reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
A i jeszcze na szybko. Kolezanka w poniedziałek urodziła córkę w tym samym szpitalu co ja mam zamiar i jeszcze druga moja kumpela. Bardzo zadowolona była, już jest w domu z maleńką. Tyle że polożna wynajęta 1000 zł [emoji33][emoji33][emoji33] kupa forsy jak dla mnie.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Guarana gownoburze to ja bede miala po tych przypalonych frytach :rofl::biggrin2:

W du... mam polozna. Jak ma dziec wyjsc to wylezie. A za tysiaka kupie mu cos;)

:mad:klusek jaką masz śliczną córeczkę! Uważaj na nią, bo będzie rozchwytywana z taką urodą! ;)
Co do laktacji to laktator może ją pobudzić i "rozhulać" :) jest taka metoda 3 5 7 (chyba) i wiem, że skutkuje, tylko trzeba być wytrwałym. Hafija o niej sporo pisała.

@Dorotea @patik80 super, że same dobre wieści :) gratuluję chłopaków!

@myycha ja sama się rozczuliłam patrząc na to zdjęcie... Wczoraj tak sobie myślałam o tym małym ktosiu w brzuszku i też mi łzy z oczu płynęły. Nigdy tak nie miałam, nawet w poprzedniej ciąży, więc to dla mnie nowość.

@25_pixels ja używałam avent natural, ręczny. Co prawda sporadycznie, ale byłam zadowolona i wiem, że dużo mam sobie go chwali. Mnie się udawało odciągnąć 100 ml w 15 min. Ale ja miałam ogrom pokarmu. 3 dzieci bym tym wyżywiła [emoji14]

@aftk mnie swędzi nie tylko brzuch, ale i ręce i nogi i plecy. Jestem cała w strupach, bo się przez sen drapię :/

@Maargaretkaa miałam butelki i z lovi i z avent. Synek lubił obie :)

Wrócę do tematu dzieci, które oglądają dużo bajek i późno zaczynają mówić. Szymek 5 lutego skończył 2 latka, ani raz nie obejrzał bajki, uwielbia oglądać książki i słuchać, kiedy mu się czyta, ma mega wyobraźnię, bo jego ulubioną zabawką jest patyk, który w razie potrzeby zamienia się w piłę, wiertarkę, młotek czy kierownicę. Rozumie wszystko, co się mówi, wykonuje polecenia. I nie mówi prawie nic. Więc naprawdę nie ma reguły. I niestety nadal nosi pieluchy. A umie zasygnalizować potrzeby, bo nieraz mu się to udało przed zabrudzeniem pieluchy... I co ja mam zrobić? Jak go przekonać?

A z dzidziusiem wszystko dobrze. Jestem w 17 tygodniu, dokładnie 16+2, a wielkość dzidziusia wskazuje na 17+4, więc potwierdza się termin około 20 lipca.

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
a ja dziś mam frytki!! haaaaa!!! :-) :) do tego kotlecik i żółtą fasolkę.

od "podobno" zgłoszenia braku drugiego wyniku minęło już 48h, ale na spokojnie, na spokojnie .. jak nie zadzwonią do wtorku to mają pewne, że tam się zjawię osobiście :laugh2:

teście zapraszają na obiad w niedzielę do restauracji, podejrzane :huh:
ale w końcu jestem w domu - odpocznę :laugh2:

Juz nie pamietam kiedy Domi zaczela mowic. Ale w normach zawsze bylo ok. Pozwolilam dosc szybko na komputer. Jak miala 4 lata i mi sie nie chcialo podejsc zeby wystukac jej na klawiaturze liter to sama z siebie sie nauczyla. Lubila teledyski baby lily czy jakos tak. Skutek taki ze od razu nauczyla sie czytac. W przedszkolu jako nieliczna czytala. W wieku 5 lat juz biegle. Od 5 roku gra w gre star stable. Rozmawia z dziecmi z roznych stron swiata. Ogarnia chyba lepiej niz ja komputer.
Nie ma w domu tableta. Na lapku smiga.
Ale tez lubi jak kazde dziecko isc na dwor. Od wiosny malo co bedzie w domu siedziala.

Morawka częśte przystawianie dzidziusia potrafi tak samo rozbujać laktację jak laktator.
A synek nie ma jakiś zaburzeń rozwojowych?Jak do 2,5 roku nadal nie będzie mówił to wskazana jest wizyta u logopedy.
Ja spadam mąż podjeżdżą pod dom z mała i lecimy na zakupy.

Mnie tam nic z atmosfery nie brakuje. W związku czy w pracy też nie potraficie wymieniać przeciwstawnych zdań?
Aga, przyjmuję to co teraz napisałaś, nie zgadzam się z tym obrażaniem kogoś czy wyśmiewaniem z Ciebie, ale przyjmuję. Każdy odbiera różne rzeczy według tego, co mu w głowie siedzi. To normalne.

Atfk, kciuki za wizytę.

Mała zmiana tematu - nie z okazji dzisiejszej rozmowy, tylko po prostu chciałam spytać :-p Chybą są tu dziewczyny z mężami po 40-tce... Czy organizowałyście im na 40-te urodziny coś specjalnego? Zastanawiam się co tu mężowi wymyślić... Tatuażu nie chce, skoczyć ze spadochronie mu nie pozwolę :rofl2: Zwykle przyjęcie rodzinne ze śmiesznymi prezentami przeszliśmy w tamtym roku u jego brata, wiec tez odpada. Mam niby coś tam w głowie, ale może mogłabym ściągnąć jakieś oryginalne pomysły od Was? ;-) ;)
Dzag82 mój ma 42. Na 40 naszykowałam mu jedzenia i się zmyłam z domu, zrobił męski wieczór którego bym nie zniosła ;P
Pomysłów jest, zależy od zasobności portfela i upodobań faceta :)

GuaRaNa, no bo niestety często pracodawcy wykorzystują taka sytuacje i od razu się pozbywają "problemu". Bo jak nie podpiszą kolejnej umowy to sobie szukają od razu pracownika normalnie. A jak by podpisali to pracownika i tak nie mają przez najbliższe półtora roku, no i pracownika na zastępstwo szukać? Na stałe? No niestety. Życzę Ci, aby udało się podpisać kolejną umowę.
Też jestem w tej sytuacji i czekam, mam nadzieję, na nową umowę. Przedłużenie do dnia porodu jest równoznaczne z pozbyciem się pracownika a jak mnie zapewniał dyrektor, firma nie ma w zwyczaju pozbywać się dobrych pracowników[emoji4]

reklama
JustynaWM, spuchnięte juz ciążowo? Czy po prostu takie masz predyspozycje? Mnie w ciąży latem puchły, prace mam siedzącą to jak jeszcze wiosną pracowałam to tez dawały czadu. Nic "antypuchnięciowego" :-p nie wymyślisz. Możesz tylko je odciążać. Unieść wyżej, na stół czy krzesło, do chłodnej wody włożyć. Znajome w zaawansowanej ciąży na jakieś masaże chodziły. Ale to takie ulżenie bardziej, niż profilaktyka.
Dzięki wam za rady, znam te sposoby ale w pracy ciężko wywalić nogi na stół haha, albo moczyć ;P
Mam problemy z nerkami więc ogólnie łapie mnie ta dolegliwość, najlepiej pić 2-3 litry wody ale mi się w ogóle nie chce:/ eh znów spuchnę jak słoń pewnie

Do góry