reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hellow ;-)

I znow mi wcielo posta wrrryyy...

To tak szybko (chyba :p )..
Co do plci to tetaz cory naciskaja zeby wiedziec, na poczatku nie chcialm znac az do porodu, ale zostalam przeglosowana :p . U nas jak bylam w trzeciej ciazy wszyscy w kolo peplali MUSI byc chlopak , b dwie cory juz w domu, myslalam ze ich w kosmos wykopie.

Ale piszecie o pysznym jedzonku , mmmm az slinka cieknie, a ja juz tak jakby na diecie jestem :-(
Gratki kolejnych ruchow :-D

@ikulka spokojnie na poczatku ruchy sa nieregularne ;-)

Co do zamkniecia watku to jestem na tak , glos oddany. Jesli chodxi o ewentualne nowe osoby to beda i tak mogly dolaczyc, wystarczy ze napisza do moderatora na priv i nie bedzie problrmu, widzialam tak na innych watkach ;-)

U nas caly dzien pada deszcz buuu, a na dodatek Nel jest od wczoraj "pociagajaca" :-( , a dzis w nocy okropnie co i rusz plakala :-(

Dobra, pozniej znow cos skrobne, zatrzymalam sie na str 1414 :p

reklama
Pogoda dół i jak patrzyłam tak ma być co najmniej do połowy marca. Ale tu u nas noa zadupiu zawsze zima dłużej trzyma. Moja ziomalka JustynaWM cos o tym wie co nie?

Dzień dobry Manusie :) witam tez nowe koleżanki :* miło że jeszcze sie nasze grono powieksza :)

U mnie dziś piękne sloneczko, ale od rana mloda ma histerie. zaprosiła sobie na noc sąsiadke i tak zaszalały ze poszły spac o 23, a wstaly o 8. Gdzie nasza gwiazda ostatnio do 9.30 spała... Wstala lewa noga, dodatkowo balonik jej pękł i afera gotowa. Teraz Siedza na ogrodzie i buszuja :) cisza i spokoj he he

Widzę tez ze obecnie forum zdominował temat słodyczy, u mnie to różnie raz mam ochote a czasem patrzeć nie moge. Czekolada w ogóle mi nie wchodzi i mam zbrzyd. Za to opędzlowalam do herbaty 3/4 słoika z pieczarkami marynowanymi <3

Mezowaty namówił mnie na remont salonu- nie wiem czy mówilam, ale wprowadzikiśny się do domu po moich dziadkach, a tu niestety mury nie widziały remontu od dobrych 15 lat jak nie lepiej. Mamy już pokoj dzieci zrobiony w elektryce, zostalo pomalowac,. Sypialnie w październiku konczylismy (i z tego świętowania nowego lokum wyszła fasloka ).
Teraz maz siedzi i rozpisuje co i jak i juz zaczynam sie bac

Mnie spojenie nie boli, brzuch czasami ale wtedy nospe lykam, ruchy jako takie drgania i trzepotania czuje ale rzadko (chyba). Rożek rzecz zbędna. Jak ktoś boi się na ręce to dzieci jest poreczniejszy w tym. Mi w szpitalu na oiomie córkę jak zawitali to ciasno w kocyk. Latem to i większą pielucha flanelowa starczy

Widzę że tu dużo mamusiek idzie dzikim szałem i mimo że ma małe dzieci kolejne sobie zafundowały. Dużo siły życzę tym co po nocach jeszcze wstają.

A ja dziś 8.00 do laboratorium a tam ze 40 osób. Na szczęście dla ciążowe oddzielna kolejna i weszłam po 5 min.

Popieram z rozkiem, zimowe dzieci rożek tak jak najbardzien przydatny. Moje nimi oplatalam i spaly jak złoto. A na lato, jak bedzie gorąco to albo bawełniany otulacz, albo flanelowa pielucha. Jak bedzie chłodniejsze to lekki kocyk :)

Spojenie mnie bolalo juz 2 noce, pierwsza jak nie wiedziałam ze jestem w ciazy. A za drugim razem cała noc spalam z poduszka miedzy nogami

Ostatnia edycja:
Zresetuj się jak najbardziej, każdej z nas jest to potrzebne, aaa i smacznego
dziękuję, było pysznie :happy: objadłam się tak, że przed spaniem dalej czułam wszystko pod gardłem haha a na jednym zdjęciu wyglądam jakbym się rzuciła na jedzenie, bo tydzień nie jadłam :laugh2:

witam niedzielnie!
dziś idziemy z teściami do restauracji wietnamskiej - pyszny weekend :happy:

robiłam badania i po 2h miałam wynik!
niestety mam anemię .. łykam witaminy, żelazo, kwas foliowy ..
boję się, bo 3 lata leczyłam się na hematologii właśnie z powodu anemii niewiadomego pochodzenia ..
jutro idę do internistki (muszę podbić wizytę w karcie ciąży), więc zapytam, co i jak, a do gina dopiero 28go :hmm:

Cześć! Pół dnia mi zleciało, obudziły mnie słowa (o 7 rano! :p): ciociu się śpisz? Słodka maluszka.. [emoji173]

@Truskaweczka2017 Dzięki za wyjaśnienie ;)
@GuaRaNa Fotel taki hm.. Troszkę w angielskim stylu. Taki "oklepany" bo jest praktycznie na każdym zdjęciu pokoika dziecięcego w necie [emoji14] Z obiciem żółtym albo turkusowym. Pokoik maleństwa ma być szary więc przyda się kolor dla kontrastu ;)

reklama
Mam 26 lat , będzie to moje pierwsze dziecko [emoji2]i już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła trzymać moje maleństwo w ramionach ale to pewnie jak każda z was [emoji2]Mieszkam w małej wsi w województwie zachodniopomorskim.W domu mam zapierdziel kupiliśmy z mężem domek i teraz musimy się spieszyć z remontem żeby zdążyć do sierpnia a jest jeszcze trochę pracy w sumie to zaczynaliśmy od zera bo zburzylismy wszystko zostały tylko 4 ściany a reszta do wymiany [emoji2]w sumie już dużo zrobiliśmy zostało nam położenie regipsow na dole ,pomalowanie ścian i położenie podłóg ,góra jest już prawie gotowa i już tu mieszkamy [emoji2]zawsze to na swoim [emoji2]

Napisane na LENNY w aplikacji Forum BabyBoom
Z której części zachpom??

Do góry