reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
To uważajcie dziewczyny za kierownicą. Nie chodzi o brzuszek tylko o koncentrację właśnie. Sama nie jeździłam jeszcze w I ciąży, ale sporo koleżanek przestrzega - po prostu na koniec człowiek się mniej kumaty robi [emoji23][emoji33]

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nigdy o czymś takim nie słyszałam [emoji12] żeby być mniej kumatym. Wszystkie babeczki jakie znam w ciąży jeżdżą do końca. Po pierwsze bo do końca pracują, po drugie bo maja juz dzieci, które zawsze trzeba gdzieś zawieźć [emoji12] i dodam zawsze zapięte.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Niektóre dzieci lubią dźwięki suszarki. Generalnie tzw. biały szum. Pełno teraz tych ustrojstw w necie. Przypomina im szum tętnic udowych matki z życia płodowego i się uspokajają. U nas działał okap kuchenny [emoji23] albo nagranie suszarki na telefonie.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
my wlaczalismy radio miedzy stacjami :) o to naprawde glosno. Dlugo tego sluchalismy, Cale Noce lecialo :-)

@marii19 ja właśnie ostatnio zapomniałam o moczu oops;) to sobie zapisal zniesmaczony "nie dostarczono" , No to tego samego dnia przyniesiemy dobre wiesci z wizyty :)
@Lenka082 a wiesz, ze mój jak miał 4-5 lat to tez mu sie bardzo sporadycznie ale zdarzyło,za dużo wypił na noc, albo jak miał bardzo stresujący dzień. O ile nie jest to codzienna sytuacja to spokojnie, wyrośnie:) aczkolwiek wkurzało mnie jak w nocy nagle mamooo mokry jestem cały :) ale juz teraz często w nocy wstaje na siku szczególnie jak przylatuje do nas w nocy.

@SZIRLI ja pewnie w 21 tyg tak w środku, bo zalecane między 20, a 22.

@luska1979 zazdroszczę takiej pogody. Właśnie moja siostra która jest w UK , na pn , w okolicach NewCastle tez dzisiaj zachwycała sie pogoda:) ja zawsze mam pecha jak byłam u niej, cały tydzień zawsze padało...

U nas tez synek uwielbiał Masze , do tej pory chętnie ogląda. No i dużo sie uczył właśnie na Dorze i Liczenia z Umi Zoomi :)
I moze nie jestem idealna matka, bo zdarza mi sie, ze on ogląda bajki w miedzy czasie jak ja cos robię, albo daje mu telefon bo chce mieć chwile spokoju :)

@marii19 ja właśnie ostatnio zapomniałam o moczu oops;) to sobie zapisal zniesmaczony "nie dostarczono" , No to tego samego dnia przyniesiemy dobre wiesci z wizyty :)
@Lenka082 a wiesz, ze mój jak miał 4-5 lat to tez mu sie bardzo sporadycznie ale zdarzyło,za dużo wypił na noc, albo jak miał bardzo stresujący dzień. O ile nie jest to codzienna sytuacja to spokojnie, wyrośnie:) aczkolwiek wkurzało mnie jak w nocy nagle mamooo mokry jestem cały :) ale juz teraz często w nocy wstaje na siku szczególnie jak przylatuje do nas w nocy.

@SZIRLI ja pewnie w 21 tyg tak w środku, bo zalecane między 20, a 22.

@luska1979 zazdroszczę takiej pogody. Właśnie moja siostra która jest w UK , na pn , w okolicach NewCastle tez dzisiaj zachwycała sie pogoda:) ja zawsze mam pecha jak byłam u niej, cały tydzień zawsze padało...

U nas tez synek uwielbiał Masze , do tej pory chętnie ogląda. No i dużo sie uczył właśnie na Dorze i Liczenia z Umi Zoomi :)
I moze nie jestem idealna matka, bo zdarza mi sie, ze on ogląda bajki w miedzy czasie jak ja cos robię, albo daje mu telefon bo chce mieć chwile spokoju :)

I u nas tak jest czasem... zwlaszcza teraz jak ja musze odpoczac... a jak obiad musze zrobic to w ogole masakra... jeczy mi ciagle nad kuchnia... bo mamy bramke... bo mala kuchnia.. a jak sie gotuje to niebezpieczne... no i penetruje mi wszystkoe szafki... plus wyjada karme psa... [emoji85]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

emikaa na szczęście siusianie do łózka sporadycznie, u nas Masza również na tapecie, młodsza uwielbia.
Dziewczyny od małego zasypiały w rożnych warunkach, tzn nigdy nie bawiłam się w cisze. Do tej pory nic im nie przeszkadza ja mają iść pać i małe mam zamiar tak samo uczyć.
Szumów nie próbowałam, aczkolwiek mogłam odkurzać i nie budziły się :p

@luska1979 moze lody beda dzialaly czesciej ;-) . Mi jakos tez tak sie wydaje, ze u nas bedzie babyboy ;-) , moje cory strasznie licza na brata ;-)

@myycha moja ost bierze polokragla pokrywe od skrzyni z zabawkami i kolysze sie na boki wolajac: bujubuju :-D

Ja rozstepy mam tragiczne, na szerokosc palca i dlugosc kilku cm, mi nic nie pomoglo, tylko sie poglebialo przy kolejnych ciazach, a nie przepraszam przed Neli jak schudlam i bylam opalona to nie bylo ich az tak widac, teraz jest tragedia :-(

U nas za dwa tyg jest kinderkleidungflomark taki kiermasz uzywanych ciuszkow dla dzieci, jesli jutro gin wspomni cos o plci to moze i ja w koncu cos kupie :p

Co do ruchow to ja kiedy tak fest zakaszle wydaje mi sie ze bejbik sobie potem wierzgnie w brzuniu, sie smiej ze sie burzy "matka nie trzasaj mna tak" hihi

@atfk moja ostatnio podaszla do drzwi najstarszej, lup lup piescia w drzwi i krzyczy "Kalolina auf" (czyli Karolina otworz) . Moja to mowi troche po polsku troche po niemiecku, te wyrazy ktore jej latwiej sie wymawia ;-) . U nas na szczescie maja glukoze smakowa , podchodzila mi pod wisniowy i nie jest slodka ;-)

@Angelika:) ja mam okuliste 1 sierpnia ;-) , umawialm sie jakos w pazdzierniku zeszlego roku. Taki dlugi termin tylko ze wzgledu na to ze to Polka, bo bylam w wakacje u Niemca to i mi i corce zle dobral okulary wrrrryyy. Czyli kochana co ? musisz isc prywatnie do okulisty ??

@Chromka92 super wiesci, gratki curoni :-D , no i oby plamienie sie nie powtorzylo &&&& . Fajna masz lekarke :-)

Trampolina to juz chodzi za mna juz od dluzszego czasa, ale taka mala zeby mogla byc w domu, bo ta moja malpka skacze po sofie i krzyczy "hopa hopa.."

@anntryb gratuluje synusia i fajnie ze podejrzalas dzidziolka tak z nienacka ;-) . U mnie norma dla ciezarnych na czczo to 92 , ja wczoraj 105, dzis 97, jutro jrszcze jeden pomiar i powiem o tym ginowi, ale na bank wiem ze bede znow musiala sie szprycowac na noc insulina, ehhh trudno...

@Ancymonka ja przy za wysokim cukrze na czczo (po posilkach super wyniki) mialam diete plus zastrzyki na noc z insuliny :-/

@weronika123456 witaj i gratki dzidziusia ;-) . Mam nadzieje, ze to falszywy alarm z tymi wodami no i odpoczywaj ma wolnym ;-)

Co do nocnika to ja zastanawiam sie nad taka drabinka i nakladka do normalnego sedesu, bo cos moja troche niechetnie siada na nocnik :-/ , no ale to zobaczymy. Ostatnio myslalam ze padne ze smiechu , jestem w taolecie, a moja gwiazda wpada do mnie odrywa sobie pokazny kawal papieru toaletowego, zgniata go w raczkach, stanela w rozkroku i sie podciera myslalam hihi

@klusek u nas tez dzis pieknie, 12°C i sloneczko, po obiadku murowany spacer :-)

@Tyllkaaa kurcze szkoda troche kasy, ale najwazniejsze, ze wsio ok ;-)

Uffff dotarlam do konca :p , teraz zmykam robic surowke do obiadu, no i na pewno z pol sama znow wciagne hihi
zwariować można z tymi lekarzami...
szczerze to nie chciałabym iść prywatnie... będę chodzić do skutku aż dadzą mi sensowny termin.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No i moj z tych co wszelkie inne rzeczy niz zabawki sa ciekawsze :D
1487165168-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale śliczny blondynek [emoji173]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry