reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja również bez podgrzewacza nie wyobrażam sobie życia ale tym razem wypróbuje pomysł z termosem. butelki miałam dwie tomy tippe (czy jakoś tak to sie pisze) już a potem dokupiliśmy większe pojemności i była tez avent ta z kolei lepiej się odkręcała. Smoczki różnych firm podpasowLy synkowi nie było problemu. A z huśtawki byliśmy bardzo zadowoleni. Baldachim na łóżeczkiem No cudo pięknie wygląda fakt kurzy się ja prałam bardzo często.

reklama
Właśnie. Nawet po dłuższej przerwie można przecież coś od siebie skrobnąć. Przecież nikt nie wymaga nadrabiania wszystkich stron...
@luska1979 ja de facto też od zera kompletuję. A u was tak bardzo się sprawdziła ta huśtawka? Zawsze myślałam że to bajer.
@dzasta.o jak to pierwszy dzidziuś to możesz jeszcze i 3 tygodnie poczekać. Nie ma reguły.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie już drugi..

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też chustowa nie jestem.I nosidełka też nie używałam.Wózek to podstawa u mnie.
Klusek gratuluję ruchów dziecka.
Czy tylko ja nic nadal nie czuję?
A termin mam na 9 sierpnia.
Klusek ja miałam ostatnią miesiączkę 6.11.A dziś to u mnie 14tc5d.Ale ja liczę ta jak w UK czyli teraz jestem w 14 tc a w poniedziałek będę w 15 tc.
Gdybym liczyła tak jak Wy to każdą córkę rodziłam w 43 tc...10 miesięcy w ciąży...zonk.
Klusek a Ty masz mieć cc?Ciekawe czy urodzimy razem.U mnie termin z om wychodził na 20 sierpnia przy moich długich cyklach ale owulkę musiałam mieć wcześniej więc termin z usg zgadza się wg.mnie.
Dzag82 a skąd wiesz że Za_necia poczytuje?Może się obraziła za tą dyskusję o prywatyzacji służbie zdrowia.
Dlatego ja jestem za prywatyzacją już teraz wątku.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja ambicja została poruszona i oficjalnie zaczynam się częściej udzielać bo faktycznie czytam jak szalona a nie pisze. Ja od wczoraj jestem na niezdolności do pracy bo w Austrii ciąża nie obliguje do dłuższego l4 mimo nawet wcześniejszych poronien. Ochrona matek jest, socjal jest ale jeżeli chodzi o l4 to masakra. Komisje kontrole i inne.

Guarana huśtawka życie nam uratowała przy Wiki która nonstop płakała bez powodu oczywiście.I lubiła się bujać do snu.Na początku fajnie bo bujasz dziecko w rękach ale im starsze i cięższe tym gorzej.Huśtawka Cię zastąpi.A poza tym mają pasy więc bezpieczne dziecko jest jak robisz siku.Od biedy może też zastąpić krzesełko do karmienia.

Co do wyprawki mam sporo po synku i z kupowaniem ubranek narazie stopuje zaczekam do usg połówkowego, może już będzie wiadomo jaka płeć na 99 %:) a narazie robię listę i są na niej między innymi ręczniki niemowlęce, kocyk, pościel, butelki, smoczki, kosmetyki: emolienty, maści do pupki, pieluszki tetrowe (przydatne przy karmieniu itp) jeszcze pewnie coś wpadnie z czasem. No i dziewczyny nie zapominajmy o nas piżamka szlafroczek letni, podkłady poporodowe itp. Z czasem jeszcze wpadnie kilka rzeczy na ta listę. Ja ogólnie lubię mieć wszystko wcześniej zorganiOwane zaplanowane, ze w razie jak mnie coś zaskoczy nie stresuje się i mam czas. Przepraszam za błędy.

@luska1979 Ja też nie czuję nic a nic.. Przyjdzie i na nas czas! :)

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Luska, bo na profilu użytkownika można to sprawdzić. I akurat dzisiaj po 10 sprawdziłam, bo się zaczęłam zastanawiać, czy coś się nie stało, może w innym wątku coś napisała... a ona była akurat w tym momencie na forum zalogowana, tu na wątku.

Dla mnie z kolei podgrzewacz czy huśtawka to bajery :rofl2: A baldachim i te wszystkie pompony nad samym łóżeczka to kurzołapy pierwsza klasa. Za to karuzelka u nas była używana sporo. Owszem, coś tam wisi nad łóżeczkiem i trochę ogranicza ruchy, ale bez przesady. Może to kwestia budowy, wyprofilowania karuzeli. Cóż, każdy ma inne doświadczenia i potrzeby. Wg mnie z takim sprzętem to trzeba wg własnego uznania.

reklama
Guarana huśtawka życie nam uratowała przy Wiki która nonstop płakała bez powodu oczywiście.I lubiła się bujać do snu.Na początku fajnie bo bujasz dziecko w rękach ale im starsze i cięższe tym gorzej.Huśtawka Cię zastąpi.A poza tym mają pasy więc bezpieczne dziecko jest jak robisz siku.Od biedy może też zastąpić krzesełko do karmienia.

No właśnie już z mężem oglądamy ;) jakiś leżaczek też trzeba mieć, to wolę używaną huśtawkę kupić!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry