reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@Ag.ta cieszę się, że smakowało :p
@xmonax o moje okolice gdzie dokładnie ? Zazdroszczę domku :)
Nie wiem czy to jest to ale czy którejs z was dokuczała w ciąży rwa kulszowa? Od jakiegoś czasu pobolewa mnie jedna strona w okolicy tyłka przy wstawaniu i leżeniu na twardym. Wyczytałam, że może to być nacisk macicy na nerw dlatego chciałabym się upewnić czy powinnam się zacząć martwić ?

Mi w poprzedniej ciąży dokuczała rwą kulszowa. Początkowo tylko lekko pobolewało. Potem jak juz dziecko było większe to i ucisk był większy, a co się z tym wiąże ból. Ciężko było wytrzymać w 8 i 9 miesiącu. Zwłaszcza przy wstawaniu rano z łóżka. Jak staruszka dosłownie musiałam się najpierw pół godziny rozchodzić. Nie tęsknię.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się i ja niedzielnie :)
Nie było mnie pare dni i już sie tyyyle stron nazbierało, eh. Ciężko potem nadrobić, a jeszcze ciężej cokolwiek komukolwiek odpisać. Skleroza ciążowa pełną parą...
U nas tez pogoda jak w większości województw, czyli szaro, buro, mokro, istne przedwiośnie, ale spacer udało sie zaliczyć bez deszczu :)
Co do słodkości, u mnie jakoś tak umiarkowanie, czasem zdarzy sie ochota na słodkie, ale na szczęście nie codziennie. Niestety waga idzie w górę, juz dobre 2 kilo do przodu. Ale skoro MamaT podzieli sie jakąś racjonalną dietą po porodzie, to może damy rade jakos grupowo wrócić do formy :)
Większość z Was planuje remont, i u nas również przydałoby sie odświeżyć ściany. Muszę "popracować" nad mężem i tez odmalujemy pokoje na wiosnę.
A no i się pochwalę, również zaczynam czuć ruchy naszego Szkraba :) cudo uczucie :tak:
Nie pamiętam juz coco jeszcze miałam napisać, więc życzę miłego popołudnia ;)

@beata1313 ha ha no właśnie chyba coś w tym jest :p hi hi tylko boje się tego całego BUM które mój mąż skrzętnie już planuje. Wygląda jak obłakany ha ha ha bo to taka zosia samosia, dodatkowo budowlaniec i lubi znaleźćsobie robotkę :D

CO do ruchów czasem też mam wrażenie, że coś mnie tam puknie albo smyrnie. Ale mam spoooro skrórki i tluszczyku to nie liczę na te mocne jak na razie. Ale za to wczoraj powiem Wam położyłam się po kąpaniu i pod pępkiem wyrosła mi taka twarda gulka, pewnie te mamusie ktore już mają dzieci wiedzą o jakie "uwalenie" się chodzi, po chwili ten guzek zniknoł ha ha mój się śmiał że takie małe a już się rozpycha :p :rolleyes2:

Z lubuskiego prawie nikogo...

f2w33e3kroj1te5i.png

Guarana już tydzień ospowy mamy prawie za sobą po 3 dniach już nie było nowych krostek a teraz już zaschnięte. Mały dobrze przechodzi bez gorączki. Jeszcze tydzień i wracamy do żywych.

reklama
Czesc, mamuśki!
W tygodniu nie mam czasu pisać bo po pracy mi się nie chce i dodatkowo późno wracamy.
Nadgonić Was to mega wyzwanie:)
współczuję cukrzyc, ale może waga na dietach nie pójdzie za bardzo w górę, zawsze jakieś pocieszenie. Co do słodyczy to u mnie średnio mogą ale nie muszą być ale lody korala jak dawniej na śmietance, pychota i z mojego miasta!
Rozglądam się za wózkami i podobają mi się: bebetto luca, roan bass, anex sport i nie wiem co wybrać ale szukam używanego bo trzecie to już wystarczy a spacerówkę parasolkę kupimy jedynie nową.

Witam nowe mamy, w szczególności orzed 40-stką! ja będę świętować na wiosnę i szukam obecnie taniego noclegu w Rzymie, możecie coś polecić?

Do góry