reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Witam się:)

patik80 gratki chłopca:)

wszystkim wizytującym udanych wizyt :) a ja właśnie po sniadanku na mizerię mnie wzięło i coś mi się nie przyjęła fuj.

coś jeszcze miałam napisać,ale nie pamiętam

reklama
Witam z rana :)
Kurczę wystarczy zniknąć na kilka dni i nasze grono się rozrasta! Witam wszystkie nowe koleżanki :)
Płeć coraz bardziej rozpoznawana, ostatnio królują faceci ;D Może i ja się czegoś dowiem po weekendzie, kto wie.. :)
Starałam się w miarę czytać, żeby nie mieć 100 stron zaległości.. Nie odpiszę każdej, bo to niemożliwe [emoji14] Ale cieszę się, że wszystko u Was dobrze, temat krwawień ostatnio nie poruszany.. Może w końcu minie. Czekam na wieści @Adeline89, niech do nas szybko wraca!
Ogłaszam, że 2 trymestr jest cudowny! Zero rozmów z ceramicznym, więcej produktów zjadłam, piersi troszeczkę mniej bolą i w końcu nie mdli! Mogę wejść do sklepu i nikt nie patrz jak ma debila! :D No i nie mam bezsennych nocy.. Cudownie! :)
@alfk Mnie też swędzi brzuch. I to czasami całkiem mocno, staram się wtedy użyć BioOil albo delikatnie wmasować balsam.
Mój M powiedział mi ostatnio, stukajac mi lekko w brzuch: No mogłabyś się już wykluć.. Chciałbym być już we trójkę.. [emoji173] [emoji173] [emoji173]
Życzę Wam miłego dnia! Powodzenia na wizytach! :)

@weronika123456 ja mialam badanie w zeszlym tygodniu (14+1) i bobo mial niecale 9 cm. Doslownie zabraklo kilku milimetrow. Ale tak jak dziewczyny pisza na roznych sprzetach jestesmy badane. Jedne lepsze, drugie ciut gorsze i dodatkowo czynnik ludzki ma znaczenie. Jak bylam na wizycie u innego lekarza to mu wyszlo ze mam przesuniety termin i powinien byc to 2.08. Dwa dni pozniej bylam u swojego i u niego praktycznie zawsze wychodzi ten sam czyli 08.08. A najwazniejsze pomiary sa na poczatku pierwszego trymestru. Mamaginekolog pisala artykul o hipotrofi plodu i tam zaznaczala ze dzieci na samym poczatku-maja taku sam wzrost i dlatego tak wazne jest ustalenie daty spodziewanego porodu na podstawie crl, a tym samym wieku ciazy. W pozniejszym czasie juz dzieci moga miec rozne przyrosty wazne by sie miescily w swoim przedziale i wtedy juz sie nie powinno zmieniac wieku ciazy.Jak masz ochote to wejdz sobie albo na jej fb albo na bloga.

@weronika123456 ja mialam badanie w zeszlym tygodniu (14+1) i bobo mial niecale 9 cm. Doslownie zabraklo kilku milimetrow. Ale tak jak dziewczyny pisza na roznych sprzetach jestesmy badane. Jedne lepsze, drugie ciut gorsze i dodatkowo czynnik ludzki ma znaczenie. Jak bylam na wizycie u innego lekarza to mu wyszlo ze mam przesuniety termin i powinien byc to 2.08. Dwa dni pozniej bylam u swojego i u niego praktycznie zawsze wychodzi ten sam czyli 08.08. A najwazniejsze pomiary sa na poczatku pierwszego trymestru. Mamaginekolog pisala artykul o hipotrofi plodu i tam zaznaczala ze dzieci na samym poczatku-maja taku sam wzrost i dlatego tak wazne jest ustalenie daty spodziewanego porodu na podstawie crl, a tym samym wieku ciazy. W pozniejszym czasie juz dzieci moga miec rozne przyrosty wazne by sie miescily w swoim przedziale i wtedy juz sie nie powinno zmieniac wieku ciazy.Jak masz ochote to wejdz sobie albo na jej fb albo na bloga.

dzięki za odpowiedź :)

@--Aga-- witaj :)

A tak w ogole to dziendoberek :) nie nadrobie was niestety :( wyjezdzam dzisiaj na weekend i nie wiem czy dostep do neta bede miala :( a po wczorajszym dniu to chyba mi sie przyda. Pisalam wam ze mamy podejrzenie toxo. Odebralismy wyniki i niestety jest to swierze zakarzenie. Podlamalam sie. Mamy umowic sie do poradni chorob zakaznych... Ehhh ciagle cos... No nic . tak wiec tego zajrze do was w niedziele wieczorem.

Cześć dziewczyny witam po dłuższej nieobecności ale ciężki to był czas. Koleżanka zmarła na raka zostawiła 3 dzieci i zaraz potem ciąża koleżanki okazała się pozamaciczna w 7tc i usunęli jej jajowód. Ciężko to zniosłam więc mąż stwierdził że musimy wyjechać chociaż na tydzień i pomogło. Drżałam o maleństwo do wizyty ale wszystko jest w porządku widzieliśmy się w poniedziałek i mamy już 7 cm. W pracy się przyznalam i okazało się że przyjęli to z większą radością niż rodzina męża. Oczywiście nie nadrobie ale życzę zdrówka i spokojnej ciąży. Jeszcze kilka dni wolnego i wracam do pracy dosyć intensywnie. Miłego dnia życzę

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@weronika123456 nie masz się czym martwić. Mój pierworodny do mniej więcej 30tc był mniejszy od 'rówieśników'. Przeważnie co usg to on był o tydzień młodszy.
Miał się urodzić drobinką, ale nagle przyspieszył i urodził się z wagą 3450g, co prawda 10 dni po terminie, ale waga taka standardowa[emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny witam po dłuższej nieobecności ale ciężki to był czas. Koleżanka zmarła na raka zostawiła 3 dzieci i zaraz potem ciąża koleżanki okazała się pozamaciczna w 7tc i usunęli jej jajowód. Ciężko to zniosłam więc mąż stwierdził że musimy wyjechać chociaż na tydzień i pomogło. Drżałam o maleństwo do wizyty ale wszystko jest w porządku widzieliśmy się w poniedziałek i mamy już 7 cm. W pracy się przyznalam i okazało się że przyjęli to z większą radością niż rodzina męża. Oczywiście nie nadrobie ale życzę zdrówka i spokojnej ciąży. Jeszcze kilka dni wolnego i wracam do pracy dosyć intensywnie. Miłego dnia życzę

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ładuj kochana akumulatory pozytywną energią ☺!!Smutne to co piszesz, zwłaszcza o tej trójce pozostawionych dzieci

Do góry