reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja dostalam poduche C. Owinieta wokol mnie. Jest super. Bo ja lubie na boku spac z podkurczonymi nogami. Lubie spac w tym moim kokonie.

reklama
@MamaT jak sie sprawdza ta poduszka? Identyczna bede miala za kilka dni i zastanawiam sie czy jest wystarczajaco twarda, w sensie czy sie nie wałkuje. No i czy sie dobrze spi :)

Ja juz zapisana do szkoły rodzenia. Zaczynamy w czerwcu.
Co do porodu, uzgodnilismy z moim, ze bedzie przy mnie. Chyba, ze wypadnie cc, to wiadomo.

@ikulka mnie swedzi skora głowy i twarzy. Denerwuje mnie to, zamierzam wspomnieć o tym na wizycie.

Kurde, mamy bal ostatkowy w sobote i bije sie z myslami czy isc czy nie isc. Ostatnio nawet 2h nie moglam wytrzymac w kinie w jednej pozycji, szybko boli mnie kregoslup i nie wiem czy zwyczajnie nie bede sie tylko meczyc. Z drugiej strony to takie ostatnie podrygi..
Tylko kisze sie w domu.

Kogos jeszcze mecza wymioty? Ja z zegarkiem w reku, rano, dzien w dzien.

Luska pracujesz. Jeszcze na noc. Podnosisz duzo. Organizm w koncu sie poddaje. Mocno skrocona szyjka?

Ja dostalam poduche C. Owinieta wokol mnie. Jest super. Bo ja lubie na boku spac z podkurczonymi nogami. Lubie spac w tym moim kokonie.
To samo. Moja pozycja do spania to na boku z jedną nogą podkurczoną. Inaczej nie zasne :)
Pierwotnie też myślałam o C. Chyba przy niej zostane

f2w33e3k34cniyv8.png

Adeline jesteśmy tutaj by Cię wspierać.Komu się masz wyżalić jak nie nam.Ja też tu wylewam swoje smutki.Czasem lepiej wyrzucić to wszystko z siebie.
Adeline to pewnie dopiero ok.końca kwietnia poznacie wyniki badań genetycznych.Długo jeszcze....najgorsze jest takie czekanie.
No właśnie u mnie był ten wymóg że musiałam czekać do 16 tc i trzy tygodnie w drugiej ciąży musiałam na amnio czekać.Może o to chodzi.U nas wcześniej to robią biopsję kosmówki.
Klusek ja też dziś wymiotowałam....przerąbane.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Link do: CEBA CEBUSZKA PODUSZKA ROGAL DO KARMIENIA JERSEY
Ja mam cebuszkę i się sprawdza, grubaśna (wypełnienie nie jest jak poduszki co się splaszczają tylko mini kuleczki styropianowe), rozkłada się prawie w węża, lub rogal, jak kto potrzebuję (jeden koniec mam między nogami a drugi pod głową), no a materiał jersey uwielbiam ;)
Nie przeszkadza ci dźwięk jak kuleczki w nocy się przemieszczają? Ja mam takie 2 małe poduchy. Czasem ten dźwięk pod uchem mnie drażni :D

f2w33e3k34cniyv8.png

reklama
@Ancymonka ja mam poduchę w kształcie C. Ja też śpię głównie na boku, z podkurczonymi nogami i poducha jest super ;) polecam
My mieliśmy poród rodzinny. Teraz też tak chcemy. Tylko boję się, że w sierpniu będzie bardzo dużo porodów i zabraknie dla nas sali do porodu rodzinnego :( a ja nie wyobrażam sobie rodzić bez swojego M

Do góry