reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Zoja od dwóch dni zaczęła siadać. Kończy jeść i się podnosi bo oczywiście nie może niczego przegapić. Od razu szuka brata i śmieje się w głos jak on dla niej tańczy i śpiewa.
Zazdroszczę Wam tych przespanych nocy.

reklama
Anitek mój syn tez przemieniony i to non stop z malymi przerwami od września. Po nowym roku zapisze go do pulmonologa bo mąż zastał dzisiaj drzwi zamknięte, urlop do 2 stycznia. Mąż tez chory. Do rodzinnego o 8:30 wszystkie numerki wydane! Trzebw uważać bo naprawde mnóstwo ludzi choruje.
Olek tez się podnosi, wszystko wokół go interesuje i chce zobaczyć. Nauczył się wymuszać cos, wtedy jęczy ale widać ze się zmusza :p
Mysle ze to czas na obniżenie materacyka w lozeczku. Bo chwyta się za szczebelki i unosi głowę i tułów albo...za nogawki od spodni :-) :):tak:

Kamila ja go trzymam w wanience na pol siedząco. Kupilam za mała :sorry: Kąpiel jest ok ale smarowanie i ubieranie to trasa z przeszkodami. Jestem spocona po tych wieczornych zabiegach.

Olgierda, mały czasem placze, ale krótko. Domyslam się ze wtedy jest ten skok rozwojowy. Wtedy płacze gdy zasypia. W nocy śpi ładnie.

Anitek, może Zoja juz tez niedługo zacznie lepiej spać. A ile macie pobudek?
Moj dzieciaki to spiochy wiec pod tym względem zawsze miałam dobrze bo nie chodzilam nie wyspa na. No, chyba ze z własnej winy, gdy zbyt późno się polozylam.
Za to oboje maja szczęki rekina. Olek ma 4,5 miesiąca a karmiebie boli! Mocno gryzie. Bogu dzięki ze je tylko 5 minut i ze mam przerwę nocna bo nie wiem jakbym to wytrzymała. Gdy miał 2,5-3 miesiące było prawie ok, i znowu wróciło. Krótko cieszyła się bezbolesnym a raczej malo bolesnym karmieniem.

Miłego dnia
U was tez taka szarucha? U nas pada

No widzicie Wasze maluszki już wstają a przez to że Staś jest podpisany to ma na razie ż tym problem. Musimy częściej pochodzić. Mąż się nim zajmuje codziennie Go rozciąga, układa na boczkach i dociaga główkę do mostka. Ż jednej strony mu bardziej niewygodnie i straszliwie płacze ale niestety trzeba go pomeczyć bo inaczej będzie problem. Ale płacze jakby mu się krzywda działa i serce mi krwawi jak to slysze:'( . Troche zaniedbalismy przez miesiac i trzeba sxybko nadrobic i czesciej pochodzic do fizjoyerapeutki.
Aneczqa współczuję gryzonia. Nas to na szczęście omija i nic mnie nie boli.
My mamy pobudkę czasem około północy a potem dopiero 5 rano jedzonko i około 7 poprawka.

A Stasiowi kupiłam taka karuzele z drewna z cyrkowcami nad łóżeczko, mega kolorowe , patrzy jak zaczarowany...grzechotke tez drewniana i poduszke szyta na zamówienie z imieniem. Fajny sklepik obczailam z oryginalnymi zabawkami. W większości z drewna. Chyba niemieckie.

reklama
Olgierda a czemu wlasciwie musisz cwiczyc ze stasiem? Nie martw się, niedługo i on zacznie SI podnosić a na razie korzystaj ze spokoju :)
I dawaj linka do tych drewnianuch zabawek :D

Do góry