reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
To super ze tez planujecie basen. Mi sie wydaje ze kazdy bobas lubi wode bo dopiero co w niej plywal;).. musi byc tylko cieplo na basenie.
Aneczqa chodzimy na specjalne zajęcia dla niemowlat na małym basenie. Raz w tyg. 30 min. Zabawy , Pani tłumaczy jak chwytac, i co jeśli się zakrztusi. I docelowo będzie nurkowal:D.
Ja już się nie mogę doczekać ząbków, choć pewnie będzie Go trochę bolało:( Staś obgryzal szczebelki jakieś 3 tyg temu i myslalam ze padne jak to zobaczylam, ale teraz z powrotem tylko piąstki oczywiście w całości i upodobal sobie mój nadgarstek. Tak się ostatnio zdziwiłam co mnie tak boli;)

Dajecie smoczek? Jak często? Ja chyba za często bo ciągle chce cos ssać jak jest czymś przejęty, chyba z nerwów...

reklama
Ja daje do zasypiania.

Wczoraj 1 raz dostał odciągnięte mleko. Postanowiłam trochę zamrozić. Pomyślałam że zobaczę czy będzie umiał z butli. Przy laktatorze miałam butelkę 125ml i tyle ściągnełam. Julcia nakarmiła a on wciągnął to szybko i jeszcze pierś musiałam podać. Za mała buteleczka na taki wiek. Zamawiam większą i po nowym roku idę do kina z córką i na koktajl na luzie a nie z zegarkiem w ręku. A tatuś zadowolony z buteleczka. Nie będę często korzystała ale chce mi się też do ładu doprowadzić włosy, paznokcie. Może jakaś maseczka odpowiednią dla mamy karmiącej. Bo wyglądam na mega zaniedbaną i jak mi wcześniej nie przeszkadzało to teraz zaczyna powoli.

1 noc w łóżeczku koszmar budził się non stop nie płakał ale przewracał sie zasnąć nie umiał i o 4 już leżał w moim łóżku. Dzisiaj lepiej budził sie co prawda 2 razy ale raz go uśpił szumiś bo poprosiłam go o pomoc :-) i nie zawiódł a raz musiałam nakarmić. Teraz pięknie śpi. Zmienił też po Świętach rytm dziennego spania. Wcześniej godzina zabawy i pół godziny drzemki. Drzemał nawet 6 razy dziennie. Dłuższa tylko na spacerze. Teraz budzi się przed 9 o 10 drzemka pół godziny potem ok. 12:30 godzina na spacerze. Spacer około półtorej trwa ale pół z tego nie śpi tylko sobie patrzy. Wczoraj podniosłam mu trochę leżenie w gondoli. Potem śpi ok 16 do 18. Na noc idzie teraz spać 20:30. Czyli wychodzi około 16 godzin.
A ile śpią wasze maluszki.

Jak skończy 6 m-cy odstawiamy smoczek. Ponoć jak wstawi się stale pokarmy jest mniejsza potrzeba ssania i wtedy najlepiej odstawić.

Kupiłam słoiczek ziemniak marchewka i patrzę na niego codziennie i odliczam dni. Jeszcze półtora miesiąca. Myślę że będzie takim smakoszem jak siostra. Która przed skończeniu roku nie chciała już cyca a na widok jedzonka krzyczała. Mmmma i cmotkała.

Oli budzi się ok 5:30-6:00 zje 5 minut i zasypia do 8-9. Później 40 minut drzemki ok 10-11.
Kolejne spanie, na spacerze 2-3 godziny i jeszcze jedna drzemka. Zasypia ok 2:30-21:30, teraz trochę się to poprzestawiało po świętach.
My ze smoczka korzystamy do zasypiania i zdarzy się ze w nocy się obudzi, dam smoczka i śpi dalej.
Ja tez mam sloiczek z marchewka ale nie spieszy mi się ;) Choć ciągle słyszę od rodziny, znajomych " on "TYLKO" pije mleko?

Kochane.
Czego Wam życzyć na Nowy rok. Na pewno będzie wyjątkówy. Pierwszy ząbek ( niektórzy już drugi :-)) raczkowanie, siadanie , pierwsze jedzonko.Pewnie 1 kroki.

Dużo szczęścia zapewnione :-)

Więc życzę Wam:

Przespanych nocy,

niebolących sutków.

Bezbolesnego ząbkowania,

łagodnych szczepień.

Pysznych pierwszych posiłków.

Wspaniałych wakacji razem.

Wsparcia partnerów.

Abyśmy były za rok razem na tym forum bo kto zrozumie matkę lepiej niż druga matka.

Łagodnych powrotów do pracy.

Zdrowia

I najpiękniejszego słowa mama.

U nas z
Kochane.
Czego Wam życzyć na Nowy rok. Na pewno będzie wyjątkówy. Pierwszy ząbek ( niektórzy już drugi :-)) raczkowanie, siadanie , pierwsze jedzonko.Pewnie 1 kroki.

Dużo szczęścia zapewnione :-)

Więc życzę Wam:

Przespanych nocy,

niebolących sutków.

Bezbolesnego ząbkowania,

łagodnych szczepień.

Pysznych pierwszych posiłków.

Wspaniałych wakacji razem.

Wsparcia partnerów.

Abyśmy były za rok razem na tym forum bo kto zrozumie matkę lepiej niż druga matka.

Łagodnych powrotów do pracy.

Zdrowia

I najpiękniejszego słowa mama.
Dzięki Kamila!!!Wam również dziewczyny samych pięknych dni w Nowym Roku. Zdrowia dla Was i maluszkow!
Jak spędzanie Sylwestra? My sami, mieli przyjść znajomi, ale się dzieciaki pochorowaly. Potanczymy sobie za Stasiem;)
Staś śpi trochę mniej od Was bo koło 11 około 30 min, pot em 14 niecała godzinka i 17 też chwilę, chyba że wczesniej pośpi dłużej to wogole go omija ta trzecia drzemka. Idzie spać 20-21 czasem wcześniej. Zdarza się że się budzi kolo24 na jedzonko i pot em o 5 nad ranem. No i niestety po tej 5 to ma taki płytki niespokojny sen i muszę co chwilę wstawać. Ale tak na maksa budzi się koło 8 rano. Nie powiem żebym chodziła wyspana,ale teraz kilka dni moja mama była i mogłam trochę odespac;)...jeszcze raz wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Oby nasz wątek przetrwal:)

A jak zasypia ja Wasze maluszki. U nas smoczek i przytulnie na rączkach i odkładam. Jak się w nocy przebudzi smoczek i trzymam za rączkę jak nie pomoże cyc.

Czy zasypiaj same? U nas sporadycznie w nocy.

Witajcie moje Drogie:blink:
Jakoś ostatnio ciężko mi się zebrać z pisaniem. My też siedzimy dzisiaj we czwórkę i się wygłupiamy, zakładamy peruki, gramy. Zojka ślicznie wygląda z kręconymi włoskami:-D
Zoja w dzień też ma króciutką drzemkę ok 9.30, później idzie spać po 13 na 2 godziny i ok 19 też krociutko śpi. Na noc zasypia ok 22, wstaje ok 1.30-2 na jedzenie, później ok 5 i 8 na dobre. Zasypia zazwyczaj przy cycu, jak nie zaśnie to trzeba ją ponosić.
Teraz w ogóle nie chce leżeć, najchętniej chce aby ją nosić a ona pokazuje palcem gdzie mamy ją nieść :-D od dwóch dni daję jej wodę z buteleczki i jest mega szczęśliwa, że też może sama pić. No i daję jej marchewkę do lizania. Uwielbia:szok:

reklama
Zoja śpi razem ze mną i na razie nie planuję tego zmieniać, nie mogłabym zostawić jej samej w łóżeczku. Synek spał z nami długo;-) ;)

Do góry