reklama
GuaRaNa
Fanka BB :)
A i jeszcze na szybko. Kolezanka w poniedziałek urodziła córkę w tym samym szpitalu co ja mam zamiar i jeszcze druga moja kumpela. Bardzo zadowolona była, już jest w domu z maleńką. Tyle że polożna wynajęta 1000 zł [emoji33][emoji33][emoji33] kupa forsy jak dla mnie.
Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
klusek jaką masz śliczną córeczkę! Uważaj na nią, bo będzie rozchwytywana z taką urodą!
Co do laktacji to laktator może ją pobudzić i "rozhulać" jest taka metoda 3 5 7 (chyba) i wiem, że skutkuje, tylko trzeba być wytrwałym. Hafija o niej sporo pisała.
@Dorotea @patik80 super, że same dobre wieści gratuluję chłopaków!
@myycha ja sama się rozczuliłam patrząc na to zdjęcie... Wczoraj tak sobie myślałam o tym małym ktosiu w brzuszku i też mi łzy z oczu płynęły. Nigdy tak nie miałam, nawet w poprzedniej ciąży, więc to dla mnie nowość.
@25_pixels ja używałam avent natural, ręczny. Co prawda sporadycznie, ale byłam zadowolona i wiem, że dużo mam sobie go chwali. Mnie się udawało odciągnąć 100 ml w 15 min. Ale ja miałam ogrom pokarmu. 3 dzieci bym tym wyżywiła [emoji14]
@aftk mnie swędzi nie tylko brzuch, ale i ręce i nogi i plecy. Jestem cała w strupach, bo się przez sen drapię :/
@Maargaretkaa miałam butelki i z lovi i z avent. Synek lubił obie
Wrócę do tematu dzieci, które oglądają dużo bajek i późno zaczynają mówić. Szymek 5 lutego skończył 2 latka, ani raz nie obejrzał bajki, uwielbia oglądać książki i słuchać, kiedy mu się czyta, ma mega wyobraźnię, bo jego ulubioną zabawką jest patyk, który w razie potrzeby zamienia się w piłę, wiertarkę, młotek czy kierownicę. Rozumie wszystko, co się mówi, wykonuje polecenia. I nie mówi prawie nic. Więc naprawdę nie ma reguły. I niestety nadal nosi pieluchy. A umie zasygnalizować potrzeby, bo nieraz mu się to udało przed zabrudzeniem pieluchy... I co ja mam zrobić? Jak go przekonać?
A z dzidziusiem wszystko dobrze. Jestem w 17 tygodniu, dokładnie 16+2, a wielkość dzidziusia wskazuje na 17+4, więc potwierdza się termin około 20 lipca.
Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom
Co do laktacji to laktator może ją pobudzić i "rozhulać" jest taka metoda 3 5 7 (chyba) i wiem, że skutkuje, tylko trzeba być wytrwałym. Hafija o niej sporo pisała.
@Dorotea @patik80 super, że same dobre wieści gratuluję chłopaków!
@myycha ja sama się rozczuliłam patrząc na to zdjęcie... Wczoraj tak sobie myślałam o tym małym ktosiu w brzuszku i też mi łzy z oczu płynęły. Nigdy tak nie miałam, nawet w poprzedniej ciąży, więc to dla mnie nowość.
@25_pixels ja używałam avent natural, ręczny. Co prawda sporadycznie, ale byłam zadowolona i wiem, że dużo mam sobie go chwali. Mnie się udawało odciągnąć 100 ml w 15 min. Ale ja miałam ogrom pokarmu. 3 dzieci bym tym wyżywiła [emoji14]
@aftk mnie swędzi nie tylko brzuch, ale i ręce i nogi i plecy. Jestem cała w strupach, bo się przez sen drapię :/
@Maargaretkaa miałam butelki i z lovi i z avent. Synek lubił obie
Wrócę do tematu dzieci, które oglądają dużo bajek i późno zaczynają mówić. Szymek 5 lutego skończył 2 latka, ani raz nie obejrzał bajki, uwielbia oglądać książki i słuchać, kiedy mu się czyta, ma mega wyobraźnię, bo jego ulubioną zabawką jest patyk, który w razie potrzeby zamienia się w piłę, wiertarkę, młotek czy kierownicę. Rozumie wszystko, co się mówi, wykonuje polecenia. I nie mówi prawie nic. Więc naprawdę nie ma reguły. I niestety nadal nosi pieluchy. A umie zasygnalizować potrzeby, bo nieraz mu się to udało przed zabrudzeniem pieluchy... I co ja mam zrobić? Jak go przekonać?
A z dzidziusiem wszystko dobrze. Jestem w 17 tygodniu, dokładnie 16+2, a wielkość dzidziusia wskazuje na 17+4, więc potwierdza się termin około 20 lipca.
Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja:
safiya
a ja dziś mam frytki!! haaaaa!!! do tego kotlecik i żółtą fasolkę.
od "podobno" zgłoszenia braku drugiego wyniku minęło już 48h, ale na spokojnie, na spokojnie .. jak nie zadzwonią do wtorku to mają pewne, że tam się zjawię osobiście
teście zapraszają na obiad w niedzielę do restauracji, podejrzane
ale w końcu jestem w domu - odpocznę
od "podobno" zgłoszenia braku drugiego wyniku minęło już 48h, ale na spokojnie, na spokojnie .. jak nie zadzwonią do wtorku to mają pewne, że tam się zjawię osobiście
teście zapraszają na obiad w niedzielę do restauracji, podejrzane
ale w końcu jestem w domu - odpocznę
klusek
Juz nie pamietam kiedy Domi zaczela mowic. Ale w normach zawsze bylo ok. Pozwolilam dosc szybko na komputer. Jak miala 4 lata i mi sie nie chcialo podejsc zeby wystukac jej na klawiaturze liter to sama z siebie sie nauczyla. Lubila teledyski baby lily czy jakos tak. Skutek taki ze od razu nauczyla sie czytac. W przedszkolu jako nieliczna czytala. W wieku 5 lat juz biegle. Od 5 roku gra w gre star stable. Rozmawia z dziecmi z roznych stron swiata. Ogarnia chyba lepiej niz ja komputer.
Nie ma w domu tableta. Na lapku smiga.
Ale tez lubi jak kazde dziecko isc na dwor. Od wiosny malo co bedzie w domu siedziala.
Nie ma w domu tableta. Na lapku smiga.
Ale tez lubi jak kazde dziecko isc na dwor. Od wiosny malo co bedzie w domu siedziala.
luska1979
Morawka częśte przystawianie dzidziusia potrafi tak samo rozbujać laktację jak laktator.
A synek nie ma jakiś zaburzeń rozwojowych?Jak do 2,5 roku nadal nie będzie mówił to wskazana jest wizyta u logopedy.
Ja spadam mąż podjeżdżą pod dom z mała i lecimy na zakupy.
A synek nie ma jakiś zaburzeń rozwojowych?Jak do 2,5 roku nadal nie będzie mówił to wskazana jest wizyta u logopedy.
Ja spadam mąż podjeżdżą pod dom z mała i lecimy na zakupy.
JustynaWM
Dzag82 mój ma 42. Na 40 naszykowałam mu jedzenia i się zmyłam z domu, zrobił męski wieczór którego bym nie zniosła ;PMnie tam nic z atmosfery nie brakuje. W związku czy w pracy też nie potraficie wymieniać przeciwstawnych zdań?
Aga, przyjmuję to co teraz napisałaś, nie zgadzam się z tym obrażaniem kogoś czy wyśmiewaniem z Ciebie, ale przyjmuję. Każdy odbiera różne rzeczy według tego, co mu w głowie siedzi. To normalne.
Atfk, kciuki za wizytę.
Mała zmiana tematu - nie z okazji dzisiejszej rozmowy, tylko po prostu chciałam spytać Chybą są tu dziewczyny z mężami po 40-tce... Czy organizowałyście im na 40-te urodziny coś specjalnego? Zastanawiam się co tu mężowi wymyślić... Tatuażu nie chce, skoczyć ze spadochronie mu nie pozwolę Zwykle przyjęcie rodzinne ze śmiesznymi prezentami przeszliśmy w tamtym roku u jego brata, wiec tez odpada. Mam niby coś tam w głowie, ale może mogłabym ściągnąć jakieś oryginalne pomysły od Was?
Pomysłów jest, zależy od zasobności portfela i upodobań faceta
JustynaWM
Też jestem w tej sytuacji i czekam, mam nadzieję, na nową umowę. Przedłużenie do dnia porodu jest równoznaczne z pozbyciem się pracownika a jak mnie zapewniał dyrektor, firma nie ma w zwyczaju pozbywać się dobrych pracowników[emoji4]GuaRaNa, no bo niestety często pracodawcy wykorzystują taka sytuacje i od razu się pozbywają "problemu". Bo jak nie podpiszą kolejnej umowy to sobie szukają od razu pracownika normalnie. A jak by podpisali to pracownika i tak nie mają przez najbliższe półtora roku, no i pracownika na zastępstwo szukać? Na stałe? No niestety. Życzę Ci, aby udało się podpisać kolejną umowę.
reklama
JustynaWM
Dzięki wam za rady, znam te sposoby ale w pracy ciężko wywalić nogi na stół haha, albo moczyć ;PJustynaWM, spuchnięte juz ciążowo? Czy po prostu takie masz predyspozycje? Mnie w ciąży latem puchły, prace mam siedzącą to jak jeszcze wiosną pracowałam to tez dawały czadu. Nic "antypuchnięciowego" nie wymyślisz. Możesz tylko je odciążać. Unieść wyżej, na stół czy krzesło, do chłodnej wody włożyć. Znajome w zaawansowanej ciąży na jakieś masaże chodziły. Ale to takie ulżenie bardziej, niż profilaktyka.
Mam problemy z nerkami więc ogólnie łapie mnie ta dolegliwość, najlepiej pić 2-3 litry wody ale mi się w ogóle nie chce:/ eh znów spuchnę jak słoń pewnie