reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Witam poniedziałkowo! :)
Mam dziś wizytę u endokrynologa i odbiór badani (gkukoza, krew, mocz itp.), oby było jak zawsze książkowo" :)
A jutro podglądam maluszka! :D Kurcze już chcę znać płeć.. :D

@Hola77 Hm.. Poszukaj wózek na olx, pewnie szybko znikają ale może coś się upoluje :)
@martaem95 Witaj i dołącz do nas! Przydadzą się nam bliźniaki w gronie :D
@Mamaa03 O nie.. A ja w lodówkę nie mam po weekendzie żadnego warzywa! Jestem skazana na suche śniadanie ;P Ma podwórku taka brzydka pogoda, że nawet nie chce się wychodzić..
@GuaRaNa Ja puki co jestem na nie ze znieczeniem.. Przeraża mnie wizja igły w kręgosłupie ;P
@luska1979 No to kochana trzymamy kciuki! Niech wyjaśnią co tam wyszło.. Może z racji wieku i obciążenia genetycznego wyszło takie ryzyko? Ale tak jak pisałaś, wiesz już co i jak z tym chromosomem, masz 2 super córki, które dobrze funkcjonują i z trzecim maleństwem dacie radę! :)

reklama
Witam poniedzialkowo :-)

@czerwona oliwka ja mialam czesto opryszczke jak bylam w ciazy z Nel , uzywalam masci i plasterkow. Pamietaj, ze wtorna opryszczka w ciazy nie jest niebezpieczna. Jedynie mozna sie obawiac jak mama ma opryszczke i w tym czasie przychodzi na swiat malenstwo, bo wtedy moze sie zarazic (nie mylic z sama akcja porodowa ;-) )

@dzag82 zdrowk dla synia :-)

&&&&&&& za wizyty :-D

Jejjjj ale zazdroszcze Wam sloneczka i ciepelka :-(

@martaem95 witaj i serdeczne gratulacje dwoch serduszek :-)

@luska1979 super, ze zakupy udane ja jak ost pojechalam do lidla to byly tylko sukienku i nie to, ze wykupione wogle ich na sklepie nie bylo, no zesz taka wkurrr wrocilam do domu ze szok :-/ .

Ja dzis wcinam na obiadek wczorajszy rosolek wyszedl mi mega, wiec nie bedzie z niego pomidorowki ;-)

@luska1979 też tak myślę co by się nie okazało to sobie na pewno poradzisz ,fakt jestem nowa ale czytalam was trochę i wiem że świetnie radzisz sobie z córkami więc i z 3 dzieckiem sobie poradzisz a moze faktycznie wyniki testu są takie że względu na obciążenie i wiek a dzidziuś może być całkiem zdrowy[emoji2]trzymam kciuki aby było ok

Napisane na LENNY w aplikacji Forum BabyBoom

Martaem95, witaj. Gratuluję bliźniaków :blink:. Jak los na loterii :laugh2: Ale faktycznie, musiałaś być w szoku, jak dopiero w 12. tygodniu dowiedziałaś się o ciąży bliźniaczej...

Tyllkaaa, ja właśnie też skończyłam robić pomidorową :laugh2: na 3 dni. Co to z tymi pomidorowymi na tym forum jest? Non stop :rofl2:

Mamaa03, według mnie zdecydowanie bombka. Jak znajdę fotkę to pokażę Ci, ja też z brzuchem na ślubie byłam (bez wesela, tylko przyjęcie), swiadkową byłam i wg mnie wyglądało to ok. Nic wyzywającego i wulgarnego, a jednak kobiece i podkreślające stan a nie wór zakrywający krągłości. Masz się czym chwalić to się chwal :-) . Jak najbardziej na miejscu do takiej okazji i w takim stanie.

Tyllkaaa pisze:
@dzag82 mi je tez zaraz zostaja w domu, bo z nimi jak mam jechac do sklepu to zanim się ubiora zanim nagadaja to ka obróce raz dwa
Twoje córki chyba starsze. A mój ma 4,5 roku, to jednak za mały, żeby samego zostawiać. Ale żłobek mam 7 minut jazd samochodem. Jak go mam ubierać, rozbierać, zapinać w samochodzie, ciągnąć za sobą, w ogóle namówić do wyjścia!!! :laugh2: to już mi się odechciewa. A sama w 25 minut obróciłam. Tymek żyje, mieszkanie w stanie nienaruszonym :-p

Ag.ta pisze:
@dzag82 to naprawdę aktywny dzień masz ! ;) do południa zrobiłaś więcej niż ja miałam zaplanowane na cały dzień
A co Ty się przejmujesz. Korzystaj ile wlezie!! :tak: Też bym korzystała gdybym mogła :-p Ja juz swoją kolej miałam. Teraz Twoja :blink:

Luska, oj to szkoda z tymi wynikami. I choć wszystkie wiemy, że pappa to w dużej części statystyka, to jednak przy Waszym obciążeniu trzeba mieć na uwadze, że historia się powtórzy. Mimo wszystko powinnaś być spokojna, bo wiesz czego ewentualnie się spodziewać, i że wcale nie jest tak źle. Życzę jednak błędu statystycznego. No i ja też pamiętam, że pisałaś, że to obciążenie genetyczne to bardziej u dziewczynek się może ujawnić niż u chłopców....

U mnie też dzisiaj pięknie. Jutro myję okna :rofl2:

Bardzo Wam dziekuje za gratulacje. To moja pierwsza ciąża i znosze ja średnio.. mdłości minęły ale ich dwoje daje mi w kość. uciskają mi JUZ! na jakiś nerw i ledwo chodzę.. boje sie pomyśleć co bedzie w czerwcu/lipcu jak urosną.. Cały czas pracuje i miałam plan pracowac do końca lipca.. ale mysle, ze moj plan juz nie jest aktualny bo wiadomo, ze ciąża bliźniacza to ciąża wysokiego ryzyka. jestem menagerem restauracji wiec jest i stres i dźwigania troche tez mam na codzień.
Moje blizniaki to ogromny szok, na szczęście mam na miejscu mame, dwie babcie wiec mam nadzieje, ze nie zostaniemy z tym wszystkim sami

@dzag82 ha ha bo pomidorowa jest najlepsiejsza zupa  :p:tak::rofl:
U mnie jest syn 7 lat i córka 5 lat wiec z pewnej perspektywy u mnie z zostawianiem ich w domu już z górki :) ale tak jak mowisz pare minutek masz placówkę to nie orzesadzajmy. Jak nie jest bojaźliwy to nie masz co sie martwic :)

@martaem95 będzie dobrze :) najważniejsze ze masz pomoc nie daleko i wsparcie a to na prawdę duzo daje :) co do pracy masz racje, nie ryzykowalabym tego stresu i wszystkiego skoro masz 2 cudne kruszyny pod sercem :)

reklama
Luska bedzie dobrze.
Ja nie lubie pomidorowej od dziecka.

Co do sukienki typu bombka. Na niskiej osobie z rozbudowanymi lydkami bedzie bardzo zle wygladac.

Do góry