reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej nieraz Was tak podczytuje i widziałam ze po zdjęciu poznajcie płeć ja jestem obecnie w 16 tygodniu i lekarz na razie nic nie mówił na temat płci,a tu mam zdjęcie z 12 tygodnia czy widzicie coś na tym zdjęciu jaka płeć? Z góry dziękuje; )

Załączniki

• 20170427_164304.jpg
    20170427_164304.jpg
    773,1 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Super, że po wizycie wszystko dobrze i już po anemii :) Moja z kolei niechętnie chciała okazać, że jest dziewczynką, ale za to jest bardzo ruchliwa i nieustannie macha do nas rączkami :p Ja odebrałam dziś swoją morfologię i niestety anemii ciąg dalszy (ale na szczęście się nie pogłębia), a wizytę mam za tydzień :) To będzie już 26 tydzień więc strasznie jestem ciekawa ile już Zuzia będzie ważyć :D

26 tydzień to już będzie spora. Teraz coraz więcej przybierają na wadze To masz termin w 1 połowie sierpnia. Fajnie ja mam termin na 26 to końcòwka lata a bardzo bym chciała spędzić dużo czasu z Filipem i jego starszą siostrą a tak zaraz zacznie się szkoła. Czwarta klasa nowe przedmioty i obowiązki. Mam nadzieję że uda nam się pobyć wszyscy razem kilka dni tak na maksa. Mąż właśnie zmienił pracę więc w wakacje nie bierze urlopu, ale już zapowiedział że po porodzie bierze 2 tygodnie ojcowskiego.

Mój mąż też teraz strasznie dużo pracuje i ciągle nie ma go w domu dlatego nie mogę się doczekać czasu kiedy będziemy razem w trójkę :)
Poza ojcowskim mąż ma prawo również wziąć L4 dwutygodniowe na Ciebie, a ojcowski można wybrać w przeciągu 2 lat od urodzenia dziecka, co tworzy 4 tygodnie w domu :) Minusem jest to, że takie L4 jest 80% płatne więc trzeba się zastanowić co lepsze ;) Mój mąż planuje wziąć takie L4 zaraz po urodzeniu Zuzi, a ojcowski urlop (2 tygodniowy) zostawić sobie na później ;)

Dziobo WIELKIE dzięki o info na temat L4 nie wiedziałam o tym Mąż właśnie zmienił pracę na budżetòwkę i będzie pracował 7-15 Tam pewnie nie ma problemu z takim L4 Pewnie też skorzystamy z tej opcji więc to dla mnie bezcenne info Oboje pracowaliśmy w korporacjach a przy 2 dzieci fajnie jak jeden z rodziców pracuje w normalnych godzinach Ja przed L4 pracowałam dużo i bardzo dużo w aucie Często po 10 godzin. Bardzo kocham swoją pracę i chcę po roku do niej wrócić. Szefowa ze względu na małe dziecko sama zaproponowała że zmieni mi rejon na mniejszy żebym pracowała trochę kròcej.

25_pixel wiem że jestem uzależniona.Ale jakoś funkcjonować trzeba.Przynajmniej energy drinki odłożyłam...a ta kawka dzidziusiowi nie zaszkodzi.
Kamila najważniejsze że dzidziusia widziałaś.
Dziobo zwykle dziewczynki są bardziej wstydliwe.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry