reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
I ja witam się z łóżka. Mąż kazał w nim zostać aż do oporu, bo znowu załączył mi sie suchy kaszel i kichanie. Jak wstał rano do pracy nawet przykryl mnie dodatkowo kocykiem i to było takie awwww... Kurcze nie wiem od czego cały czas tak chrycham. Próbowałam was nadrobić ale padłam i się poddaję. Wczoraj nie dałam rady być na bieżąco przez psiapsiolke. Ma problemy z facetem i musiała się wypłakać. Oglądaliśmy Bridget 3 i nawet mój M się śmiał choć "takich babskich" filmów nie lubi.

Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty.

reklama
Aga jakby co nawet nie poczujesz że tą kupkę zrobiłaś.
Aga a ile czekasz już?U mnie miało być do 2 tygodni a niecały tydzień minął jak do mnie zadzwonili.Jak by były złe wyniki to szybko by się pewnie odezwali więc nie martw się.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Aga mi to mąż powiedział że małą kupkę zrobiłam podczas parcia Wiki.Chyba normalnie do tego podszedł.U nas nie robią lewatywy a sama tego sobie napewno nie zrobię.

A u mnie słonecznie dziś znowu.Śliczny wschód słońca widziałam jak wstałam.A Emi mnie powitała słowami Mamo słońce świeci.
Szirli gratuluję synka.Zapomniałam wczoraj napisać.

Dzag to jest moje mieszkanie. A druga sprawa jest to lokatorskie prawo. Wplacasz na poczatku 30% wartosci. Pozniej co miesiac w czynszu masz dodatkowo splate i za iles lat jest twoje. Mozna tez wykupic na wlasnosc. Takze mi oddaja te 30% plus te splaty.
Moglabym sobie znalezc kogos w trymiga bo u mnie w miescie bum mieszkaniowy. Ale ten prezes ma kilka osiedli. Obstawia pol miasta i sa ludzie w kolejkach zapisani. Takze ktos nastepny przejmie bo burza jest ze ludzie z kolejek wypadali. Tez kiedys dalam mu w lape i dostalam mieszk szybko a ktos wypadl z kolejki.

Ooo poród taki na łóżku i mnie przeraża - a raczej ten ból i wizja, że zamiast glowki od tego parcia co innego wyjdzie z drugiej strony.

@Adeline89 na twoim miejscu pewnie też bym była zła i wkurzona. Ale skoro postanowilaś mieć Jagodke to na twoim miejscu powtorzylabym badanie by wybrać odpowiedni szpital i opiekę dla niej tuż po porodzie. Wiem, że latwo tak napisać bo nie przeżywam tego co ty i tego calego stresu, ale to chyba rozsadne wyjście zwłaszcza, ze po pierwszej amnio wszystko było ok a teraz dzidzia jest ciut silniejsza i większą niż wtedy...

Justyna dobrze, ze ta twoja koleżanka zdążyła w porę do szpitala. Mam nadzieję, że z maluszkiem bedzie teraz coraz lepiej.

Pixel zazdroszczę umiejętności ja z tych fajtłap co nic w domu nie zrobią ani nie uszyja na maszynie czy drutach. Ale to pewnie wina rodziców bo od malego chodzilam tylko na taniec, plastyke czy gimnastykę i czasem tak myślę, czy malucha nie zapisać obowiazkowo na jakieś inne zajęcia hehe... Zamiast klocków syn może powinien dostać plastikowy młotek i śrubokręt ;P a corka maszyne do szycia

Ikulka smaruj skórę często.
Adeline to jest masakra jak pisałam na wątku badań.A właśnie jak zrobicie badania genetyczne i coś Wam wyjdzie czego oczywiście nie życzę to może to Wam da jakąś wiedzę na ten temat.
No ja się zbieram na wizytę.Ciekawie czy coś ciekawego mi powie chociaż.
A rano dziś rzygałam....dziwne to na tym etapie chyba.
Psychicznie czuję się tak sobie. .raz myślę że będzie a z kolejnym razem rozpaczam.Nawet do mamy jeszcze nie dzwoniłam...bo wiem jak to skomentuje pewnie.Że na własne życzenie to mam.

Adeline, nie daje mi spokoju to. Pogrzebałam w necie, niestety czasem się zdarza, że nie uda się wyhodować komórek z płynu owodniowego. Niby czasem piszą, że to często przy złych wieściach, ale też znalazłam podobną ilość informacji, że nic to nie znaczy, że przy chorych dzieciach komórki rosną jak szalone, a przy zdrowych amniopunkcja nie daje żadnych wyników. Po prostu tych komórek w płynie jest niewiele, większość jest martwa, i nie zawsze się udaje wyhodować "nowe". Nie jest to więc źle wykonane badanie, tylko takie właściwości tego pobranego płynu. Nikt na to nic nie poradzi.
Może faktycznie jest tak, że z czasem tych komórek w płynie jest więcej i rzeczywiście powtórne badanie ma większą szansę na powodzenie.
Ale powiem Ci, że osiwieć można od tych wszystkich informacji. Niby tyle, a żadna nie daje jakiejś pewności, bo wszystko może być inaczej...

reklama
@luska1979 Wiem, zapiszę się na pewno do szkoły, ale dopiero po 21 tygodniu można. :) dzięki za wyjaśnienia :)
Pappe robiłam niecałe 2 tygodnie temu, nie martwię się nią. Wiem, że mieli problem z odczynników bo już podczas zapisów babka mówiła o tym. Nie biorę nawet do głowy. :)

Do góry