reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Witam z łóżka. Współczuję porannego wstawania i zazdroszczę spadku. U nas w rodzinie jest to pierwzzy maluch od 7 lat i nikt nie ma nic. Jedynie co to rodzice mojego M zatrzymali karuzele na łóżko i kilka zabawek. A wczoraj mały żelek dostał od cioci grzechotke motylka taką sensoryczna ale jest od 3miesiaca. Wiec mamy dla niego to i skarpetki. Cała reszte bedziemy kupować jak juz bedziemy znać płeć. A i mam pytanie do mam. Skoro rodzimy w sierpniu. To becik z minki nie bedzie za gruby? Jaki lepiej wybrać? A moze darować becik i zostać przy kocyku?
Też się zastanawiam. Miałam rożek przy córci ale nigdy nie była w nim owinięta. Bardziej służył żeby małą na czymś położyć. Tyle że to było za granicą i bardzo gorąco. Nawet w szpitalu leżała w ubranku i w kocyku cienkim, a w domu potem same bodziaki. Wydaje mi się że to wynalazek dla zimowych dzieci albo dla tych którzy się boją na ręce wziąć.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do wyprawki ja mam kilka par śpioszków 2 czapeczki i rękawiczki i wszystko to kupiła moja siostra w prezencie ja czekam z zakupami aż poznamy płeć ,moje dziecię jest wstydliwe i nie chce pokazać co tam chowa [emoji2]zawsze na usg się tak wierci i układa że nic nie widać

Napisane na LENNY w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny!
Co zacznę czytać i nadrabiać, to coś mnie odrywa, potem wracam, zapominam i tak w kółko :sorry:

Wiem, że któraś mamusia pytała o okulistę. Moja cała trójeczka ma już okulary, przy czym z Zosią walczymy odkąd miała 2 latka i 2 miesiące. Zaliczyliśmy kilku okulistów i mam porównanie. W końcu znalazłam lekarza z super podejściem do dzieci i mega cierpliwością. Pierwszy źle zbadał wadę i olewatorsko podszedł do sprawy, miała być wada +2 i generalnie okularki miały załatwić sprawę. A się okazało że ma wadę ponad +5, astygmatyzm, zeza, i niedowidzenie lewego oka, z zagrożeniem że oczko nie zaskoczy. Ale teraz jesteśmy na dobrej drodze. Odpowiednie okularki, ćwiczenia ortoptyczne i zasłanianie naprzemienne oczka dają pozytywne rezultaty. No i badanie miała komputerowe plus badanie dna oka po zakraplaniu oczek atropiną.

W temacie słodyczy - nie umiem zupełnie z nich zrezygnować więc dawkuję mniejsze porcje - wczoraj upiekłam piernik czekoladowy - myślałam że będziemy mieć na cały weekend...pomyliłam się - wszystko zjedzone, tak dzieciakom zasmakowało

25_pixels - póki co spojenie mnie nie boli i niech zostanie tak na dłużej
ikulka - moja przyjaciółka przy dwóch ciążach czekała do porodu żeby poznać płeć dziecka. Ja to jestem niecierpliwa:yes:

no i na razi tyle, teraz muszę zmykać, miłej niedzieli:biggrin2:

@xmonax to pewnie wiosną skończycie, a brzuszek jeszcze nie będzie przeszkadzać w urządzaniu. Fajnie :)

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No mam taką nadzieję że zdążymy [emoji2]wiadomo jak to przy remontach wszystko może się przesunąć [emoji2]ale nie panikuje sypialnie i łazienkę już mamy ,dziecko na początku i tak będzie spało w naszej sypialni ,przydało by się jak najszybciej kuchnie zrobić bo jak narazie to w jednym najmniejszym pomieszczeniu mamy wstawioną lodówkę kuchenkę ławe i dwa stare krzesła plus jedno wędkarskie krzesło męża bo czasami ktoś wpada na kawkę a i jakąś stara szafka od moich rodziców [emoji2]warunki spartańskie [emoji2]ale i tak się cieszę bo jesteśmy na swoim nie muszę tracić kasy na wynajem a myślę że do porodu zdążymy wszystko skończyć [emoji2]tylko przeszkadza mi ten bałagan wszędzie jak to przy remontach

Napisane na LENNY w aplikacji Forum BabyBoom

Magena_85 ja też mam niedzielę dzisiejszą na odrabianie zaległości z całego tygodnia.
Ja tylko weekendy pracuje w zasadzie...ale ja już się do tego przyzwyczaiłam.Nie żal mi ale z drugiej strony ja na noc idę to najwyżej tracę to co w tv leci w sobotę lub w niedzielę.
Xmonax to powodzenia w wykańczaniu domu.

25_pixels, mnie spojenie nic jeszcze nie boli. Chyba trochę wcześnie Cie zaczęło boleć... Jeszcze ani nie ma co naciskać na nie, ani jeszcze organizm nie luzuje stawów przygotowując się do porodu. W poprzedniej ciąży tez tak wcześnie Cie bolało? Mnie za każdym razem dopiero na przełomie drugiego i trzeciego trymestru.

Lina1555, o współczuję ospy w domu :-( Zdrówka!!

Witaj, xmonax :-)

U mnie standard. O 4:20 Witek juz fikał w łóżeczku, mąż go wziął do nas, to po pół godzinie zasnął jeszcze. O 6:00 obudził mnie Tymek trzaskający się w łazience, bo mu się kupy zachciało. O 6:00 rano :oo: Dżizys. Ale byłam tak nieprzytomna, że się na drugi bok odwróciłam i olałam. Mąż za chwile wstał i do niego poszedł, a ja z Witkiem dospałam do 7:30 :laugh2: Wiec dzisiaj jestem mega wyspana!!!

Dzasta, do pracy? O rany... No to niech Ci dniówka szybko minie.

U nas tez paskudnie za oknem. Za półtora godziny zbieramy dzieciaki na urodziny kuzyna do centrum wspinaczkowego. Będzie szał.
I wściekła jak osa od rana chodze, bo mój starszak znowu przeziębień, zasmarkany i kaszle. Tydzień do przedszkola pochodził... I od nowa. Młodszy ma od równo 3 tygodni katar. Słowo daję, już mi ciśnienie rośnie jak słyszę ciągnięcie nosem i kaszel.

Co do zamkniętego wątku, to ogólnie niby jestem jak najbardziej na tak, tylko ze jednak wydaje mi się to ciut za wcześnie, bo sporo osób jeszcze do nas może dołączyć. Wiec ja się pp prostu wstrzymuję od głosu :-p Przychylę się do woli większości. Wiec myślę, Truskaweczka, że możesz zrobić wątek z ankietą.
Dokladnie poczekajmy neszcze z miesiac

reklama
Do góry