reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dzień doberek. Słońce świeci w okno a i tak wstawać nie chce się z pod ciepłej kołdry.... :)
Ja prawie od 3tyg mam wstręt do mięsa, chociaż przed tym byłam mięsożercą :D czekam aż to minie, bo pomysłów na obiad coraz mniej. Zachcianek jako takich za bardzo nie mam, o dziwo.
Od 2och tyg jestem na zwolnieniu, w domu mnie nie mdli. Było może raz czy dwa, ale szybko minęło. Najgorzej było w pracy, mamy duże biuro i wszyscy siedzieli razem. Zapachy perfum u każdego inne, a w porę obiadową, jak przywozili jedzenie to istna Masakra. Co chwilę leciałam od biurka do toalety.... Uf.
Brzuch zaokrągla się. A z waga to dziwnie, wczoraj objadałam się i mało się ruszałam i mam dziś 500g ma wadze mniej niż wczoraj... Nie wiem o co chodzi.
Miłego poniedziałku ;)

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej.
Mi tez piersi daja sie we znaki. A moj za nimi szaleje a ja sie opedzam...wesolo

Aga co do wagi nic nie mowia. Mam i tam sluszna.
Kurde fote zostawilam w karcie hehe. Ale dziecko rosnie idealnie i termin z om i usg jest identyczny co wizyte. Crl ponad 9cm dzisiaj. W ogole wszystko super. Zmierzona nawet kosc udowa. Nie ma to jak moj dawny lekarz. Zostaje u niego. Juz sie zapisalam na za miesiac. Pokazal mi wszystkie narzady. Mlody ma fajne dlugie stopy. Pewnie po moim Misku :)

Trzymam kciuki za kolejne wizyty.

Dzis o 12 przychodzi rzeczoznawca wycenic moje mieszk. O 13 notariusz:biggrin2: a jutro dzien i noc tylko z Misiem.

@kurektyna Hehe nawet na głowę mu położył jedzenie, żeby miał bliżej ;D Jejku.. Skoro ja jestem taka roztargniona.. Balaganiara.. Z molionem rzeczy, za które zabieram się w jednej chwili.. to moje dziecko będzie pewnie mega łobuzem..:p Bo nie dość że dzieci same w sobie maja dziwne pomysły, to ja dodatkowo będę je jeszcze dostarczać ;P

U mnie tez będzie 21 miesięcy i strasznie się boję, bo narzeczony dużo pracuje, często wyjeżdża na kilkunastodniowe delegacje. A do pomocy mam tylko szwagierkę, która sama ma czwórkę dzieci, więc głupio mi ją prosić i pomoc.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Moze wyjde na glupia... Ale czemu bys miala sobie nawet sama nie poradzic z dwojka? Moze dobrze by bylo zmienic mastawienie na - dam sobie rade, bo czemu mialoby byc inaczej? Czasami mam wrazenie, ze ludzie sami sobie stwarzaja problemy wlasnie swoim nastawieniem. Wiadomo, ze takie sytuacje moga czesto przerazac, ale trzeba to przyjac na klate bez strachu ;) a 21 mies to nie jest wcale taka mala roznica, mam mase znajomych ktore maja po 11 mies roznicy i same mowia, ze wszystko jest do ogarniecia z dobra organizacja i nastawieniem. Wiec glowa do gory ;)

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Klusek gratulacje :-) dzieciu rośnie. Ee mlody? To dzisiaj potwierdzone czy juz wcześniej wiedziałaś? Bo ja juz sie zaczynam motac kto juz zna plec kto nie. Tyle ludzi i postow.

Klusek gratulacje :-) dzieciu rośnie. Ee mlody? To dzisiaj potwierdzone czy juz wcześniej wiedziałaś? Bo ja juz sie zaczynam motac kto juz zna plec kto nie. Tyle ludzi i postow.
Matko haha do 13 dzisiaj wkleje tabelke. Jak Mlody zasnie to na lapka wejde,juz w sobitr rano ja zrobilam ale potem goscie sobota niedziela i zapomnialam tu wrzucic. Wszystko brdzie wiadome dzis ;)

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja byłam jakieś 2,5 kg na plus. Teraz w czwartek wizyta coś pewnie dojdzie. Cieszę się jedynie z tego że póki co idzie w brzunio i cycki.

My też maluszka będziemy mieli przy sobie. Nie mamy czwartego pokoju. A moja młodzież ma swoje królestwa od tamtego roku i nie zamierzamy im tego zabierać. Najbliższe 2-3 lata z nami.A potem będziemy myśleć.

Ja zaczęłam ostatni tydzień pracy.

Dzień dobry. U mnie też sen przerywany i dziś od rana taka nieogarnieta chodzę.. a co do piersi to mnie od samego test bolały i to momentami baaaardzo ale Już powoli opuszczają. Ale chociaż urosly[emoji7] z braku piersi (miseczka b) teraz d jest na styk [emoji7] oby tak zostało..

p19udqk3ohjsffpu.png

reklama
@klusek Super! Gratulacje udanej wizyty ! ;-) 9 cm to już prawie dorosły dziec. ;-) i co do lekarza, fajnie, że trafiłaś na takiego, z którego jesteś zadowolona. :)

p19udqk3ohjsffpu.png

Do góry