reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Zoja też na razie się nie przekręca. Raz się jej tylko udało z brzuszka na plecy. Była mega zadowolona.
Apropo wagi to my chyba wiedziemy prym :szok: na naszej wadze wychodzi, że Zojek wazy prawie 8kg, a jak się urodziła miała 3780. ubranka na 68 są na styk. Wszyscy są zdziwieni że ma tylko 3,5 mc.
Mój Miki też wyglądał jak Budda i był na moim mleku. To pewnie przez ciastka, które jem :-D
Szacun za wagę :-)

reklama
Kamila ja wiem kto wymyślił okreslenie gładki jak niemowlak! Ktoś kto niemowlaka nie widział na oczy! :tak: U nas w drugim tygodniu życia zaczal sie trądzik niemowlecy. Później ciemieniucha jakiej w życiu nie widziałam!!!Trwala miesiąc i kupilam juz wszystko co sie dało. Okazało sie ze to lojotokowe zapalenie skory i weszlo na buzie i klatkę piersiową. Dopiero kuracja sterdyem pomogla a na ciemieniuche szampon Aderma Exomega.
Dzisiaj skora lepsza na budzi bo smaruje jak tylko sie obudzi kremem aderma żeby izolować od śliny i non stop wycieram.
Bylam na zakupach. Kupilam mu cotton lights i powiesielam na lozeczku, poprzeplatalam miedzy szczebelkami. Niech ma swiatelka mój kochany elektryk :tak: I dokupilam troche bombek, gwiazdy betlejemskie, a jutro kupujemy i ubieramy choinkę. Mam nadzieje ze sie uda bo będziemy po szczepieniach. Mam w planach zrobic jeszcze stroiki i dokonczyc wianek nad stół. Tak się ciesze tymi świętami! Rok temu były wymioty i zagrozenie poronieniem. Lekarz nie kazał przywiazywac się do ciąży a teraz mam czteromiesieczniaka i jestem najszczesliwsza na świecie.

Wszystkiego najlepszego. Te Święta będą piękne. Też Filip ma w pokoju te kule :-) Śluz hm tak się wydaje że Filip ma cały czas jakby trochę kupa się kleila takie pasmo w kolorze kupki hm a może to nie śluz tylko ma tak wyglądać. Najpierw była z krokami niestrawionego mleka jak był maluszki teraz jakby się lekko klei. Przepraszam za takie obrazowanie. Tak sama wymyśliłam że to śluz a może nie. Nie biorę do głowy radosny wysypka brak. Biegunki nie ma. Wiem że wysypka i śluz też przy ślinieniu jak idą ząbki.

Dziękujemy! :)
Kamila nie ma za co przepraszać. Kupa to kupa, trudno o niej poezji pisać :rofl:
U nas te niestrawione kulki sa cały czas i cały czas sluzowate kupy ale ten sluz jest w kolorze kupki. Dlatego Cie pytałam. Czytała kiedys ze ten sluz w kolorze kupy jest ok a ten przezroczysty może być objawem alergii. Może ale nie musi bo dla kup na piersi jest duza tolerancja .

reklama
Aneczqa wszystkiego najlepszego. My 17 kończymy, ale ten czas biegnie! Za chwilę bedzie rok! Maja ma tzw potowki. Takie same krostki ma na brodzie i one znikają na wietrze :) Jakie macie kreacje dla maluchów na święta?

Do góry