reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja muszę do okulisty iść by dowiedzieć się czy mogę sn, a ze termin mam w ok 20-23 to jak małej się nie będzie spieszylo to o wrzesień zachaczy. M trzyma kciuki by miał prezent na urodziny we wrześniu xD

reklama
Ja mam urodziny 12 września więc teoretycznie też mogłabym te 2 tygodnie po terminie. Kto wie. Wolałabym w wakacje ale nie mnie wybierać datę porodu. Synuś już nie rośnie tak gwałtownie jak wcześniej. Wczoraj lekarz powiedział że te ostatnie 2 tygodnie już tak nie przybrał więc może nie będzie tak duży jak to się zapowiadało.

Ja mam szanse urodzić wczesniej, ale nie pozniej niz moj termin, a ze tutaj szkoła tez sie zaczyna pozniej niz w Polsce to bedziemy mieli razem jeszcze przynajmniej 2 tygodnie wakacji razem [emoji274][emoji846]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny!
Nie było mnie BARDZO DŁUGO ale mam nadzieję że przyjmiecie mnie z powrotem[emoji2] Wszystkiemu winny brak czasu...[emoji22]
Dziś byłam ostatni dzień w pracy, więc i czasu Bedzie wiecej(na to liczę)
Po krótce powiem co u Nas:
Ja czuję się dobrze choć z Lenką było mi zdecydowanie lżej[emoji6]
Od czasu ostatniego USG kiedy jeszcze byłam aktywna na forum i kiedy to wstepnie powiedział mi lekarz że będzie chłopiec nic się nie zmieniło i na połówkowym jak i 3tyg pozniej na 4D płeć została potwierdzona[emoji16]
Malutki jest zdrowiutki ma wszystko na miejscu
Pierwsze ruchy zaczęłam odczuwać dzień przed zakończeniem 16tyg. W 18 potrafił tak kopnąc że nawet Mężuś go czuł a teraz 24,6 to szaleje tak że mam wrażenie że w środku mam kosmite który próbuje się wydostać(aż się boję co będzie dalej)[emoji6]
Mam nadzieję ze u Was wszystkich ok. Postaram się poczytać troszkę wstecz:)
Pozdrawiam:)

Witaj Kurektyna,

Super, ze z synkiem wszystko w porzadku. Ja tez poczułam ruchy juz w 16 tygodniu i od tego momentu wiedziałam, ze bedzie synek i ze niezły z niego wiercioszek [emoji6].

Ja rowniez czekam, az skończę pracowac ( planowo z końcem czerwca) i wtedy postaram sie zapisać na wątek zamknięty, bo obstawiam wieksza możliwość systematycznego pisania [emoji6]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Witaj Kurektyna.Tak nagle zniknęłaś.Dobrze że u Ciebie wszystko ok i u synka też.My teraz urzędujemy na wątku zamkniętym.
Pisz do Truskaweczki jak chcesz do nas dołączyć.
Ja jeszcze pracuje...tak do czerwca planuje.

Ja obydwie córki przenosiłam i teraz też mimo aktywnego trybu życia szyjka bardzo długa..
6 cm więc szybko rodzić nie będę pewnie.
Ja też ruchy poczułam ok.16 tc a płeć znamy od 17 tc z wyników amniopunkcji.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

25_pixel wiem że jestem uzależniona.Ale jakoś funkcjonować trzeba.Przynajmniej energy drinki odłożyłam...a ta kawka dzidziusiowi nie zaszkodzi.
Kamila najważniejsze że dzidziusia widziałaś.
Dziobo zwykle dziewczynki są bardziej wstydliwe.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Próbowałam odstawić kawę kiedyś. Nie dam rady [emoji33] to jest my drug of choice [emoji6] nic innego nie lubię poza winem, kiedy nie jestem w ciąży oczywiście. Energy drinks już dawno odstawiłam. Nie pracuje juz na noc. Ale ty niestety tak. I czasami funkcjonować jakoś trzeba.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam urodziny 12 września więc teoretycznie też mogłabym te 2 tygodnie po terminie. Kto wie. Wolałabym w wakacje ale nie mnie wybierać datę porodu. Synuś już nie rośnie tak gwałtownie jak wcześniej. Wczoraj lekarz powiedział że te ostatnie 2 tygodnie już tak nie przybrał więc może nie będzie tak duży jak to się zapowiadało.

Mam urodziny 5 września. Tak sąmo jak moja ukochana, nieżyjąca już babcia. Termin na 27 sierpnia. Będę ustawiać cesarkę na urodziny, ku podtrzymaniu tradycji [emoji6]

reklama
Do góry