reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Słuchajcie dziś spaliśmy 9 godzin bez przerwy od 21 do 6 rano!!!!wreszcie się wyspałam..fajnie gdyby tak zostało ale to chyba taki pojedynczy przypadek. Krzesełko przyszło i jest super. Staś je bardzo lubi. Mamy kolor navy więc samo siedzisko jest białe i musimy uważać na przeciekajace pieluchy :blink:
Pogratulować :-) piękny wynik

reklama
Olgierda brawo Wy! Kto wie, moze Stasiu stwierdził ze juz jest tak dużym kawalerem ze nie wypada sie budzić w nocy :D
Moj starszy jak był malutki miał pozytywke z utworem Dla Elizy i uwielbiał. A mlodszy ma slonika Fisher price z roznymi usypiankami i słyszę miedzy innymi Chopina :D Widze ze lubi wiec pod choinke dostanie uczniaczka skoro juz nie focha sie na dźwięki :)
My od kilku dni znowu walczymy z usypianiem. Jest płacz, zmeczenie i nie wiadomo o co królewiczowi chodzi.
Czy wasze dzieci tez sa takie ruchljwe? Ja nie wiem czy nie pamietam ale nie lfzypominam sobie żeby starszy tak wywijal np na przewijaku. Po kąpieli, smarowaniu i ubieraniu , nadaje sie na odpoczynek do sanatorium :p
To współczuję tego usypiania. Też mamy takie dni i jestem.wtedy wykończona.Stas lubi się wyginac na przewijaku i w trakcie zakładania pieluszki też jest ruchliwy ale poki co przy kapaniu jest w miarę spokojny. My ciągle walczymy z katarem:(

Pogratulować :-) piękny wynik

O tak!!Chyba synuś ma spanie po mamusi. ;)ale musze przyznac ze jak sie wyspałam to od razu swiat wyglada inaczej. I na spacer mam siłę i w ogóle czuję się szczęśliwa. Bo był już taki moment że ze zmęczenia miałam zawroty głowy i pikanie serca. Teraz 21 i szykuje się do spania...kurcze nie wiem czy kupić tego szumisia. Chyba ma sens tylko z aplikacja...a Święta tuż tuż...

Słuchajcie dziś spaliśmy 9 godzin bez przerwy od 21 do 6 rano!!!!wreszcie się wyspałam..fajnie gdyby tak zostało ale to chyba taki pojedynczy przypadek. Krzesełko przyszło i jest super. Staś je bardzo lubi. Mamy kolor navy więc samo siedzisko jest białe i musimy uważać na przeciekajace pieluchy :blink:
Olgierda to chyba zaraźliwe Filipek też dzisiaj przespał noc. Śniadanie o 6:40 i dalej jeszcze sobie śpi :-) A pomyśleć że jeszcze kilka tygodni temu budził się co 3 godziny :-)

Zapisaliśmy Filipa od lutego po feriach na zajęcia muzyczne dla dzieci 0-2 lata grupa Gordonki :-) słucha się muzyki tańczy i bawi z dziećmi. Raz w tygodniu
:-) A w styczniu na ferie jedziemy na 3 dni na Litwę do Aquaparku. To 1,5h od nas więc szybka trasa :-) Aquapark jest z hotelem wiec wychodzi się z pokoju w szlafroku. Jest strefa dzieci w pieluchach gdzie jest wyższa temperatura, Piaseczek i cały kompleks dla maluszków. Jak się znudzi to 2 minuty do pokoju. Będzie tatuś i siostra więc i tatuś posiedzi w strefie pieluszek a my z Julka zaliczamy mega zjeżdżalnie na pontonach. Już nie mogę się doczekać. Byliśmy tam w wakacje więc wszystko mamy obcykane:-)

Czesc dziewczyny!
Świetnie ze dzieciaki przesypiaja noce. Oli budzi sie o 6, je 5 minut i w trakcie zasypia. Spi do 9. Nigdy nie budził sie w nocy czesciej niz dwa razy, a i to tylko na poczatku. Muszą przyznac ze przy moich chlopakach nie chodzilam niewyspana. Za to dali mi podpalić z karmieniem, oj i to bardzo.

No i chyba zaczne wierzyc w te skoki rozwojowe :p Mały ostatni tydzień dokuczal nam przy usypianiu a teraz znów anioł i ruchowo duuuzo sprawniejszy.
Ale co on wyrabia na przewijaku:szok: wariat maly :-) :) do tego oczywiscie piszczy w glos ze matka cala upocona jak jej dziecko z przewijaka ucieka! No i na deser CZKAWKA!!! Brrr

Ja tez nie moge doczekac sie ferii! Jerziemy nad moje ukochane morze, do spa do Kołobrzegu. Starszemu oczywiście tylko basen w głowie a ja tak marze o spacerach brzegiem morza z wózkiem. Jedziemy na tydzień, mam nadzieje ze naszemu wariatkowi się spodoba.

Dziewczyny czy od mocnego slinienia się moze podraznic sie skora na brodzie? Mały ma czerwona brodę, wycieram mu te sline ale chyba musze czesciej smarowac buzie kremem. Jak kladzie cala raczke do buzito pozniej rozciera po twarzy...

W czwartek szczepienia :no:

Czesc dziewczyny!
Świetnie ze dzieciaki przesypiaja noce. Oli budzi sie o 6, je 5 minut i w trakcie zasypia. Spi do 9. Nigdy nie budził sie w nocy czesciej niz dwa razy, a i to tylko na poczatku. Muszą przyznac ze przy moich chlopakach nie chodzilam niewyspana. Za to dali mi podpalić z karmieniem, oj i to bardzo.

No i chyba zaczne wierzyc w te skoki rozwojowe :p Mały ostatni tydzień dokuczal nam przy usypianiu a teraz znów anioł i ruchowo duuuzo sprawniejszy.
Ale co on wyrabia na przewijaku:szok: wariat maly :-) :) do tego oczywiscie piszczy w glos ze matka cala upocona jak jej dziecko z przewijaka ucieka! No i na deser CZKAWKA!!! Brrr

Ja tez nie moge doczekac sie ferii! Jerziemy nad moje ukochane morze, do spa do Kołobrzegu. Starszemu oczywiście tylko basen w głowie a ja tak marze o spacerach brzegiem morza z wózkiem. Jedziemy na tydzień, mam nadzieje ze naszemu wariatkowi się spodoba.

Dziewczyny czy od mocnego slinienia się moze podraznic sie skora na brodzie? Mały ma czerwona brodę, wycieram mu te sline ale chyba musze czesciej smarowac buzie kremem. Jak kladzie cala raczke do buzito pozniej rozciera po twarzy...

W czwartek szczepienia :no:
Heh u Nas też do niedzieli było kilkudniowe marudzę ie a wczoraj wrócił uśmiechnięty zadowolony Filip z masa nowych umiejętności:-) i znowu mata ukochana. Myślałam że marudzę od kataru ale to pewnie masz rację skok bo dużo nowych rzeczy ruchowo wczoraj prezentował. My dzisiaj bioderka i też w czwartek szczepienie :-)

A my bioderka 19.12. To juz będzie trzecia i ,mam nadzieje ,ostatnia wizyta.
U nas dzisiaj tak wieje ze tylko godzinę byliśmy na spacerze:no:

reklama
A my właśnie wróciłyśmy z 2godzinnego spacerku. Słoneczko świeci, wiatr jest ok.
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę przespanych nocy:oo:. Mój syn wstawał do 4 roku na picie.
Kamila też bym pojechała do Drusgiennik ;-) ;). My ferie spędzamy w domu, ale w wakacje na 2 tyg jedziemy nad morze. Marzę o Spa, ale to pewnie wiosną.

Do góry