach laby to tona prania. Bo jak nie ciuchy to pościel jak nie ręczniki jak nie klapy to obrusy. Szkoła spacer obiad lekcje pies. Ale takie szczęście jak wszyscy razem wieczorem przy wspólnej kolacji. Ja Julci kamiłam rok miała wtedy 6 lub 8 zabkow

Super Kamila! Poczytam sobie dzisiaj.
Ząbki pięknie juz wystają i mały wygląda uroczo. Jeszcze mnie nie ugryzł o dziwo :wink:
Karmienie piersią jest kwintesencja macierzyństwa, dla mnie trochę droga krzyżowa ale wiem ze pomimo bólu daje dziecku to co najlepsze. Gdyby tak się zdarzyło ze bol będzie nie do wytrzymania to będę mu odciągnąć mleko i dawać przez butelkę co najmniej do roku. Właśnie przechodzimy kurs picia butelka. Codzienne lekcje powinny dac efekty i mały się przyzwyczai;)
Co tam ciekawego upolowalyscie na wyprzedarzach dla waszych maluchow? :p:D

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Ja tak oryginalniejszych imprezę miałam wczoraj bo urodziny mam 1stycznia:-D
Wczoraj właśnie się zastanawiałam do kiedy będę karmić Zoję bo już drugie urodziny nie mogłam napić się winka. Syna karmiłam do roku, Zoję planuję do wakacji.
Pamiętam jak syn próbował mnie ugryźć ale wtedy zabierałam mu cyca i nauczył się jeść bez gryzienia

Ja poluję zawsze na next.pl.
Ubranka są śliczne i bardzo dobrej jakości.

Zoja uwielbia odrabiać lekcje z bratem. Siada na kolanach przy stole ma swój zeszyt i karty;-) ;) i jaka jest wtedy dumna :laugh2:

Aneczqa u nas kurs picia z butelki wygląda podobnie do przyzwyczajenia do smoczka. Zojka nie może tego zaczaić. Próbuję od tygodnia.

Fajny artykuł. Ja myślę że dam Zoi pierwszy stały posiłek na początku lutego i będzie to marchewka że słoiczka. Na razie liże marchewkę obraną :-D

reklama
Anitek, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Posadzilam dzisiaj Olka w wanience i trzymalam pod pachy. Boże jaka radość z chlapania.Zamykal oczy i chlapal albo szukal stopy w wannie. A w ogole to wszystkie zabawki od mikolaja niech sie schowaja odkad bawi sie stopami :tak:

Do góry