reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dla mnie bardzo ważne w samochodzie są przesuwane drzwi - masz wtedy wszystko pod kontrolą i dużo miejsca na upychanie dzieci, nie martwisz się o parkowanie i czy dzieci przy wysiadaniu nie obiją sąsiada.
Pixels - kwiatki cud, Ja dzisiaj też żonkile na stół.

.... a na wp widziałam, że zima ma być do maja :(

Nawet nie żartuj z tą zimą. Moje tulipany na dworze mają jakieś 7 - 10cm. Liczę ze jak te przekwitną, to z dworu sobie przyniosę. W tym roku mam mieć ich zatrzęsienie. Zwłaszcza po dostawie od siostry z Holandii. Wysłała mi z tatem ice cream tulips. Czyż nie piękne?
b0ff873f15f6908f9b86f9207955c92b.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I w sumie weekend minął...u mnie może nie intensywnie ale wymyśliłam sobie porządki na dyskach zewnętrznych i zdjeciach...o masakro wczoraj spędziłam na tym całe popołudnie,dzisiaj rano i popołudnie a nie zrobiłam nawet 1/10...do porodu może skończę ;) :/ wieczorem spotkaliśmy się ze znajomymi a dzisiaj rodzinny obiad u Teściowej, ostatnio mnie zaskakuje bo pierwsze 8lat znajomości raczej byłyśmy w stanie cichej wojny,potem 3lata względnej akceptacji(pogodzenia się z losem ;) a ostatnio to jest dla mnie tak miła że złego słowa o niej powiedzieć nie mogę. Już się wszyscy z tego śmieją że dla mnie najlepsze mięsko odłożone, dodatkowa surówka bo może nie będę miała ochoty na tą która była zrobiona najpierw ;) no żyć nie umierać [emoji14]

Co do wagi -3,5kg od wagi startowej, czyli przytyłam 0,5kg ale ja zaczynam z największą wagą z Was wszystkich i chociaż się jakoś szczególnie nie pilnuje to jak narazie nie jest źle :)

p19uflw1jarcljhd.png

U mnie intensywny weekend, a dodatkowo w piątek oddałam firmowego smartfona, więc na forum ciężko było wejść :-p Ale jestem.

Luska, dzisiaj Twój mąż imprezuje, prawda? Wszystkiego najlepszego dla niego! :blink:

Adeline, dobrze, że już za Tobą te ciężkie chwile. Chyba dobrą decyzję podjęliście z tym pochówkiem, szczególnie, że dostaliście dziecko w ramiona. Ja też bym nie potrafiła go zostawić w szpitalu. Jakoś wydaje mi się, że tak łatwiej będzie oddech złapać. No i co za niespodzianka, że to chłopiec!! Marcel - ślicznie. Witka chciałam Marcela na początku :rolleyes2:

25_pixels, tak samo jak w Polsce różnie to jest z tymi szpitalami i warunkami w nich, tak jestem pewna że podobnie jest w USA. Wy widocznie bardzo dobrze zarabiacie i macie dostęp do drogiej opieki medycznej. Ale nie jest ona dla wszystkich dostępna i jakbyśmy porozmawiały z kimś mniej majętnym to pewnie różne ciekawostki byśmy usłyszały. W Polsce przynajmniej nie ma takiego różnicowania. Ja na "mój" szpital nie narzekam. I tam na świat przyjdzie moje trzecie dziecko. I też się ankietę wypełnia, dobrowolnie oczywiście.

GuaRaNa, no urocza córa!! Jak to jest, że dzieci tak słodko wyglądają jak śpią. A jak moje się obudzi, to bożesztymój!!! :laugh2:

Ja mam też równo 3kg na plusie. Ale ja nie leciałam z wagą w dół na początku ciąży,ani razu nie wymiotowałam.
Dzisiaj z Tymkiem byłam w kinie w centrum handlowym. Już olałam wciąganie brzucha. Wystaje brzuszysko. Trudno :-p

A ja już mam "problemy" z oddychaniem. Co raz częściej muszę głębokie wdechy brać, żeby się dotlenić. O losie...

Mamy trójki dzieci. Pytanie techniczne mam :blink: Póki co zrobiłam małe rozeznanie, ale może któraś już liznęła ten temat... Samochód dla rodziny 3+ :blink: Tak żeby wszystkie foteliki zmieściły się na tylnej kanapie. Wiem, że w takich sytuacjach od niedawna prawnie dozwolone jest przewożenie jednego dziecka powyżej 3 roku życia bez fotelika, ale ja nie biorę tego w ogóle pod uwagę. Dzieci muszę mieć w fotelikach. Renault Espace, Ford S-Max, Chyba Volkswagen Touran też? Jakieś inne?

No. A teraz czas na szarlotkę :rolleyes2:
Ja co chwile biorę taki większy oddech :) mąż ciągle pyta czemu sapie :) myśli ze cos mi sie nie podoba i wDycham :)

Co do auta to touran na pewno (mamy, fajnie sie jeździ:)). Ostatnio tez widziałam trzy foteliki w passacie, takze tez sie mieszczą.

No i tydzien zlecial. Nie wiem jak Wam ale mi szybkooo leci:)juz niebawem polmetek.. i mam nadzieje ze jeszcze szybciej zleci... powiem Wam ze zachcianki mi sie zaczely...
Ale ogolnie nie czuje sie w ciazy... z Emilka to bylo łał a tu to luz i swoboda...

Marii 19 a teściowa nie jest miła dlatego, ze jesteś w ciazy? Moja wtedy jest zawsze przyłóż do rany a po urodzeniu bywa różnie [emoji854]
25 Pixels no śliczne te tulipany, pierwszy raz takie widzę, ale jak piszesz przyjechały do Ciebie. Holandii a wiadomo tam maja cuda.

Tak piszecie o ikei a u nas brak :( Jak już jedziemy to do Poznania, trzy godziny drogi.
Luska 1979 moi na weekend rano wstają i oglądają bajki, kanapki starszy zrobi a my możemy trochę pospać. Hihi tylko później strach do kuchni wejść [emoji3] A Ty w jakim wieku masz córeczki?
Hola 77 u mnie podobnie czułam jak dzidzia się rusza a od dwóch dni ciiisza.
Ikulka ja staram się jeść w miarę regularnie ale różnie to wychodzi. Pije dużo wody, jem dużo owoców i warzyw. Na mięso nie mam apetytu. Uwielbiałam pic kawę a teraz nawet ona mi nie smakuje.

Dzisiaj teściowa robi obiad także mam dzień luzu :)

No ja też 3 godziny drogi .
I to chyba Dobrze. ..bo też bym była bankrutem co miesiąc

@kemyt bardzo lubuję się w różnych odmianach kwiatów i warzyw. nie kupuje nic modyfikowanego-gmo jeśli chodzi o warzywka i owoce. Z eko katalogów w tym roku zamówiłam cuda [emoji16] czy wyrośnie coś i będzie zjadliwe? Zobaczymy [emoji12]

Hejka :)
Sofa wybrana :) :D
@ikulka ja mam smaki że szok! Lody sorbety owocowe, smalec (!) na który normalnie bym nie spojrzała.
@dzag82 kuzynka męża ma vw sharana i nie dość że 3 foteliki wchodzą to jeszcze kupa klamotów do tyłu. Na imprezy rodzinne zawsze przyjeżdzają z rowerkami, swego czasu z krzesełkiem z ikei dla najmłodszego. Ma 3 synków [emoji12]
@Tyllkaa nie cierpię jak się komuś takie "mądrości" wychowawcze załączają!
@kemyt i co? Pojechała teściówka?
@25_pixels przecież u Ciebie zima już nie przyjdzie, chyba że masz jakieś tulipany w Polsce ;) U nas w zeszłym roku jenot buszował. Wygląda jak duży szop. Przewrócił śmietnik i rozwlókł wszystko po ogródku, zbój jeden.
@Saqita zimie mówimy NIE może pogoda na wp kłamie ;)
@ikulka mi też tak czas leci, ani się nie obejrzymy i maluchy będą z nami :)

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@GuaRaNa ja tez! Dlatego dość stanowczo powiedziałam ze zakończyłam z nim dyskusje zanim sie rozkręci i wyszłam. Teraz jestem jeszcze bardziej wrażliwa na głupie pier**enie i nieam ochoty mojego maleństwa narazac na stresy bo on cos sobie ubzdural

Do góry