reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Chyba auto typu van. Ja chyba moją Sonatę na jakiegoś vana właśnie wymienię albo suv (który dodatkowo ma jeszcze siedzenia rozkładane z tylu). W 4 się zmieścimy, ale z moją mamą juz nie. Mąż ma Audi A6. Jest dość szerokie. Jeśli młode dam na środek, starszego i mnie po boku, babcia z mężem z przodu to się zmieścimy [emoji23] bez sensu tak obydwa auta wymieniać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie intensywny weekend, a dodatkowo w piątek oddałam firmowego smartfona, więc na forum ciężko było wejść :-p Ale jestem.

Luska, dzisiaj Twój mąż imprezuje, prawda? Wszystkiego najlepszego dla niego! :blink:

Adeline, dobrze, że już za Tobą te ciężkie chwile. Chyba dobrą decyzję podjęliście z tym pochówkiem, szczególnie, że dostaliście dziecko w ramiona. Ja też bym nie potrafiła go zostawić w szpitalu. Jakoś wydaje mi się, że tak łatwiej będzie oddech złapać. No i co za niespodzianka, że to chłopiec!! Marcel - ślicznie. Witka chciałam Marcela na początku :rolleyes2:

25_pixels, tak samo jak w Polsce różnie to jest z tymi szpitalami i warunkami w nich, tak jestem pewna że podobnie jest w USA. Wy widocznie bardzo dobrze zarabiacie i macie dostęp do drogiej opieki medycznej. Ale nie jest ona dla wszystkich dostępna i jakbyśmy porozmawiały z kimś mniej majętnym to pewnie różne ciekawostki byśmy usłyszały. W Polsce przynajmniej nie ma takiego różnicowania. Ja na "mój" szpital nie narzekam. I tam na świat przyjdzie moje trzecie dziecko. I też się ankietę wypełnia, dobrowolnie oczywiście.

GuaRaNa, no urocza córa!! Jak to jest, że dzieci tak słodko wyglądają jak śpią. A jak moje się obudzi, to bożesztymój!!! :laugh2:

Ja mam też równo 3kg na plusie. Ale ja nie leciałam z wagą w dół na początku ciąży,ani razu nie wymiotowałam.
Dzisiaj z Tymkiem byłam w kinie w centrum handlowym. Już olałam wciąganie brzucha. Wystaje brzuszysko. Trudno :-p

A ja już mam "problemy" z oddychaniem. Co raz częściej muszę głębokie wdechy brać, żeby się dotlenić. O losie...

Mamy trójki dzieci. Pytanie techniczne mam :blink: Póki co zrobiłam małe rozeznanie, ale może któraś już liznęła ten temat... Samochód dla rodziny 3+ :blink: Tak żeby wszystkie foteliki zmieściły się na tylnej kanapie. Wiem, że w takich sytuacjach od niedawna prawnie dozwolone jest przewożenie jednego dziecka powyżej 3 roku życia bez fotelika, ale ja nie biorę tego w ogóle pod uwagę. Dzieci muszę mieć w fotelikach. Renault Espace, Ford S-Max, Chyba Volkswagen Touran też? Jakieś inne?

No. A teraz czas na szarlotkę :rolleyes2:
Może toyota verso w wersji 7 osobowej?

Ja mam hyundai Atos to jak mi przyszlo 3 wozić to syn z przodu jeździł. Mąż ma toyote Avensis i tam spokojnie 3 foteliki z tyłu wchodzą a ja będę moje maleństwo na coś większego zmienić

964dca5ca3c6d3d58bfbc41c0ab9279e.jpg

Mąż mi dziś kwiatki kupił [emoji7] moje ulubione wiosenne tulipany (nie patrzeć na ten kawał szmaty szarej [emoji12] na stole wiem że pognieciona, mąż robił pranie, on nie uznaje żelazka [emoji23][emoji23][emoji23])

@luska1979 aj przez mojego ojca. Ciągle wtrąca sie w wychowanie zwlaszcza uwielbia mi zwracać uwage przy dzieciach. Wczoraj on z moim M. pili urodzinowa wódkę i ja poszłam dzieci kompac, poprosiłam syna zeby odłożył tablet i przyszedł a ten sie popłakal ze musial przerwac a miał oststnie życie. Chciałam z nim pogadac ale mówi ze nie chce. No to ok zmuszać nie będę. Wchodze do salonu a ojciec na mnie z japą ze zle dziecko traktuje bo faworyzuje córkę bo inaczej do niej mówię. Wiesz kuzwa ni z gruszki ni z pietruszki. Byłam mila dla dziecka, był zmęczony, nie krzykłam, poprosiłam on sie popłakal a ten mi awanture zrobil ze ho ho. Powiedziam ze nie będę z nim dyskutować i wyszlam do drugiego pokoju. Ja sie kłócić nie będę, zwlaszcza ze przy uroczystościach on zawsze coś ma do powiedzenia....
Ehhh w sumie wydarl jape na mnie za nic. A dziecko po kompaniu dokonczylo plansze bez tracenia życia i bylo ok. Grrrr

@dzag82 mi sie podoba Mazda Mpv, ale jest jeszcze opel zafira 7 osobowa, fod galaxy, seat alhambra, Volkswagen sharan, Chrysler vojager

Ostatnia edycja:
I po kebsie, o losie jak sie objadlam , chyba mi tego bylo trzeba , bo humor ciuuut lepszy ;-)

@dzag82 my mamy opla zafire b (7osobowa), tak mysle ze u mnie trzy foteliki to by weszly, bo mamy dla Nel po srodku no i z boku moj szeroki zadek jeszcze tez sie miesci ;-)

Ja mam starszs auto Mazde Xedos 6 i na poczatek starszy syn do przodu idzie mlda ojciec i dziec na tył. Ale moze uda się cos wymienić na kolejny rok

964dca5ca3c6d3d58bfbc41c0ab9279e.jpg

Mąż mi dziś kwiatki kupił [emoji7] moje ulubione wiosenne tulipany (nie patrzeć na ten kawał szmaty szarej [emoji12] na stole wiem że pognieciona, mąż robił pranie, on nie uznaje żelazka [emoji23][emoji23][emoji23])

Ja od Walentynek mam w domku żonkile o hiacynta różowego <3 uwieewlbiam świeże kwiaty

U nas dzis była lasagne. Miała być na dwa dni i spalaszowana cała. A teraz mam ochote na bułkę z koncentratem pomidorowym i bidny mąż choć pada do aklepu poszedł :)

reklama
Dla mnie bardzo ważne w samochodzie są przesuwane drzwi - masz wtedy wszystko pod kontrolą i dużo miejsca na upychanie dzieci, nie martwisz się o parkowanie i czy dzieci przy wysiadaniu nie obiją sąsiada.
Pixels - kwiatki cud, Ja dzisiaj też żonkile na stół.

.... a na wp widziałam, że zima ma być do maja :(

Do góry