reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Doberek :-)

@emikaa , dzwonilam dzis do Praxis i mowilam, ze mam dzis wizyte o 17.00 i ze mam mocz do badani na Chlamidie i jak mam go do tego czasu trzymac, to powiedzieli mi, ze w lodowce ;-) . Normalny mocz badaja mi na kazdej wizycie, nawet jak mialam na 17.30, bo robia to na miejscu. Zobaczymy co powiedza jak juz bede u gina, najwyzej specjalnie pojade jeszcze raz zeby zrobic :-/

@anntryb to jest badanie na Chlamydie, no ale zobaczymy, najwyzej dadza mi drugi zestaw do badania :p

@patik80 gratki udanej wizyty i zdrowego synia :-)

@Nina90 spokojnie kochana, znajoma w ciazy tez miala swieze toxo, brala antybiotyk, byla pod kontrola i urodzila zdrowa dzidzie :tak:

@@KOKO@ przykre wiesci :-( , zycie bywa niesprawiedliwe...

Ok nadrobilam ;-)
Ja stresik od rana, cukier dalej pow normy wiec dzis na wizycie kilka tematow do poruszenia. Sniadanie zjedzone, wiec na odstresowanie jade na lowy do Lidla, w koncu ciazowa moda do mnie dotarla :p

Laski &&&&&& za wizyty i badania :-*

reklama
JustynaWM pisze:
Uważaj na rozmiary, bluzki są ładne ale ogromne, wzięłam czarną M a wygląda jak XL, będę chciała zwrócić lub wymienić
Ale ja kiecki kupiłam u tego sprzedającego :) Poza tym na aukcjach najczęściej są wymiary, zawsze się mierzę.
Kiecki i spodnie przyszły. Sukienki fajne, mnie się podobają, ta trójkolorowa ma cienki materiał, taka zwiewna. Jedyny "problem" to właśnie w tej kiecce trójkolorowej: Link do: TRÓJKOLOROWA SUKIENKA z kieszeniami CIĄŻA S/M ta stójka pod szyją nie stoi. Ale tego się spodziewałam, już miałam sukienkę z podobnym wykrojem pod szyją. Spodnie Link do: super CIĄŻOWE SPODNIE z kieszeniami S/M takie sobie, takie niby dresowe, ale materiał taki legginsowy. Będą idealne do chodzenia po domu :). Ale za to super leżą, nie to co te z Lidla - wczoraj w jednym Lidlu dorwałam. Niby rozmiar 36/38, a wiszą na mnie jak 40-tka. Beznadziejne są, kiepsko w kroku skrojone, jak uda się oddać w innym Lidlu niż kupiłam to oddam.

Z rozstępami nie pomogę, bo ja w ciąży nie miałam. Niczym się nie smarowałąm, bo ja generalnie niczym się nie smaruję, nie cierpię :p. Ja mam więcej delikatnych rozstępów po okresie wzrostu :D

Myycha, Jaś śliczniasty!! Męża nie widziałam oczywiście :p ale do Ciebie na bank jest bardzo podobny!

kotomiś pisze:
Ostatnio mój M śmiał się z nocnika co wygrywa fanfary :szok:
Ja to sobie kiedyś wyobraziłam co ja bym czuła jakbym nie znała jeszcze co to sikanie do nocnika, siadam, a tam mi coś pod doopskiem się drze. Ja współczuję dzieciom pomysłowcyh rodziców :D. W życiu bym czegoś takiego nie kupiła. Ale też nie jestem przeciwniczką zabawek migających czy grających. One po prostu interesują dzieci. I nie mówię o czymś na pilota, tylko zwykłe zabawki, które w jakiś sposób reagują na konkretne działanie dziecka. Czy to w książeczce dźwięk, czy migające autko jak się je naciśnie. Mnie nie przeszkadza ani dźwięk cymbałków, ani Szczeniaczka Uczniaczka. Niech gra. Niech się dziecko zainteresuje i bawi samo. Byle nikt mi nie przynosił ryczącej chińszczyzny.

Anntryb pisze:
Dobra jestem po wizycie, dziewczyny glukoza 101 to serio aż tak dużo w ciąży ? Mam już zrobić test obciążenia i jak wyjdzie negatywny to jakaś poradnia cukrzycowa...
Dużo. Na czczo powinno być maks 90.

Maargaretkaa pisze:
Niestety dziewczynka ktora odwiedzam za 2 miesiace skonczy 3 lata i jedyne co potrafi mowic to tak, nie, mama, tata wszystko inne wymusza dziwnymi gestami albo ruchami, no ale coz sie dzieic, dziecko siedzi calymi dniami i oglada telewizje albo bajki z laptopa, na dwor nie wychodzi w ogole, ogolnie lekko mowiac dzicz. A czyja wina ? Leniwych rodzicow, zamiast dziecka uczyc to wlacza bajki i zajmij sie soba....
Nie ma co generalizować. Owszem, nie stymulują dziecka i nie pobudzają jego rozwoju. Ale też widocznie dziecko rozwija się wolniej niż tamte ewenementy. Nie zrobisz z każdego dwulatka mówcy. Jak nie ma po prostu nadzwyczajnych zdolności i predyspozycji, to choćbyś go na wykłady na uniwersytet zabierała, to nie będzie tak mówiło jak to dwuletnie dziecko o którym napisałaś.

Weronika123456 pisze:
Mam na imię Justyna , w tym roku kończę 30 lat, mam już córeczkę,która w lipcu kończy 5 latek :)
Witaj, Mój synek też w lipcu 5 lat skończy :) Trzymam kciuki, żeby z ciążą było wszystko ok aż do sierpnia :)

Jeeezuuuu, 20 stron jeszcze... nie mam szans teraz nadrobić. Dzieci odwiezione przed 8:00 do przedszkola, ja już załatwiłam zakupy po drodze, zjadłam śniadanie, muszę w końcu mieszkanie odkurzyć i podłogi umyć i lecę za chwilę obuwniczego szukać, bo czas kupić dzieciom lżejsze buty. Witek to w ogóle nie ma :p A już co raz ciężej go na rękach nosić.
W ogóle to wczoraj pojechaliśmy do galerii handlowej zobaczyć buty dla nich, a wyszłam z CCC z butami dla mnie!! :D Skorzystałam z tej przeceny przecenionych butów zimowych i kupiłam sobie piękniste płąskie botki za kostkę z Lasockiego. Za 85zł!!! Szał pał.

hejka
Wstałam dzisiaj z zawrotami głowy, szlam do łazienki jak na fazie :)
KOKO myśl pozytywnie i nie łam się.
U mnie w domu tak jak któraś pisała, wysprzątam, wieczorem czysto a wstaję rano i szlag mnie trafia.
Jutro u młodszej bal koci , muszę jej strój przygotować a w sobotę urodzinki starszej ale na szczęście nie w domu tylko w małpim gaju, więc wrócimy na czyste :p

Jak ja już bym chciała czuć maleństwo, na razie nic ale brzuch mi rośnie

Moja Marysia jeszcze czasem śpi w dzień i też jak wstanie to złośnik, lepiej nic nie mówić i odczekać :D
Na razie zmykam, muszę dokumenty do księgowej zawieźć, nie chce mi się ale musze.

A ja mam wk...wa dziś na maksa od rana i pewnie będzie tak cały dzień który nawiasem mówiąc skończy się o 12 jutro kiedy w końcu pójdę do wyrka.Rano jak zwykle dzieci się biją i kłócą więc podnoszą ciśnienie.Mąż wyskakuje z nowiną że ma spotkanie departamentôw które jest do 7.15 a ja mam być w pracy na 7.30 więc o 7.00 muszę wyjechać więc będę musiała zabrać ze sobą dziewczyny.Dobrze że pracujemy w 1 miejscu.To jeszcze facet zajeżdża mi drogę i z pretensjami do mnie.Ohhhh...dziś robię sobie dzień byczenia się po takim starcie dnia.
O.dżasta trzymam kciuki za wizytę.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się z rana. Co za piękne słońce za oknem, chyba wczorajsze narzekanie dało efekty.. :cool2:

@Itta87 Co do tych drgań, ja też to mam i wiele osob, które znam. Mówię na to 'rozładowania', chyba nic groźnego, bo żyję i mam się dobrze. ;)

No może nie tak dobrze, dziewczyny co ja wczoraj przeżyłam. Myślałam, że pojadę do szpitala, tak mnie głowa bolała, jakieś takie pulsowanie, ból z tyłu, ciśnienie 147/106 i aż dwa razy wymiotowałam z tego bólu, a rzadko mi się to zdarza. Okropieństwo :( Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko ok i nic mu nie zaszkodziłam..

@Nina90 co wcinałaś, że się toxo nabawiłaś? Nie przejmuj się za mocno, to nie tragedia, lekarz cię wyprowadzi z tego.. :)

Nie chwaląc się powiem tylko, że w następną niedziele mam urodziny i bratowa ma mi sprezentować tego o to rozkładanego rogala, bo już ciężko mi się śpi a może i do karmienia się przyda. Ktoś ma i wypowie się, czy zdał egzamin czy zbędny gadżet?

Link do: Poduszka dustronna Longer minky- Trójkaty czarne

Ręka do góry, która dzis wizytuje! :)

Dziewczyny, nie denerwować się, brzuchy do góry
Głowa puta co komu pisać ( a napierdziela mnie od wczoraj non stop:/)

Udanych wizyt, witam również nowe mamusie ujawnione :)

Co mi zapadło w pamięć to jakie ładne dzieciaczki macie :))))) a zdjęcie z pupcią w rajstopach no po prostu miodzik, kochane, nie mogę się doczekać takich uścików u mnie, matka wtedy chyba nic nie potrzebuje do szczęścia

dzag82 ja pisałam o bluzkach z Lidla a nie o allegro, że dużo za duże :)
Legginsy wyglądały na babciowe :p

Cześć dziewczyny!
@luska1979
Nic się nie dzieje ale ostatnią wizytę u gina miałam 2.01. Potrzebowałam też skierowanie na USG polowkowe żeby termin klepnąć, poaztym nie miałam karty ciąży bo ostatnio ich zabrakło...
Ale już odbyłam wizytę i wreszcie się doczekałam karty[emoji16][emoji16][emoji16]

Mam pytanie do dziewczyn tarczycowych mam taki wynik TSH
1487235718-aaaaaa.png

Pan doktor stwierdził że za niski w ciaży i że mam się udać na konsultację do endokrynologa(juz sie zapisałam na koniec miesiąca)
Miała któraś podobny wynik? Co się z tym wiąże?
Dodam że nigdy nie miałam problemów z tarczycą[emoji53]

reklama
Do góry