reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
pewnie ,że śpi :) kładziemy się czasami o 21;00 i zasypia bez problemu:)

mojej siostry syn niedługo 6 lat i śpi w dzień codziennie:) także każde dziecko inne jedne potzrebują drzemki inne nie,zwłaszcza moja ona mega aktywna:)
Moja też taki śpioch. W zerówce jeszcze kimała mając 5 lat. Teraz też jak jest zmęczona, tyle że po godzinie ją budzimy narażając się na wszystkie gromy ;) ale potem 20 i nyny. Zdrowa jest, widocznie organizm potrzebuje.

Sent from my KIW-L21 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
o to super:) pytam ze względu na tą różnicę w tygodniach:) u Ciebie też na każdym usg wychodzi ciąża mniejsza? w ogóle dziewczyny Wy też się wypowiedzcie,bo wcześniej jak was podczytywalam to Wasze dzieci były większe od mojego szkraba w danych tygodniach,teraz w poniedziałek na usg niecałe 9cm
Może nie ma być po kim duże. Ostatnio też mi gin tłymaczył że nie ma stu procentowych pomiarów. Margines błędu to +/- 3 lub nawet +/-7 dni w zależności od sprzętu, a wystarczy że mu się o mm ten znacznik przesunie.

Może nie ma być po kim duże. Ostatnio też mi gin tłymaczył że nie ma stu procentowych pomiarów. Margines błędu to +/- 3 lub nawet +/-7 dni w zależności od sprzętu, a wystarczy że mu się o mm ten znacznik przesunie.

w sumie ja też to przeżywam,bo w Irl miałam tylko 3 usg wiec nie wiedziałam jak duży był dzidzius w danych tygodniach ,a tutaj mam porównanie stąd ta panika:)

w sumie ja też to przeżywam,bo w Irl miałam tylko 3 usg wiec nie wiedziałam jak duży był dzidzius w danych tygodniach ,a tutaj mam porównanie stąd ta panika:)
Mi na każdym usg wychodzi inny termin i inny pomiar... spokojnie. Też miałam pierwszą ciążę za granicą, zero badania ginekologicznego tylko wymaz, kilka usg, na forum trafiłam chyba w 7 m-cu dopiero i jakoś spokojniej podchodzilam do tematu. Nie ma co brać do głowy [emoji106]

reklama
@Tylkaaa uff najważniejsze że wyszło wszystko okej :)

@annatryb @Dorotea cieszę sie ze wizyty udane i fajnie że mamy kolejnych chłopaków sierpniowych :)

Co do jazdy samochodem, uważam się naprawdę dobrego kierowce ale widzę w ciąży wyraźny spadek formy, ciężko mi się skoncentrować na drodze i ogarnąć wszystko dookoła. Akurat tak się złożyło że niedługo po pójściu na L4 rozpadł się mój samochód więc najczęściej jeżdżę z mężem. Jutro czeka mnie daleka podróż i już się tym trochę stresuje...

@o.paulina a ja Maszy nie cierpię, naprawdę nie znoszę tej bajki i nie mogę zrozumieć co w niej fajnego ;)

@luska no tak mam, nie toleruje nabiału za bardzo i tak się to u mnie objawia niestety, przed ciąża nie jadłam praktycznie w ogóle, jedynie ewentualnie trochę mleka do kawy, czy śmietany do sosów. A widzę że w ciąży się to nasiliło, bo nawet po kanapkach z żółtym serem czy serku homogenizowanego pół dnia mnie łupie głowa.

@Wiktoriaa ja też się jeszcze nie zapisałam ;) i chyba też znowu do Ałaszewskiego ;)

Jezu doczytałam do.końca sama jestem w szoku ;) [emoji2] [emoji2]

p19uflw1jarcljhd.png

Do góry