reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Nie umiem odpisywać konkretnie bo moj szajsowy telefon robi co chce. Napisze ogólnie. Jestem w połowie 15 tyg w drugiej ciąży i nie czuje ruchów. Myślę, że nie należy się tym stresowac. Mam gruby brzuch i potrwa zanim poczuje smyranie przez ten tłuszcz właśnie :) Na temat bólów głowy się nie wypowiem bo odpukać omijaja mnie. Za to na bole pleców polecam spanie na poduszce typu rogal. Mi pomaga bardzo.
Jeszcze ktoś pisał o zgadze i włosach :) U nas sie sprawdzilo bo Tymek urodzil sie z burzą włosów a zgage mialam od 8 tygodnia non stop. Natomiast teraz oczekuje chyba lysolka bo zgagi brak. Na szczęście...
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i wyniki badań :)

Czesc dziewczyny! U nas dzisiaj slonecznie, maz ma wolne do konca tygodnia wiec troche ogarniamy dom. Ale jęczołe mam dzisiaj w domu, za chwilr na szczescie czas drzemki [emoji14]
Co do bolu glowy to mnie dopada jak malo pije w ciagu dnia, moze to tez moze byc powod u kyorejs z Was ;) luska ciekawa jestem czy u Ciebie bedzie rodzynek! Ok, lece troche pobujac Mlodego bo wlazl do kosza na pranir i jeczy tylko uśtać uśtać ;)
1487150932-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale słodziak!

Witam się i ja, ledwo żywa. Pierwszy raz spałam jak człowiek tj. w normalnych godzinach i taka przymulona jestem że hej.
Powodzenia na wizytach!
Ja się na 100% przekonam 30 marca, ale już kombinuję żeby gdzieś indziej pójść. 2 razy mi się śniło że chłopiec, a na genetycznym dziewucha także ten...niepewność jest ;)
@dzag82 jest jakaś odrobina sprawiedliwości na tym świecie, więc korzystaj z dnia. Też tak robiłam jak pisałam z kompa. A na telefonie ciężko.
@Maargaretkaa kupiłam zestaw ciuszków w podobnej cenie. Zobaczymy czy się będą nadawały do czegoś po praniu.
@kotomiś skleroza i roztargnienie to normalne ciążowe przypadłości, na koniec dochodzi jeszcze niezgrabność, wszystko wypadające z rąk i zalecenie żeby nie prowadzić auta - poważnie.

Prądu miało nie być a jednak jest z czego się bardzo cieszę. Jak się docucę czeka mnie prasowanie [emoji48]
Miłego dnia dziewczyny!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@myycha ale słodziak. Są takie misy plastikowe specjalne do kręcenia się i bujania, tylko oczywiście nie pamiętam jak to się nazywa. Zaletą jest że dziecko buja się samo ;)

Czesc dziewczyny! U nas dzisiaj slonecznie, maz ma wolne do konca tygodnia wiec troche ogarniamy dom. Ale jęczołe mam dzisiaj w domu, za chwilr na szczescie czas drzemki [emoji14]
Co do bolu glowy to mnie dopada jak malo pije w ciagu dnia, moze to tez moze byc powod u kyorejs z Was ;) luska ciekawa jestem czy u Ciebie bedzie rodzynek! Ok, lece troche pobujac Mlodego bo wlazl do kosza na pranir i jeczy tylko uśtać uśtać ;)
1487150932-aaaaaa.jpeg

Jaki cudny! !

@myycha ale słodziak. Są takie misy plastikowe specjalne do kręcenia się i bujania, tylko oczywiście nie pamiętam jak to się nazywa. Zaletą jest że dziecko buja się samo ;)

Fajnie wiedziec, co to nie wymysla:) My mamy raczej malo takich gadzetow, nie kupujemy za duzo zabawek itp, chlopcy maja tak duza wyobraznie, ze kosz na pranie, wielkie kartony, zwykle klocki i garnki sa dla nich atrakcyjniejsze [emoji14]

reklama
Ja się też nie nastawiam ba zakupy zabawek, myślę że malucha będzie bardziej interesowało co duuze rodzeństwo ma w swoich pokojach. Moja siostra na 3 latka w domu i dwójkę nastolatkow (16 i 18) i odkąd ten skarb mówi to stoi pod drzwiami i puka " Juja otóż dzi" ubaw jak cholera.

Ja robię porządki w swoich szafkach w pracy żeby nic tu nie zalegalo w czasie mojej nieobecności.

Do góry