reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
U Nas Święta wspaniałe. Młody brylował. Śmiał się gadał i cały czas miał świetny humor. Teraz ma fazę na takie burczenie br jak samochód i pluje przy tym okrutnie. Potrafi też jak złapie fazę gadać po swojemu godzinę a jak wszyscy głośno przy stole to krzyczy żeby słyszeli i zwracali uwagę. Szczeniaczka musieliśmy schować bo tak polubił że jak kończył mówić to krzyczał żeby ktoś włączył i po 30 załącznikach nadal się nie nudziło heh. Dostał mnóstwo prezentów. Nawet części jeszcze nie skladalismy. Hit to gryzak i żyrafa Sophie. Pasuje mega do ręki i no i świetnie się gryzie. A ślini się aż trzeba bluzkę zmieniać.

Jak trzymacie maluszki w kąpieli. Ja już nie mogę tradycyjnie. Czyli ręką pod plecami i trzymać pod paszką jakby bark. Młody tak się kręci gada ze chyba go zgubię. Potem jak przewrócił na dłoni twarzą do wody jest ok odpycha się nogami. Ale na plecach muszę znaleźć nowy chwyt. Może coś poradzicie.

Część dziewczyny! Napilam się pepsi i nie mogę spać :-) :) U nas to samo, Olek był w centrum i bardzo mu to pasowało. Minął juz chyba czas gdy nie lubił gości :tak: Teraz uśmiechy, gadanie, piski radości i śmiech, śmiech, smiech:-pWszyscy gratulowali nam takiej pogodnej iskierki, mowili ze nieczesto spotyka sue tzkie niemowlaki, ktore non stop sie ciesza :p
U nas niestety to samo, slinienie takie ze trzeba przebierać body, bo jest mokre aż do pasa:oo2: Lubi sobie pomasowac dziąsła na piersi co niestety sprawia mi bol:no2: Jutro spróbuje przed karmieniem posmarowac mu zelem żeby tak się nie mścił na piersi.
Poza tym wszystko ok . Od kilku dni mały śpi od 21 do 7:30. Jest pięknie :))

Nie zauwazylam żeby się zawieszał czy zamyslal.

Hej, jak Święta udane?
Zauważyłam, że moja Zoja często się zawiesza, tzn zamyśla. Czy Wasze dzieci też tak mają?
Cześć, Staś to mały myśliciel. Od początku mówiłam, że będzie ż niego filozof. Więc często ma takie momenty , że siedzi cicho i obserwuje. A zawieszki też czasem łapie wtedy wyraz twarzy ma bardziej nieobecny. Święta spokojne, dużo uśmiechów i też rozgadal się nam i wszystkich zagaduje. Raz miał dzień że to gawożenie przypominało francuski, a wczoraj jakiś chiński;) Wczoraj skonczyl 4 miesace. Jak wieczorem przypadkiem spojrzalam na zegarek to byla akurat godz. co do min. w ktorej sie urodzil.

Część dziewczyny! Napilam się pepsi i nie mogę spać :-) :) U nas to samo, Olek był w centrum i bardzo mu to pasowało. Minął juz chyba czas gdy nie lubił gości :tak: Teraz uśmiechy, gadanie, piski radości i śmiech, śmiech, smiech:-pWszyscy gratulowali nam takiej pogodnej iskierki, mowili ze nieczesto spotyka sue tzkie niemowlaki, ktore non stop sie ciesza :p
U nas niestety to samo, slinienie takie ze trzeba przebierać body, bo jest mokre aż do pasa:oo2: Lubi sobie pomasowac dziąsła na piersi co niestety sprawia mi bol:no2: Jutro spróbuje przed karmieniem posmarowac mu zelem żeby tak się nie mścił na piersi.
Poza tym wszystko ok . Od kilku dni mały śpi od 21 do 7:30. Jest pięknie :))

Nie zauwazylam żeby się zawieszał czy zamyslal.
Ale masz bajecznie, że Twój mały nie płacze. I całe noce przesłane...u nas tez nie jest najgorzej ale o 5 juz musi byc karmionko. Mi wczoraj Stas chciał zjeść dłoń. Ma mocna szczeke;).

Jak trzymacie maluszki w kąpieli. Ja już nie mogę tradycyjnie. Czyli ręką pod plecami i trzymać pod paszką jakby bark. Młody tak się kręci gada ze chyba go zgubię. Potem jak przewrócił na dłoni twarzą do wody jest ok odpycha się nogami. Ale na plecach muszę znaleźć nowy chwyt. Może coś poradzicie.
My trzymamy ciągle tak samo ale wanienka robi się powoli malawa...

Super, że święta miałyście udane.
My na prezenty jeszcze czekamy, bo wigilię mamy 6stycznia. Mam nadzieję, że Zoja będzie równie pięknie się uśmiechała jak Wasze szkraby :-D u nas byli dziadkowie i Zoja każdego obdarzała uśmiechem a z babcią codziennie przynajmniej 30 min rozmawiała, mam nadzieję że nie żaliła się na nas ;-) ;)

reklama
Mój syn już 2 tydzień ma katar, a ja od tygodnia próbuję pozbyć się kaszlu. Na razie leczę się domowymi sposobami, ale chorobsko nie chce mnie puścić.

Do góry