reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@luska1979 Ja też nie czuję nic a nic.. Przyjdzie i na nas czas! :)

f2w3rjjgax9hy8m9.png
Podłączam się i ja ☺ też nic nie czuję ewentualnie gazy

reklama
Itta87, temat chust to temat rzeka :laugh2: Jak takiego całkiem Maluszka będziesz wiązać to pewnie zaczniesz od elastycznej albo kółkowej. Ale ja w wiązania takich całkiem Maluszków mam zerowe doświadczenie i wiedzę, to nie pomogę. Z resztą co by mi kto oświecony nie powiedział, to dla mnie noworodek przez pierwsze tygodnie ma leżeć w wózku a nie w chuście :-p Najlepiej by było na forum chustowe zerknąć chusty.info albo chustowo.pl Tam też mają recenzje chust różnych producentów. Jeśli chodzi i chusty zwykłe, to nie warto tracić pieniędzy na te pościelówki za psie pieniądze z Allegro. Dobra chusta musi mieć splot skośno-krzyżowy i to jest najważniejsze. Inaczej po prostu nie da się jej dobrze odciągnąć. Możesz spróbować, czy uda Ci się to zrobić z prześcieradłem takim zwykłym :-D Nie ma bata. Potem to już kwestia materiału z jakiego jest zrobiona, bo są cuda różne jedwabne, bambusowe itd. W Polsce chyba najbardziej są popularne Lenny Lamb, Nati, Storchenwiege, Hoppediz. Ja mam Nati. Kupiłam używaną. I to jest fajne rozwiązanie, bo po pierwsze jest taniej :-p, a po drugie jest już "złamana", bo jest przeprana i nie jest tak sztywna jak nowiutki materiał.

Dobra, jeden już śpi, drugi je kolację, ogląda ostatnią bajkę i idzie do wanny. Mam nadzieję, że szybko ko pójdzie spać i będę miała wolny wieczór w samotności :-D

Ja też nie wcześniej niż trzymiesieczniaka będę chciała chustowac. Muszę poczytać. Pod patrzeć i też chcę kupic używana bo raz, że taniej a dwa można liczyc na doświadczenie innych :) U nas tez juz Tymi po kolacjii, moczy dupcie a mama w spokoju na forum czatuje. Pare minut i do spania :)

Evelinia to masz tak jak ja.Wiki urodziła się w niecałe 2 lata po Emi więc w zasadzie wszystko miała po Emi.
Emikaa Oilatum to stosuje dla Emi ale ona alergikiem a młodsza tylko na nivea.Bo nie ma problemów skórnych.Nie chcę stosować od urodzenia emolientów jeśli nie będzie takiej potrzeby.
Chyba zostanę przy nivea.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Guarana mi mąż przerobi w razie czego huśtawkę na prąd.
Dzag82 miłego wieczorku życzę.
Ja zaraz kończę kolację i do pracy...buuu.

Evelinia to masz tak jak ja.Wiki urodziła się w niecałe 2 lata po Emi więc w zasadzie wszystko miała po Emi.
Emikaa Oilatum to stosuje dla Emi ale ona alergikiem a młodsza tylko na nivea.Bo nie ma problemów skórnych.Nie chcę stosować od urodzenia emolientów jeśli nie będzie takiej potrzeby.
Chyba zostanę przy nivea.

U nas też będzie odstęp 23 miesięcy między dzieciakami. Zastanawiam się jak sobie dam radę bo mąż w pracy a wszyscy daleko ...

Luska, spokojnej nocki!

A ja mam pytanie do dziewczyn z dziećmi w okolicy roczku. Natalkuś, Qńka - Was kojarzę, mam nadzieje, ze dobrze. Ale pewnie jeszcze jakieś są... Teraz jeszcze macie dzieci u siebie w sypialni pewnie? A co w sierpniu? ;-) ;) Zmieścicie w sypialni dwa łóżeczka, czy już wyprowadzacie Starsze? Ja mam jeszcze ten problem, że Witek często się w nocy budzi i nie wyobrażam sobie latać do innego pokoju... No i musiałby być z Tymkiem, pewnie by go budził płaczem... Z drugiej strony Młodsze tez będzie budził.... No nie mam pojęcia jak to ugryźć... Nawet w sypialni nie mamy miejsca na drugie łóżeczko :rofl2:

reklama
Do góry