reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
O to my na szczepienie najwcześniej bo w jutro. Już Staś niby nie ma kataru ale czasem chrzaknie. Raczej nie mogę przesunąć szczepienia bo to będzie 2 dawka i już tydzień temu nie byliśmy. Na spacer się nie odwaxylam bo by nas zwialo poza tym mi coś zaszkodziło i właśnie gotuję ryz z marchewką. Też bym gdzieś wyjechała ale trzeba oszczędzać bo remontujemy dom u są straszne koszty....marza mi się góry...

Heh u Nas też do niedzieli było kilkudniowe marudzę ie a wczoraj wrócił uśmiechnięty zadowolony Filip z masa nowych umiejętności:-) i znowu mata ukochana. Myślałam że marudzę od kataru ale to pewnie masz rację skok bo dużo nowych rzeczy ruchowo wczoraj prezentował. My dzisiaj bioderka i też w czwartek szczepienie :-)
Super że już skok minął. Dobrze, że to tylko kilka dni. Mnie też pewnie niedługo czeka. Ponoć skoki są co miesiac:/

Czy Wasze dzieci przekręcają się z brzuszka na plecy i odwrotnie?
Co Ty! Mój to tylko na pleckach i na brzuchu jak go sama położę. Ewentualnie ż brzucha na plecy to tak. Na boczkach strasznie nie lubi leżeć. I nie wiem może powinnam Go zmuszać. ...a ja mam pytanko czy Wasze pociechy mają rumience? Bo Staś od kilku dni ma takie czerwone poliki ale nie ma gorączki...a i gluty w kupce. Może to z przeziębienia????I nie wiem cxy szczepic juyro w takim razie...:confused:

Moj nie ma rumiencow ale podrazniona skore od śliny, po prostu ciagle wilgotno ma .
Olek przekreca się z plecow na brzuszek ale nie wiem czy odwrotnie, nie zwrocilam uwagi :wink:
Najsmieszniejsze jest to ze on nie lubi leżeć na brzuchu i jak sie przekreci to mowie: sam chciales ! :-) :) Śpi na boku, chociaż go klasę na plecach ale sam sie przewraca na bok, moze tak woli. Starszy nie przekrecal sie w tym wieku z pleców na brzuch i w niczym mu to nie zaszkodzilo . Zdrowy, silny chłopak, z szostka z wf-u!

Moj nie ma rumiencow ale podrazniona skore od śliny, po prostu ciagle wilgotno ma .
Olek przekreca się z plecow na brzuszek ale nie wiem czy odwrotnie, nie zwrocilam uwagi :wink:
Najsmieszniejsze jest to ze on nie lubi leżeć na brzuchu i jak sie przekreci to mowie: sam chciales ! :-) :) Śpi na boku, chociaż go klasę na plecach ale sam sie przewraca na bok, moze tak woli. Starszy nie przekrecal sie w tym wieku z pleców na brzuch i w niczym mu to nie zaszkodzilo . Zdrowy, silny chłopak, z szostka z wf-u!
Może zabkuje dlatego tyle śliny? Możliwe że tak wcześnie? ..to mnie pocieszylas bo trochę się martwię że tylko na plecach ciągle leży. Na brzuchu wytrzymuje może z 10 min....

Spokojnie Olgierda, Olek jednorazowo nawet tych 10 minut nie ulezy. Sapie jak parowóz. Ale ma frajde z tego przewrotu.
Mały jutro kończy cztery miesiące. Tak się slini ze cala buzie ma mokrą. W czwartek poprosze pediatrę żeby zajrzala mu w paszczę. Ja miałam pierwszy ząb majac 2 miesiące i 3 tygodnie! Wolalabym żeby Oluś miał jak najpóźniej.
Olgierda jeżeli masz wątpliwości czy szczepic to może przeloz...

Filip się nie przekręca chyba że niechcący z brzucha na plecy. Ale się nie przejmuje jest mega silny już do śniadania się podnosi i częściowo utrzymuje ciężar na nogach. Córa nie chciała raczkowac dopiero jak miała może z 8 m-cy to zarazczkowala żeby z tej pozycji siadać może po 2 tygodniach stała już przy meblach a w grudniu poszła a jest z marca czyli po 9 miesiącu w trakcie 10. Filip leży dużo na brzuchu ale zamiast przewrotow on z zapałem ćwiczy raczkowanie. Odpycha się nogami nawet już wyciąga rękę ale koordynacja nie ta. Jak ma zabawkę do której nie sięga ręką to jak gąsienica z olbrzymimi odgłosami wysiłku dopełza do niej. Niestety bardzo mu się podoba telewizja. Ja w dzień nie oglądam ale pod wieczór jak tata wróci to ogląda. Jak go położę na macie tak żeby nie widział to jak zegarek wskazówki nogami się odbija i potrafi się obrócić odbijając nogami o 180 stopni i patrzy na telewizor z ziemi i komentuje.

reklama
Ile ważył wasze maluchy przy urodzeniu a ile teraz?

My rodzeni 19 z waga 3570 teraz waga 6400 więc nie tak dużo. Że chudy nie powiem zawiązki ma ale też nie tak dużo zakładek jak miała jego siostrzyczka w jego wieku :)

Do góry