reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Mnie ktoregos razu tez bolalo ale polezalam i jakos przeszlo. A wczoraj to przepraszam za dosłownosc mialam mokre majtki. Az sie wystraszylam.

Wiem, że sobie poradzę. Ale nie będę miała nikogo do pomocy, a mój Ksawery jest wymagającym dzieckiem [emoji23] zawsze ktoś musi przy nim być, zwracać na niego uwagę. Jest jedynym takim małym dzieckiem w towarzystwie i najbardziej boję się jego reakcji na noworodka w domu.
Ale ja ogólnie jestem panikara straszna [emoji23]
Możecie mi powiedzieć jak przygotować takie mniej więcej 1,5 roczne dziecko na przyjście dzidziusia?

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój młodszy teraz ma 18 miesięcy i czekam aż brzuszek będzie większy to mu będę mówić, że tam jest dzidziuś ;) ze starszym tak robiliśmy, jak widziałam gdzieś malutkie dziecko to mu pokazywałam i mówiłam, że takie mam w brzuszku, on jakby nieco kumał, nie był zdziwiony jak zobaczył Jasia w szpitalu ;P jak będziecie szykować kącik to mówisz, że to dla dzidziusia, możecie w sklepie kupić razem jakąś przytulankę dla brata/siostry. Krzyś wybrał żabę, którą przyniósł Jasiowi do szpitala i Jaś do teraz z nią śpi. Bardziej nie przygotujesz i tak to dla niego będzie szok. Nie róbcie z tego zbyt dużej sprawy to pomyśli, że tak po prostu ma być, ta nowa sytuacja. Ktoś mi kiedyś powiedział, że po pewnym czasie takie małe dziecko w ogóle nie pamięta, że kiedyś było samo :p

A ta dziewczyna co zemdlała to byla w 27 tc i jak sie okazało anorektyczka. Od 2 dni zjadła tylko jedno jabłko. Była na kontroli bo przeziębiena... Ehhh

Ja też co kilka dni mam takie silne bóle. Oczywiście wyczytałam że w tym okresie tak może być bo wszystko się przesuwa i te wiązadła się rozciągają. I często przyszłe mamy mylą to ze skurczami.Jak nic na ostro to weź no spe i odpocznij.

Ale mi dziś mój bobo daje radochy, tak mnie smyra że siedzę jak zaczarowana. A jak rękę przyloze to spokój

Jeszcze w temacie nosidełek bo widzę ze sie przewijał przez kilka stron to choruję na nosidło TULA... ale mam to co mam a kaski luźnej nie posiadam wiec no cóż... jak się nie ma co się lubi to się lubi co sie ma[emoji6]
no chyba że maz się jednak na ten róż bedzie burzył i dla syna chciał by męskie to niech kupuje[emoji16][emoji16][emoji16]

Dziewczyny zerknijcie na nowy post z tabelka. Jak cos pochrzanilam to piszcie.
@safiya nie mam Twoich danych, pisalas do mnie?

Bede uzupelniac na bieżąco i wklejac nowa ;)

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze w temacie nosidełek bo widzę ze sie przewijał przez kilka stron to choruję na nosidło TULA... ale mam to co mam a kaski luźnej nie posiadam wiec no cóż... jak się nie ma co się lubi to się lubi co sie ma[emoji6]
no chyba że maz się jednak na ten róż bedzie burzył i dla syna chciał by męskie to niech kupuje[emoji16][emoji16][emoji16]
ja też choruję na Tulę i obiecałam sobie, że nazbieram do zimy, żeby nosić jak zacznie młode siedzieć :D :D

reklama
Tutaj tez wklejam, piszcie z ew zmianami ;) tutaj albo w osobnym wayku z tabelka
1486984293-aaaaaa.png

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry