reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
A ja Wam życzę samych szczęśliwych dni z maluszkami i starszakami :-D spełnienia marzeń i odrobiny czasu dla Was samych. Ja planuję zapisać się na zumbę:tak:

reklama
Jedyneczka na dole.
Jejku, wcale mi sie to nie podoba, karmienie boli bez zebow i boje sie co będzie z zębami.
Czulam ze cos jest nie tak bo wczoraj byla zielona kupa, w nocy obudził się do karmienie choc zawsze śpi cala noc a rano zastalam go...obgryzajacego szcebelki!
Z tego musiał być ząb :p
Wow, gratulacje:szok:

To super ze tez planujecie basen. Mi sie wydaje ze kazdy bobas lubi wode bo dopiero co w niej plywal;).. musi byc tylko cieplo na basenie.
Aneczqa chodzimy na specjalne zajęcia dla niemowlat na małym basenie. Raz w tyg. 30 min. Zabawy , Pani tłumaczy jak chwytac, i co jeśli się zakrztusi. I docelowo będzie nurkowal:D.
Ja już się nie mogę doczekać ząbków, choć pewnie będzie Go trochę bolało:( Staś obgryzal szczebelki jakieś 3 tyg temu i myslalam ze padne jak to zobaczylam, ale teraz z powrotem tylko piąstki oczywiście w całości i upodobal sobie mój nadgarstek. Tak się ostatnio zdziwiłam co mnie tak boli;)

Dajecie smoczek? Jak często? Ja chyba za często bo ciągle chce cos ssać jak jest czymś przejęty, chyba z nerwów...

My nie używamy smoczka, po piątym się poddałam i odpuściłam.

Życzenia tak piękne od Was ze pozostaje mi się pod nimi podpisać i zyczyc Wam tego samego Kochane :***
Bądźmy tu i wspierajmy się bo każda z nas to samo będzie przerabiała (no, oprócz bolacych sutków, w tym temacie jestem wyjątkowa :szok:).
Ja tez próbuje Olka nauczyć picia z butelki ale nie bardzo chce. Ostatnio pil gdy miał 6 tyg. Ale będziemy próbować.
Czy zaskocze Was gdy powiem ze drugi ząb juz widać? Pytam się dzisiaj Olka :synku, ty hurtowo te zabki produkujesz? :-p
U nas Oli zasypial pięknie przy piersi albo sam. Nie wiem kiedy się to zmieniło ze zasypia na rekach i dopiero przekładam go do lozeczka. Acha i bardzo często po pierwszej pobudce ok 6:00 zostaje i śpi juz ze mną w łóżku. I to jest takie mile :))
My jesteśmy w domu dzisiaj. Mamy gosci. Oli z okazji sylwestra brylowal w pizamce ale wzielam go właśnie do karmienia, zasnął a ja do Was pisze :)

To do zobaczenia w przyszłym roku! :laugh2:

Witajcie w nowym roku! Niech będzie dobry!
U nas wczoraj było widać drugiego ząbka, dziś juz się przebil! Proszę, powiedzie ze na tym na razie koniec, ze górne wyjdą ... za pol roku...:p

Hej dziewczyny w Nowym Roku!!! Staś zasypia ostatnio na raczkach albo przy karmieniu. Nie umie sam niestety...wcxoraj tak jak nie wypiłam ani kropli alkoholu w ciąży a nawet przed i oczywiście karmiąc też nie to z okazji sylwestra wypiłam pół małej korony specjalnie po karmieniu żeby przez 6 godz się wyplukalo. Staś już od wielu nocy budzi się na jedzenie dopiero o 5 rano więc myślałam że mogę sobie pozwolić. ALE nie wzięłam pod uwagę tego że o północy obudzą go petardy:(. O 23 wypilam a od 24 do 2 go tulilam i nosilam bo nie chcialam karmic po tym glupim piwie. O 2 skapitulawalam bo myślałam że mi ręce odpadna i go nakarmilam. Myślicie że po 3 godz już nie ma alkoholu w mleku? Ale miałam wyrzuty sumienia. Już mnie nikt nie namowi na kropelke nawet. Głupie to było strasznie...

Aneczqa u nas też ząbek się pojawił:)))))))Dziś zauważyłam na górze chyba 3 biała kropka hihi kochany ząbek. Na basenie jak byliśmy ostatnio to myślałam że mi nadgarstek odgryzie. Pewnie dlatego ze go swedzialo. Ostatnio sporo marudził i kupkę miał ze sluzem. Myślicie że to ząbkowanie czy moja dieta? W Święta trochę za dużo orzechów grzybów i słodyczy. Nie mam pojęcia czy to ma wpływ.

Hej dziewczyny w Nowym Roku!!! Staś zasypia ostatnio na raczkach albo przy karmieniu. Nie umie sam niestety...wcxoraj tak jak nie wypiłam ani kropli alkoholu w ciąży a nawet przed i oczywiście karmiąc też nie to z okazji sylwestra wypiłam pół małej korony specjalnie po karmieniu żeby przez 6 godz się wyplukalo. Staś już od wielu nocy budzi się na jedzenie dopiero o 5 rano więc myślałam że mogę sobie pozwolić. ALE nie wzięłam pod uwagę tego że o północy obudzą go petardy:(. O 23 wypilam a od 24 do 2 go tulilam i nosilam bo nie chcialam karmic po tym glupim piwie. O 2 skapitulawalam bo myślałam że mi ręce odpadna i go nakarmilam. Myślicie że po 3 godz już nie ma alkoholu w mleku? Ale miałam wyrzuty sumienia. Już mnie nikt nie namowi na kropelke nawet. Głupie to było strasznie...
Taka mała ilość na pewno szybki się rozeszła. Nawet nie miałaś pewnie nic we krwi

U Nas 2 noc w sylwestra w łóżeczku cała przespana :-) Powrót do normalności. Mąż i córka byli 10 dni w domu a jutro praca, szkoła a tak fajnie było razem. Na szczęście za 3 tygodnie ferie. Dzisiaj Filipek był marudny jak nie on i spał u męża na brzusiu i dzień rączek. Pomagał tylko gryzak z zamrażarki więc niedługo i my pewnie przywitamy ząbek.

Czy Wasze maluszki też były takie senne przed ząbkiem?

reklama
Olgierda jestem pewna ze piwo mu nie zaszkodziło. Nie miej wyrzutów sumienia. Ja alko nienawidzę wiec nawet kropli nie tkne.
Olgierda to Staś poszedł na całość jak zaczął od górnej trojki :D U nas tez kupki ze śluzem , chociaz my właściwie mamy cały czas ale przed ząbkami było więcej tego śluzu i dzień przed zabkiem kupka zielona.

Kamila nie kojarze większej senności przed wyjsciem zabka za to mega obfite slinienie i gryzienie wszystkiego. Doslownie mały szarpal mnie za włosy żeby przyciągnąć moja twarz do swojej i ugryźć mnie np w brodę.
Teraz odkrył super zabawke-swoje stopy :D Można possac duży paluch lub podrapac się ...po czole. Specjalnie zdejmuje mu skarpetki żeby się nawachal i posmakowal :-) :)

U nas tez koniec laby. Starszy do szkoły a maz w czwartek do pracy. Było wspaniale ale wszystko co dobre szybko się kończy.

Do góry