reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@luska1979 tiaaa dokładnie to samo... Moj ojcie ogólnie spoko facet, ma podejscie do dzieci w wychowaniu trochę za miękka klucha jak dziecię patrzy wielkimi oczyskami i mówi przeplaaasaaam. Ale on nie widzi ze jak jest jakas okazja i jest powiedzmy jakis alkohol zawsze jego zdanie musi byc na wierzchu nie ważne czy ma racje....

@25_pixels ha ha ha no ładnie i właśnie o to chodzi. Tylko moj ojciec ostatnio jest foszasty i ta metoda mówienia prosto z mostu się nie sprawdza bo fruwa niczym gołebica na wietrze

A ja jiz jutra się doczekać nie mogę i wizyty :)

reklama
Hahaha mąż nas zabrał na obiad. Na przystawki zamówiłam sobie smażone ogórki kiszone, takie jakby w bułce jak do kotletów z pikantnym sosem. Ale pyyyyycha!!!
I nie wiem czy to od ciąży czy poprostu takie dobre. [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Może to za wcześnie jak na pierwsze maleństwo ale zauważyłam, że ewidentnie coś (ktoś!) mi się przemieszcza w brzuchu :D szczególnie wieczorami kiedy leżę na płasko :p Czekam na więcej takich atrakcji :p

Oj tam, zwykła sofa ;) stara ma 25 lat prawie i sprężyna wylazła...
1488141976-aaaaaa.png

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wieczorne. Ja właśnie leżę przed tv z kakaem ;) ale mi zrobiliście smaka tym kebabem i od razu pomyślałam, że jutro musze do McDonald's pojechać po badaniu krwi! ;)) a co do dobrych rad.. to moje pierwsze dziecko i juz teraz wysluchuje 'zlotych' rad jak to należy postępować z dzieckiem.. bo inaczej się rozpiesci i będzie problem.. ale mam to głęboko w d... ;)

Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wszystkie babcie mam daleko , a czy to szwagierka, czy bliscy znajomi zadnych "dobrych rad" mi nie daja co do wychowywania dzieci, raczej bardziej sie mnie pytaja co i jak ;-) . Sasiedzi, czy znajomi zawsze nam mowia jakie mamy madre i ulozone dzieci (o starszakach) , oby tak bylo i z dwojka najmlodszych, bo to wiadomo teraz inne czasy mamy ;-) .

@25_pixels tulipanki piekne :-)

Ja ost kupilam zakile ciete i dzis juz pieknie rozkwitly, tak mi teskno za wiosna :-(

@anntryb moze to faktycznie "ktosiek" puka ;-)

Zmykam spac, dobrej nocy zycze :-*

Witam sie po intensywnym, urodzinowym weekendzie. Wczoeaj sobie ostatkowo balowalismy cala rodzina, nawet sie troche pobujalam na parkiecie. I wzruszylam sie bardzo, tak hormony mi buzuja, ze doceniam takie wspólne, rodzinne chwile.. a dzisiaj ciag dalszy gosci, jestem juz wykonczona. Ciesze sie jak glupia, ze oficjalnie od jutra siedze na zwolnieniu i bede sie wylegiwac do poludnia. Taki luksus. [emoji114]

Co do brzucha, tez na wieczor mi twardnieje i sie zaokragla, wiec yo chyba normalne. :)

@marii19 ja tu chyba najwieksza wage startowa mialam takze prosze sobie tego niezbyt chwalebnego "zaszczytu" nie przypisywac ;) Poki co 4 na minusie a dwa na plusie czyli ogolem -2kg. Ale widze, ze zaczne teraz przybierac pomimo codziennych wymiotow..

Moj kochany wczoraj o 6 rano smazyl mi nalesniki.. byly pyszne bo i z serkiem i z dzemikiem do tego kakao.. biedak narobil sie, a oststecznie wyladowaly w kibelku po lekkiej przemiance. [emoji85] Dla mnie to chyba lepiej suchy chleb a nie takie ratytasy..

Urwalo mi..

Marii19 dla mnie tesciowa tez milutka jest.. a ma charakterek. Najbardziej obawiam sie jej zlotych rad wychowawczych bo tesciowa jest najmadrzejsza i ma zawsze racje.. a ja jestem miękka du.pa i czasami ciężko mi sir sprzeciwic.. licze na to, ze jak dziecie sie urodzi to wybudzi we mnie lwi instynkt.

Zazdroszcze wam tych ruchow. U mnie cisza, za wczesnie.. jeszcze to wszystko dla mnie abstrakcyjne jest..

Dobrej nocy wszystkim :)

reklama
Evelinia tak myślę że to facet a jak będzie to się okaże.Mam nadzieję że niedługo.
W przyszłym tygodniu wracam do pracy i w sumie za miesiąc lecimy do PL ale wiem że następne tygodnie miną mi w wyczekiwaniu na wyniki badań genetycznych i usg połówkowego.
Dokładnie taka jest moja Wiki wiercipiętka,zdecydowana nawet gdy jeszcze nie mówiła potrafiła w przedszkolu panie poustawiać jest bardzo uczuciowa i wrażliwa więc pewnie też będzie rodzinna bardzo w przyszłości.
Evelinia jesteś skorpionem?Zawsze moje najbliższe koleżanki to skorpiony.Dziwny zbieg okoliczności.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Heh czekamy jak na igłach,by cokolwiek wiedzieć o naszych maluszkach ☺ Ty chociaż ruchy czujesz,a ja jeszcze chwilkę muszę poczekać,choć nie powiem czuję jakieś przemieszczanie rybki w dole brzucha ☺
Patrz a jednak coś w tym jest z tymi bykami,ale to super osoby są
bliźniaki to znaki z którymi zawsze się dogadam, mam brata bliźniaka i synka super się rozumiemy , co prawda humorki mają

[QUOTE="MamaT, post: 14905511, member: 169731"

My odsyłamy wczorajsze ostatki fajnie było
Co do jedzienia jem 4 posiłki dziennie i u mnie to głównie warzywa i nabiał no i na jabłka mam fazę.

U nas w domu 3.skorpiony ja mąż i syn cora byczek teraz będzie lew mam nadzieje że się nie pozabijamy[/QUOTE]

Ja i moja mama skorpiony jesteśmy,dogadujemy się różnie bywa,że się ostro weźmiemy mamuśka lubi mieć rację

Ostatnia edycja:
Do góry