reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
No właśnie jeszcze torbę do szpitala trzeba spakować.Torba by się nowa przydała.U nas podkładów nie trzeba...w szpitalu dają.Z tych rzeczy to tylko wkładki laktacyjne na wszelki wypadek.
Dziewczyny a kosmetyki jakie macie zamiar stosować do maluszka?
Aga no mam nadzieję że już wkrótce.W sumie ja w każdej ciąży późno wyczuwałam ruchy dziecka.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie jeszcze torbę do szpitala trzeba spakować.Torba by się nowa przydała.U nas podkładów nie trzeba...w szpitalu dają.Z tych rzeczy to tylko wkładki laktacyjne na wszelki wypadek.
Dziewczyny a kosmetyki jakie macie zamiar stosować do maluszka?
Aga no mam nadzieję że już wkrótce.W sumie ja w każdej ciąży późno wyczuwałam ruchy dziecka.

Ja stosowałam Oilatum tylko do kąpieli, moze nie należy do najtańszych ale dzięki niemu nigdy nie musiałam dodatkowymi mazidlami ,oliwkami smarować małego, No chyba ze na pupkę jak miał odparzenie jakieś to linomag . Wiec tym razem tez postawie na Oilatum.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzag82 a to takie buty...nie wiedziałam że tak to można sprawdzić.Jak dla mnie głupota poczytywać a udawać że Cię nie ma na forum.
Dzag82 pewnie sama wiesz że nawet przy każdym dziecku coś innego się sprawdza...bo każdy maluch inny jest.Dużo też zależy jak dziecko chowamy...czy karmimy piersią czy butlą czy je słoiczki czy domowe obiadki itp.Dyskutować można godzinami.My mamusie mamy już mniej więcej pojęcie co nam się może przydać więc nam łatwiej.
Guarana ja też używaną huśtawkę kupię ....to moje ostatnie dziecko to szkoda mi 100 funtów.Za używkę prawie jak nową kupię za 40 minut

Haha luska uwielbiam autokorektę w telefonie! Kapnęłabym się ;)
U nas też w granicy 200zł w bdb stanie niektóre nawet n gwarancji tylko szukam na prąd coby nie pójść z torbami przez baterie [emoji23]

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Itta87, temat chust to temat rzeka :laugh2: Jak takiego całkiem Maluszka będziesz wiązać to pewnie zaczniesz od elastycznej albo kółkowej. Ale ja w wiązania takich całkiem Maluszków mam zerowe doświadczenie i wiedzę, to nie pomogę. Z resztą co by mi kto oświecony nie powiedział, to dla mnie noworodek przez pierwsze tygodnie ma leżeć w wózku a nie w chuście :-p Najlepiej by było na forum chustowe zerknąć chusty.info albo chustowo.pl Tam też mają recenzje chust różnych producentów. Jeśli chodzi i chusty zwykłe, to nie warto tracić pieniędzy na te pościelówki za psie pieniądze z Allegro. Dobra chusta musi mieć splot skośno-krzyżowy i to jest najważniejsze. Inaczej po prostu nie da się jej dobrze dociągnąć. Możesz spróbować, czy uda Ci się to zrobić z prześcieradłem takim zwykłym :-D Nie ma bata. Potem to już kwestia materiału z jakiego jest zrobiona, bo są cuda różne jedwabne, bambusowe itd. W Polsce chyba najbardziej są popularne Lenny Lamb, Nati, Storchenwiege, Hoppediz. Ja mam Nati. Kupiłam używaną. I to jest fajne rozwiązanie, bo po pierwsze jest taniej :-p, a po drugie jest już "złamana", bo jest przeprana i nie jest tak sztywna jak nowiutki materiał.

Dobra, jeden już śpi, drugi je kolację, ogląda ostatnią bajkę i idzie do wanny. Mam nadzieję, że szybko ko pójdzie spać i będę miała wolny wieczór w samotności :-D

Ostatnia edycja:
Dzięki Itta87.Ja akurat nie musiałam z tego korzystać bo dobrze znoszę ciąże.A po amniopunkcji w 2 ciąży miałam 2 tygodnie urlopu wypoczynkowego.
Emikaa no właśnie jakoś tak dzisiaj wyszło że muszę tam iść...ludzie wybierają ostatnie dni urlopu.Bo u nas urlop jest od kwietnia do marca.Jest nas 5 na oddziale...na szczęście.Dwa pielegniarki i 3 opiekunów.
MamaT a nie boisz się przedawkowania kw.foliowego?
JustynaWM u nas podgrzewacz sprawdził się przy słoiczkach j mleu krowim bo u nas po roku już mleko krowie się daje.Zdrowszy podgrzewacz niż mikrofala.
Tak Dzag82 te kocyki są super.Ha zawsze kilka takich miałam...różowy,żółty i biały.

Luska, dlatego właśnie napisałam, że każdy ma inne doświadczenia, inne wymagania... dzieci też są różne. I każdy takie sprzęty powinien według siebie kupować. I według możliwości swojego portfela :-p

reklama
Guarana tak w pracy wiedzą o ciąży.Ale w UK nie chuchają na ciężarne tak jak u Was.
25_pixels dlatego ja chcę malutki wózek.Mam co prawda kombi volvo v40 więc bagażnik mały nie jest ale nie chcę wciskać wózka na styk do auta.Plus to że przed szkołą Emi wąska brama,wąskie chodniki a tłumy jakie bo do szkoły chodzi 500 dzieci.Więc wózek musi być zgrabny.

Do góry