reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Evelinia to masz tak jak ja.Wiki urodziła się w niecałe 2 lata po Emi więc w zasadzie wszystko miała po Emi.
Emikaa Oilatum to stosuje dla Emi ale ona alergikiem a młodsza tylko na nivea.Bo nie ma problemów skórnych.Nie chcę stosować od urodzenia emolientów jeśli nie będzie takiej potrzeby.
Chyba zostanę przy nivea.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Oillatum super sprawa,skóra dzieciątka dobrze odżywiona i w ogóle taka gladziutka polecam ale cena mała nie jest
Kurcze czuję się przy trzecim dziecku jak niektóre z was przy pierwszym :-D
Jak to będzie tym razem :eek: stracha mam jak małolata:D:biggrin2:

reklama
Guarana tak w pracy wiedzą o ciąży.Ale w UK nie chuchają na ciężarne tak jak u Was.
25_pixels dlatego ja chcę malutki wózek.Mam co prawda kombi volvo v40 więc bagażnik mały nie jest ale nie chcę wciskać wózka na styk do auta.Plus to że przed szkołą Emi wąska brama,wąskie chodniki a tłumy jakie bo do szkoły chodzi 500 dzieci.Więc wózek musi być zgrabny.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie mam wielkiego wyboru względem wózka. U nas tragedia jest jeśli chodzi o te gdzie dziecko leży prosto. Najwiecej jest takich gdzie w spacerówkę wszadzasz siedzonko kubełkowe.
43a2a5fce7dc3433223feac47b82b629.jpg

I tak wozisz jak na focie. Nie podoba mi się. Choć 90% tak wozi dzieci. Te europejskie z bassinet są bardzo drogie. W naszej cenie jest Britax b ready. Dlatego innej opcji nie mam. Bo za wózek nie dam 600 dolarów.

Chodniki mam piękne. Drogi dla rowerów i po parku. Ale do sklepu na zakupy nie dojdę z dzieciaczkiem, za daleko. Muszę jechać. Dlatego zastanawiam się wogole nad kupnem wózka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hmmm... coś mnie tknęło w temacie tego chustowania, bo kojarzyłam, że jeszcze latem, w ciepłe dni, Tymka chustowałam, a on z samego początku lipca jest. No i tak, jak miał 2 miesiące jak go wsadziłam w chustę, bo wtedy mieszkaliśmy na obrzeżach Krakowa, wśród pól i łąk, a z psem trzeba było czasem wyjść :-p Więc ja w pionie zaczęłam na pół godziny chustować jak miał 2 miesiące. O, taki Bąbel schowany, nawet go nie widać :-p:

IMG_4911.JPG

Na 3 miesiące już było lepiej, bo Dzieć świata trochę ciekawszy ;-) ;) :
IMG_5678.JPG

Załączniki

• IMG_4911.JPG
    IMG_4911.JPG
    52,4 KB · Wyświetleń: 308
  • IMG_5678.JPG
    IMG_5678.JPG
    47,3 KB · Wyświetleń: 301
@Itta87 ja miałam zwykłą chustę. Właśnie z allegro ale splot był ten krzyżowy. Fakt że swoje w praniu przeszła żeby była miękka. To taki kawał długi materiału na 4,5 metra. Na początku było ciężko właśnie przez tą długość.

Wasze dzieci już do spania, a u mnie obsuwa dzisiaj ze wszystkim. Mąż dopiero odkurza, jeszcze podłogi... mam już dość. Muszę wrócić do regularnego sprzątania po kawałku.
Młoda dokazuje, ale jak jej lekarstwo "schodzi" to znowu klapa i chrypi. Mam nadzieję że się wykuruje jednak.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też miałam nadzieję, że już ale to tylko jelita... w końcu to dopiero 15 tydzień. Jeszcze poczujemy kopaaaa :)
Dokładnie ;) już wiemy co te wspaniałe smyrania oznaczają heh na początku :eek: :-D później to w tych kopniakach serwowanych prosto w żebra nie widziałam nic wspaniałego :no:;)

Ja Was czytam ale nie pisze bo dziś dzien z mężem.

Luska obyś miala nudny dyżur :-)

Co do ruchów to ja tez nic nie czuje. Gadalam dzisiaj do brzucha zeby dal znac ale nie chce.

Jezeli chodzi o chusty to fajna sprawa ale boję się, ze coś zle bym zwiazala i zaszkodzila. Wiec ja pewnie sobie daruje.

Nie odniosę się do wszystkiego bo połowy nie pamiętam :p
Co do butelek to jeśli komuś zależy na kp a będzie musiał na początku dokarmiać malucha mm to polecam butelkę medela calma. Ja też nie kupowałam jeszcze nic dla malucha. Niby dużo mam po synku ale trochę rzeczy będzie trzeba jeszcze dokupić. Pewnie zacznę jakoś tak koniec marca/ kwiecień ;)
Co do forum.zamkniętego to jak większość będzie się chciała przenieść to napiszę do administratorki, żeby nam takie utworzyła ;)
My dzisiaj wieczór filmowy i sushi :D

Ja też się boje chustowania ale nie mam wyjścia muszę się nauczyć bo Tymek jest bardzo żywiołowy a jesteśmy tutaj zupełnie zdani na siebie. Mąż w pracy a zakupy i spacery same się nie zrobią. Na okres zimowy chce kupic taka dopinke do kurtki i dalej chustowac. Jestem dobrej myśli a jak widzę takie piękne zdjęcia to już w ogóle bajka!

reklama
Hmmm... coś mnie tknęło w temacie tego chustowania, bo kojarzyłam, że jeszcze latem, w ciepłe dni, Tymka chustowałam, a on z samego początku lipca jest. No i tak, jak miał 2 miesiące jak go wsadziłam w chustę, bo wtedy mieszkaliśmy na obrzeżach Krakowa, wśród pól i łąk, a z psem trzeba było czasem wyjść :-p Więc ja w pionie zaczęłam na pół godziny chustować jak miał 2 miesiące. O, taki Bąbel schowany, nawet go nie widać :-p:

Zobacz załącznik 795183
Na 3 miesiące już było lepiej, bo Dzieć świata trochę ciekawszy ;-) ;) :
Zobacz załącznik 795184
Podziwiam... ja bym sie bala

Do góry