reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@klusek @beata1313 Dziewczyny, co do sikania mama mi mówiła, żeby trzymać w lodówce, bo namnażają się bakterie. Jednak pojechałam wtedy na 11 chyba oddać, Pani odmówiła przyjęcia, bo "miało być z porannego moczu". Tłumaczę jej, że wstałam przed 10, więc to moje rano :confused: a potem trzymałam w lodówce, ale nie przyjęła. :eek:

reklama
Kurde no to jak ja mam to niby zrobic jak wizyte mam dopiero o 17.00 :-/ , najwyzej zadzwonie do Praxis i sie zapytam :-/
Dzieki laski za odp :-*

@luska1979 to rzeczywiście blisko to NewCastle :) chciałabym poleciec tam jakoś wiosna, ale chyba przez te przeboje początkowe za bardzo sie boje, pomijając ze Wogole nie przepadam za lataniem :)

Mam pytanko, czy któraś jeszcze bierze Luteinę dowcipnie ;) ?

Była mowa o szyjce i ja sie zastanawiam czy dobrze ja aplikuje, nie dość ze tego strasznie nie lubię to zastanawiam sie czy nie za płytko :/ sory za bezpośrednie pytanie ale czy wy wciskacie ja aż tak do końca ?:) do oporu?:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ja od ostatniej wizyty (tj. 10.02) juz nie biore... A wkladalam tak daleko jak dalam rade :)

Kurde no to jak ja mam to niby zrobic jak wizyte mam dopiero o 17.00 :-/ , najwyzej zadzwonie do Praxis i sie zapytam :-/
Dzieki laski za odp :-*

Hm a Wogole przyjmują tak późno mocz?
Przeważnie jak cos trzeba na czczo to u mnie przyjmują tylko do godz 10 czasem do 12 stej.
Ale jak tak, ja bym trzymała w lodowce.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Weronika wiem że powinna być wysoko.A Twoje 4 cm to długość szyjki macicy a to też inna sprawa.Szyjka macicy może być nisko oby była nie skrócona i twarda,zamknięta to jest ok.Ale ja tego nie stwierdzę.Wolę tam nie grzebać.U nas to nie lekarz prowadzi ciążę tylko położna niestety.Ale wspomnę jej bo mam w e wtorek wizytę ale czy na to zareaguję to już inna sprawa.

no tak dobrze mówisz,chodzi mi o to,żeby nie była skrócona,jeżeli chodzi o badanie ginekologiczne wiem,że u nich jest z tym problem,mnie też nikt badac nie chciał dopiero jak wody się zaczęły saczyć to mnie zbadano

Weronika a śpi Ci potem w nocy jak tak pośpi w dzień?5 lat to już też raczej ten wiek że dzieci nie śpią w dzień.
Dorotea gratulacje ....kolejny chłopak.
Mi brzuszek rośnie każdego dnia.....do sierpnia to będę wyglądać jak etna przed wybuchem.
pewnie ,że śpi :) kładziemy się czasami o 21;00 i zasypia bez problemu:)

mojej siostry syn niedługo 6 lat i śpi w dzień codziennie:) także każde dziecko inne jedne potzrebują drzemki inne nie,zwłaszcza moja ona mega aktywna:)

Ja mam termin na 14 :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
o to super:) pytam ze względu na tą różnicę w tygodniach:) u Ciebie też na każdym usg wychodzi ciąża mniejsza? w ogóle dziewczyny Wy też się wypowiedzcie,bo wcześniej jak was podczytywalam to Wasze dzieci były większe od mojego szkraba w danych tygodniach,teraz w poniedziałek na usg niecałe 9cm

@klusek @beata1313 Dziewczyny, co do sikania mama mi mówiła, żeby trzymać w lodówce, bo namnażają się bakterie. Jednak pojechałam wtedy na 11 chyba oddać, Pani odmówiła przyjęcia, bo "miało być z porannego moczu". Tłumaczę jej, że wstałam przed 10, więc to moje rano :confused: a potem trzymałam w lodówce, ale nie przyjęła. :eek:

zgadzam się. Mocz z rana i trzeba trzymać w lodówce,bo poza lodówką bakterie się namnażają

reklama
Do góry