reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
25_pixels też lubię bardzo ananasa i kokos...szczególnie w połączeniu razem.
Doriq muszę poszukać coś u nas takiego.
Na jutro mam obiecane piwo owocowe bezalkoholowe bo dziś nocka w pracy.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny od kilku dni codziennie między 18-19 twardnieje mi brzuch i to chyba nie w formie skurczu bo długo trzyma. Potrafi być twardy dobre pół godziny i o dziwo zaczyna się jak leżę na lewym boku i tak się spina. Uniemożliwia wręcz odpoczynek i pomaga chodzenie, kąpiel czy ruch a odpoczynek to wzmaga. Z còrką męczyły mnie od połowy ciąży skurcze przepowiadające i to z upływem czasu coraz częstsze. Ale za nic nie pamiętam czy brzuch spinał się na tak długo. Przed 18 biorę nospe komfort ale nic nie daje. Któraś tak ma?

Mi się spinal czy leżałam czy chodziłam nospa i magnez nie pomagały, ulge przyniosła luteina. Jak majówka?

Biorę dwa razy dziennie duphaston już od 3 m-cy jak miałam 2 razy śluz z odrobiną ciemnej krwi. Po badaniu było ok ale zapobiegawczo dostałam. Majòwka super cała rodzina w domu i dzisiaj zaszalałam i zapomniałam o zdrowej diecie i pojechaliśmy na foodtrucki. Còrka na koniec zjadła batona liona w cieście na patyku jak podgryzłam kawałek Filip oszalał i fikał jak szalony

Hej dziewczyny od kilku dni codziennie między 18-19 twardnieje mi brzuch i to chyba nie w formie skurczu bo długo trzyma. Potrafi być twardy dobre pół godziny i o dziwo zaczyna się jak leżę na lewym boku i tak się spina. Uniemożliwia wręcz odpoczynek i pomaga chodzenie, kąpiel czy ruch a odpoczynek to wzmaga. Z còrką męczyły mnie od połowy ciąży skurcze przepowiadające i to z upływem czasu coraz częstsze. Ale za nic nie pamiętam czy brzuch spinał się na tak długo. Przed 18 biorę nospe komfort ale nic nie daje. Któraś tak ma?
Moja ginekolog mi o tym opowiadała, że macica w drugim trymestrze może się prężyć i tym samym przygotowuje się do porodu. Ja też zauważyłam twardniejący brzuch, ale nie codziennie :)

Dziękuję Dziwiła mnie długość wcześniej zdarzały się pojedyńcze skurcze Wczoraj jak zaczęło tylko łapać od razu zamiast leżeć zaczęłam chodzić i szybko przeszło więc typowo dla przepowiadający W pierwszej ciąży też miałam od drugiej połowy ciąży a po 30 mniej więcej tygodniu już częstsze Kilka tygodni przed porodem potrafiłam mieć wieczorem po kilka co 10 minut i latałam do gina że rodzę A w rezultacie bliżej porodu robiły się regularniejsze i czestrze i choć gin mówił już parę tygodni przed porodem żeby się szykować to urodziłam w 39 tygodniu

Witam wszystkie Panie! Wiem, że nikt nie lubi takich postów. Mało kto je w ogóle czyta. Jednak zwracam się do Was z ogromną prośbą. Jestem studentką III-roku dietetyki i właśnie jestem na etapie pisania pracy licencjackiej, której tematem jest sprawdzenie wiedzy dotyczącej wpływu jodu na organizm człowieka oraz znajomości produktów obecnych na rynku polskim suplementowanych w jod. Chciałabym, żebyście pomogły mi, wypełniając ankietę skierowaną do Pań w ciąży. Wiem, że grupa została utworzona w innych celach, ale liczę na wyrozumiałość i chęć pomocy. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego przyszłym mamom ! Link do: Charakterystyka spożycia obecnych na rynku polskim produktów suplementowanych w jod.

Anoelka też kocha lion ;) to była jedna z jiewielu rzeczy ktora wchodziła mi w okresie gdzie prawie nic jie mogłam jeść przez wymioty tak jak serek topiony ;)

reklama
Masakra còrka chyba będzie chora na ospę Mamie mojej wydaje się że chorowałam ale ręki nie da sobie uciąć Chciałam zrobić badania na przeciwciała na ospę ale na wyniki czeka się 2 tygodnie więc nie ma sensu Dzisiaj są swędzące krosty nie ma płynu więc potwierdzą jutro. 10 dni w domu. Za 2 tygodnie komunia od poniedziałku próby i do tego po komunii egzaminy ma ze skrzypiec i w następnym tygodniu miała mieć konsultacje. Przed chwilą dzwoniła krawcowa na przymiarkę sukienki na poniedziałek a tu dupa w pełni uziemieni. Dziwne bo còrka szczepiona. Ciesze się że wyrobimy się do komunii i egzaminu Dzień pòžniej Zielona szkoła i koncert ukochanej wokalistki córki gdzie bilety kupiliśmy w grudniu.

Do góry