reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja tez dzis cala noc przespana. Blogi spokoj mialam przed wizyta.

W poczekalni siedziala ze mna dziewczyna. W 3 ciazy. 2 stracila w ok 32tyg. Masakra. Teraz ma co tydzien wizyty. W poprzednich ciazach niedopatrzenia. Dzieci z wadami. Bezmozgowie. Drugie rozszep kregoslupa i wada serca. Teraz mowila ze jest ok. Dziewczyna 23 lata. Szok

reklama
To straszne... I kurcze ona tak co chwile w ciaze zachodziła? To nawet organizm musiał się dużo nameczyc nie tylko jej psychika.

Ja tez dzis cala noc przespana. Blogi spokoj mialam przed wizyta.

W poczekalni siedziala ze mna dziewczyna. W 3 ciazy. 2 stracila w ok 32tyg. Masakra. Teraz ma co tydzien wizyty. W poprzednich ciazach niedopatrzenia. Dzieci z wadami. Bezmozgowie. Drugie rozszep kregoslupa i wada serca. Teraz mowila ze jest ok. Dziewczyna 23 lata. Szok
Daj spokój.
Serce pęka jak się takie rzeczy słyszy.

Moze wyjde na glupia... Ale czemu bys miala sobie nawet sama nie poradzic z dwojka? Moze dobrze by bylo zmienic mastawienie na - dam sobie rade, bo czemu mialoby byc inaczej? Czasami mam wrazenie, ze ludzie sami sobie stwarzaja problemy wlasnie swoim nastawieniem. Wiadomo, ze takie sytuacje moga czesto przerazac, ale trzeba to przyjac na klate bez strachu ;) a 21 mies to nie jest wcale taka mala roznica, mam mase znajomych ktore maja po 11 mies roznicy i same mowia, ze wszystko jest do ogarniecia z dobra organizacja i nastawieniem. Wiec glowa do gory ;)

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem, że sobie poradzę. Ale nie będę miała nikogo do pomocy, a mój Ksawery jest wymagającym dzieckiem [emoji23] zawsze ktoś musi przy nim być, zwracać na niego uwagę. Jest jedynym takim małym dzieckiem w towarzystwie i najbardziej boję się jego reakcji na noworodka w domu.
Ale ja ogólnie jestem panikara straszna [emoji23]
Możecie mi powiedzieć jak przygotować takie mniej więcej 1,5 roczne dziecko na przyjście dzidziusia?

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem, że sobie poradzę. Ale nie będę miała nikogo do pomocy, a mój Ksawery jest wymagającym dzieckiem [emoji23] zawsze ktoś musi przy nim być, zwracać na niego uwagę. Jest jedynym takim małym dzieckiem w towarzystwie i najbardziej boję się jego reakcji na noworodka w domu.
Ale ja ogólnie jestem panikara straszna [emoji23]
Możecie mi powiedzieć jak przygotować takie mniej więcej 1,5 roczne dziecko na przyjście dzidziusia?

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem czy to Bedzie pomocne. U mojego brata na koniec marca urodzi się Basia. Starsza córka Marcysia w październiku skończyła rok. Bratowa kupiła małej lalkę - bobasa i traktują go jak " dzidzi"- tak mówi mała.
I tłumaczą wszystko tak jakby to była już prawdziwa siostrzyczka☺

Słonecznego poniedziałku i samych dobrych wieści z dzisiejszych wizyt.
Ja czwartku nie mogę się doczekać,zobaczę małą kruszynkę po dwóch tygodniach
W piątek robiłam badania na toxo i odczyn coombsa PTA
dziś odbiór wyników. W mojej sytuacji gdy już raz przechodziłam toxo, ważne by nie było nowych przeciwciał mam nadzieję, że nie będzie :D
Kurcze przeziębienie mnie dopada, trzeba zacząć się kurować,ja nie mogę chorować,mąż w delegacje jeździ więc trzeba sobie radzić ☺
Czas na dobrą kawkę i obowiązkowo coś słodkiego
Pozdrawiam cieplutko

Jesli chodzi o nosidło to mamy dokłanie takie
1486979825-aaaaaa.jpeg

I w nosie że abrdziej babskie będzie chłopak w takim noszony! Kupiłam je nowe w TKMaxx za dobrą cenę i szkoda mi e w idealnym stanie sprzedawaĆ zeby kupić bardziej męska uzywkę... w końcu to nosidełko ma do mamy pasować[emoji13]

reklama
Do góry