reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Zoja od dwóch dni zaczęła siadać. Kończy jeść i się podnosi bo oczywiście nie może niczego przegapić. Od razu szuka brata i śmieje się w głos jak on dla niej tańczy i śpiewa.
Zazdroszczę Wam tych przespanych nocy.

reklama
Anitek mój syn tez przemieniony i to non stop z malymi przerwami od września. Po nowym roku zapisze go do pulmonologa bo mąż zastał dzisiaj drzwi zamknięte, urlop do 2 stycznia. Mąż tez chory. Do rodzinnego o 8:30 wszystkie numerki wydane! Trzebw uważać bo naprawde mnóstwo ludzi choruje.
Olek tez się podnosi, wszystko wokół go interesuje i chce zobaczyć. Nauczył się wymuszać cos, wtedy jęczy ale widać ze się zmusza :p
Mysle ze to czas na obniżenie materacyka w lozeczku. Bo chwyta się za szczebelki i unosi głowę i tułów albo...za nogawki od spodni :-) :):tak:

Kamila ja go trzymam w wanience na pol siedząco. Kupilam za mała :sorry: Kąpiel jest ok ale smarowanie i ubieranie to trasa z przeszkodami. Jestem spocona po tych wieczornych zabiegach.

Olgierda, mały czasem placze, ale krótko. Domyslam się ze wtedy jest ten skok rozwojowy. Wtedy płacze gdy zasypia. W nocy śpi ładnie.

Anitek, może Zoja juz tez niedługo zacznie lepiej spać. A ile macie pobudek?
Moj dzieciaki to spiochy wiec pod tym względem zawsze miałam dobrze bo nie chodzilam nie wyspa na. No, chyba ze z własnej winy, gdy zbyt późno się polozylam.
Za to oboje maja szczęki rekina. Olek ma 4,5 miesiąca a karmiebie boli! Mocno gryzie. Bogu dzięki ze je tylko 5 minut i ze mam przerwę nocna bo nie wiem jakbym to wytrzymała. Gdy miał 2,5-3 miesiące było prawie ok, i znowu wróciło. Krótko cieszyła się bezbolesnym a raczej malo bolesnym karmieniem.

Miłego dnia
U was tez taka szarucha? U nas pada

No widzicie Wasze maluszki już wstają a przez to że Staś jest podpisany to ma na razie ż tym problem. Musimy częściej pochodzić. Mąż się nim zajmuje codziennie Go rozciąga, układa na boczkach i dociaga główkę do mostka. Ż jednej strony mu bardziej niewygodnie i straszliwie płacze ale niestety trzeba go pomeczyć bo inaczej będzie problem. Ale płacze jakby mu się krzywda działa i serce mi krwawi jak to slysze:'( . Troche zaniedbalismy przez miesiac i trzeba sxybko nadrobic i czesciej pochodzic do fizjoyerapeutki.
Aneczqa współczuję gryzonia. Nas to na szczęście omija i nic mnie nie boli.
My mamy pobudkę czasem około północy a potem dopiero 5 rano jedzonko i około 7 poprawka.

A Stasiowi kupiłam taka karuzele z drewna z cyrkowcami nad łóżeczko, mega kolorowe , patrzy jak zaczarowany...grzechotke tez drewniana i poduszke szyta na zamówienie z imieniem. Fajny sklepik obczailam z oryginalnymi zabawkami. W większości z drewna. Chyba niemieckie.

reklama
Olgierda a czemu wlasciwie musisz cwiczyc ze stasiem? Nie martw się, niedługo i on zacznie SI podnosić a na razie korzystaj ze spokoju :)
I dawaj linka do tych drewnianuch zabawek :D

Do góry