reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej nieraz Was tak podczytuje i widziałam ze po zdjęciu poznajcie płeć ja jestem obecnie w 16 tygodniu i lekarz na razie nic nie mówił na temat płci,a tu mam zdjęcie z 12 tygodnia czy widzicie coś na tym zdjęciu jaka płeć? Z góry dziękuje; )

Załączniki

• 20170427_164304.jpg
    20170427_164304.jpg
    773,1 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Super, że po wizycie wszystko dobrze i już po anemii :) Moja z kolei niechętnie chciała okazać, że jest dziewczynką, ale za to jest bardzo ruchliwa i nieustannie macha do nas rączkami :p Ja odebrałam dziś swoją morfologię i niestety anemii ciąg dalszy (ale na szczęście się nie pogłębia), a wizytę mam za tydzień :) To będzie już 26 tydzień więc strasznie jestem ciekawa ile już Zuzia będzie ważyć :D

26 tydzień to już będzie spora. Teraz coraz więcej przybierają na wadze To masz termin w 1 połowie sierpnia. Fajnie ja mam termin na 26 to końcòwka lata a bardzo bym chciała spędzić dużo czasu z Filipem i jego starszą siostrą a tak zaraz zacznie się szkoła. Czwarta klasa nowe przedmioty i obowiązki. Mam nadzieję że uda nam się pobyć wszyscy razem kilka dni tak na maksa. Mąż właśnie zmienił pracę więc w wakacje nie bierze urlopu, ale już zapowiedział że po porodzie bierze 2 tygodnie ojcowskiego.

Mój mąż też teraz strasznie dużo pracuje i ciągle nie ma go w domu dlatego nie mogę się doczekać czasu kiedy będziemy razem w trójkę :)
Poza ojcowskim mąż ma prawo również wziąć L4 dwutygodniowe na Ciebie, a ojcowski można wybrać w przeciągu 2 lat od urodzenia dziecka, co tworzy 4 tygodnie w domu :) Minusem jest to, że takie L4 jest 80% płatne więc trzeba się zastanowić co lepsze ;) Mój mąż planuje wziąć takie L4 zaraz po urodzeniu Zuzi, a ojcowski urlop (2 tygodniowy) zostawić sobie na później ;)

Dziobo WIELKIE dzięki o info na temat L4 nie wiedziałam o tym Mąż właśnie zmienił pracę na budżetòwkę i będzie pracował 7-15 Tam pewnie nie ma problemu z takim L4 Pewnie też skorzystamy z tej opcji więc to dla mnie bezcenne info Oboje pracowaliśmy w korporacjach a przy 2 dzieci fajnie jak jeden z rodziców pracuje w normalnych godzinach Ja przed L4 pracowałam dużo i bardzo dużo w aucie Często po 10 godzin. Bardzo kocham swoją pracę i chcę po roku do niej wrócić. Szefowa ze względu na małe dziecko sama zaproponowała że zmieni mi rejon na mniejszy żebym pracowała trochę kròcej.

25_pixel wiem że jestem uzależniona.Ale jakoś funkcjonować trzeba.Przynajmniej energy drinki odłożyłam...a ta kawka dzidziusiowi nie zaszkodzi.
Kamila najważniejsze że dzidziusia widziałaś.
Dziobo zwykle dziewczynki są bardziej wstydliwe.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry