reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Lenka082 też muszę kompletować wyprawkę od nowa.Wszysko wyrzuciłam w czerwcu.U nas będzie różnica między młodszą a dzdziusiem 5 lat.
Moje dziewczynki już starsze to teraz już rozumieją że będzie dzidziuś w naszej rodzinie i że dzidziuś mieszka w brzuszku mamy.Młodsza tuli się do brzusia i woła halo dzidziuś.Takie to słodkie.Czuję że będzie z niej troskliwa siostrzyczka...ona jest bardzo empatyczna i wrażliwa.
Lenka082 moja młodsza córa to też diabeł wcielony.Starsza jest spokojniejsza mimo że autystyczna ale 2 łobuzują razem.Młodsza nakręca starszą.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A i muszę się pochwalić, że wyprowadziłam się z jednej komody i tym sposobem zrobiłam miejsce dla maluszka :) jestem dumna :)
gratki :) my mamy tak mało miejsca dlatego nie mogę doczekać się remontu w drugim pokoju i zakup jakiejś pojemnej komody bo kompletnie nie mam gdzie trzymać rzeczy dla maluszka :p
No dziewczyny jeszcze trochę i zacznie się wiosna tak więc każda z nas łyknie trochę świeżego, wiosennego powietrza i te które mają możliwość będą działać w ogródkach :)
Dzisiaj w Lidlu chwyciłam tulipanki, może dzięki temu szybciej zagości u mnie słoneczko :)

Załączniki

• IMG_0811.JPG
    IMG_0811.JPG
    148,2 KB · Wyświetleń: 82
@patik80 o foteliku napisałam na wyprawkach:) Klippan kiss 2 plus :)
@Truskaweczka2017 BeSafe też mi sie podobają:) ale wszystko zależy co nam do auta bedzie pasować...

@luska1979 to super że masz męża złotą rączkę[emoji2] Pozazdrościć!
O przeróbce mapisałam w razie czego, nie sugerując że się nie da bo się da ale zawsze lepiej wiedzieć że można elektronikę spierdzielić, mój dziadek elektryk i też złota rączka ale niestety się nie udało... ale j mężuś doświadczony już w takich robotach to napewno da radę!!![emoji2]

@pamqsku mnie piersie pobolewają codziennie albo co drugi dzień...:)

@emikaa moja córa 6maj 2011[emoji16] to nasze dzieci prawie jak bliźniaki[emoji16][emoji16][emoji16]
Ja byłam na majówkach ale na innym forum[emoji13]

@klusek straszne!! Przeraża mnie to że w XXIw przy takiej technice, takie rzeczy są przegapiana, bo sorki, ale bezmozgowie już ok 12 tyg jest zauwazalne! Czyli wg mnie to niekompetencja lekarzy! A młodej mamusi współczuję z całego serca!!! Boże jaki to dramat!!!
Na forum jak byłam z Lenka w ciąży była dziewczyna która pierwsze dziecko córkę straciła bo urodziło sie wczesniakiem z zespolem patu, ktory też był niezdiagnozowany potem urodziła synka zdrowego przy kolejnej ciąży(na maj2011) własnie w czasie prenatalnych okazało się że mózg dziecka jest poza głowką, amniopunkcja i diagnoza: zespół edwardsa... I dziewczyna przed drugą ciąża była po badaniach genetycznych... jeszcze jej lekarz powiedział po pierwszej ciąży ze to przypadek a "piorun nie uderza dwa razy w to samo drzewo"... a jednak...
Serce mi pęka za każdym razem jak słyszę takie historie[emoji22]

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!!!!

@myycha super tabelka!!!
Zaraz podsyłam swoje dane[emoji2]

W kwestii wózków, też uważam że fotelik nie jest do spacerów! Ja zazwyczaj jak jechalam na zakupy brałam ze sobą gondole zeby małej było wygodniej... Fotelik do auta, dlatego nawet nie szukam takiego ktory zamontuje na stelaż(jeszcze by kusiło[emoji13])
Ale sama zastanawiałam się nad chustowaniem prawie od poczatku...nawet kiedyś o tym pisałam, ale jak powspominam jak Lenka zadowolona była na spacerach w wózku kiedy mogła sobie kopać i szaleć to wiem że z niego nie zrezygnuje, ale osobiście znam mamy których dzieci nie akceptowały wózka w ogóle, wiec czasami trzeba sobie radzić w inny sposob[emoji2]

Znowu udalo mi sie nadrobić wszystko!
Postaram się nie robić już sobie takich zaległości!
Milego wieczorku

@Lenka082 Witaj!!!

@natalkuś nie wiem jak Tula, ale ja ogolnie uwielbiałam nosić na plecach!!! Miałam wolne ręce, najlepiej na grzyby sie tak łaziło... z przodu wieksze dziecko zawadza, a na plecach jak plecak nosisz i jest super! Przynajmniej mi odpowiada to rozwiazanie, ale wiadomo kazdy lubi co innego:)

reklama
Do góry