reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny.
Ja waga + 1 kg.

Kurde od soboty wieczorem miałam takie małe brudne plamienia. Tylko przy siusianiu. Teraz wstałam i kichnelam, lekko mnie mięśnie brzucha zabolały, położyłam się ale czuje jakąś niewielka wilgoć. Sprawdziłam takie delikatnie czerwone uplawy. Myślicie ze to przez kichnięcie? Mam tezte wrażliwa szyjkę, juz raz byłam na Ip miesiąc temu z podobnym przypadkiem i okazało się ze to z szyjki nie z macicy. Kurde juz nie leżę spokojnie .... :(

A to takie wymieszane ze śluzem ? Moze być z szyjki tym bardziej ze piszesz ze masz wrażliwa. Jak nie leci samoistnie tylko właśnie ze śluzem czy jak bardziej mokro to bym stawiała na szyjkę z doświadczenia patrząc...ale ja ne lekarz ;) na pewno wszystko ok!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam z rana, chociaż planuję jeszcze spać dalej :)
@Mama2raz trzymam kciuki, daj znać po wizycie :) Ciekawe u kiedy na Ciebie wyznaczą poród skoro mamy ten sam dzień :D
@pamqsku mi w zasadzie ból nie przeszedl od pierwszych tygodni/dni ciąży :p, jest codziennie na wieczór i przed snem [emoji14]
@klusek mówią ci coś, że powinno się już przybierać na wadze czy to normalne że ciągle mniej? Powodzenia dalej!
@Chromka92 skoro szyjka wrażliwa to pewnie przez to.. Ale moja odpowiedź jest zawsze jedna. Po to jest sor/izba przyjęć żeby tam iść i upewnić się, że jest okej, żeby potem tego nie żałować.. Ale będzie dobrze! :*

Myyycha, luska, dziękuję pięknie za wszelkie info i zdjęcia. Na dniach zacznę przeszukiwac internety.

Emikaa, co innego mi przyszło na myśl gdy napisałaś, "trzepanko", hahaha:-D

Pamqsku, mnie dopiero od niedawna zaczęły pobolewac, zwłaszcza prawa.

Klusek, super ze wszystko ok z dzidziem :)

Powodzenia wszystkim wizytujacym dzis!
I miłego początku tygodnia :)

Witam się i ja :)
Powodzenia na wizytach!
@Chromka92 u mnie też z szyjki.
Pomimo leków dzień zaczynam od powtórki z rozrywki :( Jak będziesz mogła to możesz sprawdzić na IP czy u gina.
@--Aga-- dobrze pisze że lekarz powinien wykluczyć czy jest to pochodzenia z macicy czy z szyjki.
Ja się wykończę nerwowo przez to.
U mnie 2 kg na plusie, ale od początku wcinam jak opętana.
I chyba młoda sprzedała mi swojego wirusa. Pięknie...

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Luska, spokojnej nocki!

A ja mam pytanie do dziewczyn z dziećmi w okolicy roczku. Natalkuś, Qńka - Was kojarzę, mam nadzieje, ze dobrze. Ale pewnie jeszcze jakieś są... Teraz jeszcze macie dzieci u siebie w sypialni pewnie? A co w sierpniu? ;-) ;) Zmieścicie w sypialni dwa łóżeczka, czy już wyprowadzacie Starsze? Ja mam jeszcze ten problem, że Witek często się w nocy budzi i nie wyobrażam sobie latać do innego pokoju... No i musiałby być z Tymkiem, pewnie by go budził płaczem... Z drugiej strony Młodsze tez będzie budził.... No nie mam pojęcia jak to ugryźć... Nawet w sypialni nie mamy miejsca na drugie łóżeczko :rofl2:
Dzag ja jestem właśnie na etapie przeprowadzki. Będziemy mieli dwa pokoje (czyt. salon + sypialnia) i młodemu 'oddajemy' sypialnię, a my będziemy w salonie z mlodszym. Ksawery też nam się jeszcze budzi kilka razy w nocy, ale nie chcę, żeby mi go noworodek budził dodatkowo, więc będziemy latać w nocy do drugiego pokoju[emoji23] aczkolwiek liczę na to, że Ksawko przez te 6 miesięcy trochę się ustawi ze spaniem i nie będzie się tak często budził (nadzieja umiera ostatnia[emoji23])

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Problem polega na tym ze byłabym spokojniejsza będąc u siebie w mieście. A jestem teraz u rodziców 3 tydzień bo mąż wyjechał w delegację , 300 km od domu i jakiegoś normalnego znajomego mi szpitala. Na razie nie będę podnosić paniki bo moi rodzice zaraz zawału dostaną.
Będę obserwować co i jak, bo mam jeszcze nadzerke i problemy z grzybica, wiec może to z tego. Jezu czy ja nie mogę normalnie znosci tej ciąży tylko wiecznie cos..... ;-(

U mnie bedzie 21 miesiecy roznicy ale mam wspanialam rodzine ktora mi pomoze
U mnie tez będzie 21 miesięcy i strasznie się boję, bo narzeczony dużo pracuje, często wyjeżdża na kilkunastodniowe delegacje. A do pomocy mam tylko szwagierkę, która sama ma czwórkę dzieci, więc głupio mi ją prosić i pomoc.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam w kolejnym nowym tygodniu!
Kontynuuję nadrabianie

@25_pixels nasza młoda w maju kończy 6 i niby przeprowadzona do swojego pokoju ale i tak w 80% śpi z nami bo my to lubimy i jej zazwyczaj pozwalamy... dziecko ,jest dzieckiem tak krótko za 10lat nie bedzie chciała już z nami spac, a my zatesknimy... [emoji6] Wiec myślę ze nie masz co się stresować[emoji2] Moj brat jak miał 8 lat powiedział" mamo dlaczego dorośli to mogą spać razem, a ja muszę spać sam, przecież to nie sprawiedliwe" i powiem że coś w tym jest...
Ale też się zastanawiam co zrobimy jak będzie maluch... chyba jedyne wyjscie większe łóżko[emoji13][emoji13][emoji13][emoji13]
Bo napewno nie widzę opcji spania oddzielnie od meżusia!!!

Co do boskich pomysłow dzieci to mój 4 w ów czas letni dzieć tak karmił kota:
Wszystkie 12 saszetek było otwarte, bo przecież kotek był głodny!

1486973354-aaaaaa.jpeg

1486973388-aaaaaa.jpeg

reklama
Do góry