reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Mnie ktoregos razu tez bolalo ale polezalam i jakos przeszlo. A wczoraj to przepraszam za dosłownosc mialam mokre majtki. Az sie wystraszylam.

Wiem, że sobie poradzę. Ale nie będę miała nikogo do pomocy, a mój Ksawery jest wymagającym dzieckiem [emoji23] zawsze ktoś musi przy nim być, zwracać na niego uwagę. Jest jedynym takim małym dzieckiem w towarzystwie i najbardziej boję się jego reakcji na noworodka w domu.
Ale ja ogólnie jestem panikara straszna [emoji23]
Możecie mi powiedzieć jak przygotować takie mniej więcej 1,5 roczne dziecko na przyjście dzidziusia?

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój młodszy teraz ma 18 miesięcy i czekam aż brzuszek będzie większy to mu będę mówić, że tam jest dzidziuś ;) ze starszym tak robiliśmy, jak widziałam gdzieś malutkie dziecko to mu pokazywałam i mówiłam, że takie mam w brzuszku, on jakby nieco kumał, nie był zdziwiony jak zobaczył Jasia w szpitalu ;P jak będziecie szykować kącik to mówisz, że to dla dzidziusia, możecie w sklepie kupić razem jakąś przytulankę dla brata/siostry. Krzyś wybrał żabę, którą przyniósł Jasiowi do szpitala i Jaś do teraz z nią śpi. Bardziej nie przygotujesz i tak to dla niego będzie szok. Nie róbcie z tego zbyt dużej sprawy to pomyśli, że tak po prostu ma być, ta nowa sytuacja. Ktoś mi kiedyś powiedział, że po pewnym czasie takie małe dziecko w ogóle nie pamięta, że kiedyś było samo :p

A ta dziewczyna co zemdlała to byla w 27 tc i jak sie okazało anorektyczka. Od 2 dni zjadła tylko jedno jabłko. Była na kontroli bo przeziębiena... Ehhh

Ja też co kilka dni mam takie silne bóle. Oczywiście wyczytałam że w tym okresie tak może być bo wszystko się przesuwa i te wiązadła się rozciągają. I często przyszłe mamy mylą to ze skurczami.Jak nic na ostro to weź no spe i odpocznij.

Ale mi dziś mój bobo daje radochy, tak mnie smyra że siedzę jak zaczarowana. A jak rękę przyloze to spokój

Jeszcze w temacie nosidełek bo widzę ze sie przewijał przez kilka stron to choruję na nosidło TULA... ale mam to co mam a kaski luźnej nie posiadam wiec no cóż... jak się nie ma co się lubi to się lubi co sie ma[emoji6]
no chyba że maz się jednak na ten róż bedzie burzył i dla syna chciał by męskie to niech kupuje[emoji16][emoji16][emoji16]

Dziewczyny zerknijcie na nowy post z tabelka. Jak cos pochrzanilam to piszcie.
@safiya nie mam Twoich danych, pisalas do mnie?

Bede uzupelniac na bieżąco i wklejac nowa ;)

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze w temacie nosidełek bo widzę ze sie przewijał przez kilka stron to choruję na nosidło TULA... ale mam to co mam a kaski luźnej nie posiadam wiec no cóż... jak się nie ma co się lubi to się lubi co sie ma[emoji6]
no chyba że maz się jednak na ten róż bedzie burzył i dla syna chciał by męskie to niech kupuje[emoji16][emoji16][emoji16]
ja też choruję na Tulę i obiecałam sobie, że nazbieram do zimy, żeby nosić jak zacznie młode siedzieć :D :D

reklama
Tutaj tez wklejam, piszcie z ew zmianami ;) tutaj albo w osobnym wayku z tabelka
1486984293-aaaaaa.png

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry