reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U Nas obowiązkowe 1 karmienie w nocy ok 1:00 potem przed 7:00 i wstaje ok 9. Chodzi spać o 20:00ale jeszcze 2 tygodnie temu było co 3-4 godziny. Więc to jedno mnie cieszy. Dzisiaj był bonus 4 chyba dlatego że spał w kołysce bo mamusia spała córka. Zawsze córka śpi z psem więc i pies spał w sypialni co prawda na ziemi bo to jedyne łóżko z zakazem. Kołyske dostawilismy do łóżka i tata przyszedł się w pakować skoro młody w kołysce. Mąż śmieje się że powinniśmy mieć kawalerkę bo każdy lubi być razem. Mamy 4 pokoje a pakowalismy się w 4 plus pies 5 do jednego

reklama
Wczoraj moja córka Julcia postanowiła napisać co czuje do braciszka:

Jesteś kochany i dużo czujesz.
Jesteś malutki i dużo rozumiesz.
Jesteś mym skarbem mój braciszku.
Zawdzięczam ci moje szczęście i usmiech.
Zawdzięczam ci dumę, która mi dajesz.
Zawdzięczam ci szczęście, które czuje z rana gdy budzę się i wiem że mam brata.

To u nas tak kolorowo ze spaniem nie jest. Zoja usypia dopiero ok 22, obojętnie o której ją wykąpiemy. Budzi się na dobre ok 8. W nocy wstaje najczęściej 3razy na jedzenie. W sumie to ona jest ze wszystkich dzieci najmłodsza, więc może jeszcze się wyreguluje.

Co myślicie o szumisiach?
Ja mam tego z aplikacją. Filip dostał na Chrzciny. Wielki szacunek bo nauczył Filipa spać samemu. Wcześniej spał najlepiej u mamusi na rączkach. Jak był już półśpiący od cyca odkładałam go włączyłam szumisia i zasypiał. W nocy jak się włączał jak się przebudza zaczynał szumieć to zasypiał. Oczywiście jak nie był głodny. Świetny do wyregulowania spania. Teraz zupełnie nie potrzebny. Służy nam jako niania bo jak Filip się przebudzi sygnał mam na telefonie. Koleżanka ma jej córka jest kolkowa to niestety nie działa.

Słuchajcie dziś spaliśmy 9 godzin bez przerwy od 21 do 6 rano!!!!wreszcie się wyspałam..fajnie gdyby tak zostało ale to chyba taki pojedynczy przypadek. Krzesełko przyszło i jest super. Staś je bardzo lubi. Mamy kolor navy więc samo siedzisko jest białe i musimy uważać na przeciekajace pieluchy :blink:

reklama
Olgierda brawo Wy! Kto wie, moze Stasiu stwierdził ze juz jest tak dużym kawalerem ze nie wypada sie budzić w nocy :D
Moj starszy jak był malutki miał pozytywke z utworem Dla Elizy i uwielbiał. A mlodszy ma slonika Fisher price z roznymi usypiankami i słyszę miedzy innymi Chopina :D Widze ze lubi wiec pod choinke dostanie uczniaczka skoro juz nie focha sie na dźwięki :)
My od kilku dni znowu walczymy z usypianiem. Jest płacz, zmeczenie i nie wiadomo o co królewiczowi chodzi.
Czy wasze dzieci tez sa takie ruchljwe? Ja nie wiem czy nie pamietam ale nie lfzypominam sobie żeby starszy tak wywijal np na przewijaku. Po kąpieli, smarowaniu i ubieraniu , nadaje sie na odpoczynek do sanatorium :p

Do góry