reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ojej to zdrówka życzę.. A ja właśnie przed snem Jadłam 5 ogórków kiszonych hihi a wcześniej winogrona czerwone
Haha ja wczoraj na obiad pyzy z mięsem posypywalam cukrem [emoji12]

f2w3rjjgpq9zxm14.png

reklama
Gratki @kotomiś :)
Ja wam powiem, że mamę mam na miejscu i nie przeszkadza mi, że trochę może się wtrącać, myślę że będę czuła się nawet lepiej przy jej pomocy. Choć nie wiem jakby to było z teściową bo wiadomo jakie lubią być, inaczej wychowywały swoje dzieci jak nasze mamy itd. :) Przypomina mi się śmieszny obrazek jak urodziła moja siostra, to był pierwszy wnuk i wiecie wszyscy się podniecali. Siostra była po cesarce wiec nie miała za dużo siły, odwiedziliśmy ich chyba we 4 osoby, oni mieszkają z teściami i jak przyszedł czas pierwszej kąpieli to chyba możecie sobie wyobrazić ile osób stało dziecku nad głową masakra :) Jak sobie przypomnę ten obrazek to mam nadzieję, że nas ominie taki przepych :D

U mnie tak było. Hahahaha ja się nie mogłam podnieść i mąż i moja mama kapała dziecko. A że obydwoje niezbyt jeszcze wprawni, to z tego co pamietam (byłam w dużym bólu) to nie dość ze nalali za mało wody to zdążyła się zrobić zimna i dziecię darło się [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Atfk, dobrze pamiętam, że to Ty kupowałaś ten komplet ubrań ciążowych spodnie, legginsy i spódniczka? Doszły? Jak tam, fajnie skrojone, dobry materiał?
Wstrzymałam się bo chciałam coś w Lidlu kupić i póki co nie zamówiłam tego kompletu.zaraz będę na wolnym to wezmę sobie. Zamówiłam to szare poncho...i walczę ze sprzedawca. Dziś ponoć wysłali paczkę. ..po ponad 2 tyg

@beata1313 mi sie zdaża czasami spać na brzuchu jak nie mogę znaleść pozycji i póki co jakoś.mi.macica nie przeszkadza. Termin mam na 11.08 także spokojnie[emoji8]

Co do noszenia, to ja w żłobie jestem zmuszona kilka kilka razy dziennie podnieść jakiegoś malycha, teraz.już się bardzo pilnuję ale na początku nosiłam noemalnie... teraz muszę czasem i to starsze podsadzić na sedes(bo akurat przechodzą niektóre egzemplarze etap zacofania) czy mlodszego dzieciaka wnieść do sali bo jeszcze nie chodzi... z tym.że mój organizm.jest przyzwyczajony do takich obciążeń[emoji2]

@emikaa ja prawko mam jeszcze na panieńskie nazwisko, na adres który już nawet nie istnieje[emoji13] powinnam je zmienić już 5,5roku.temu, ale mi nie po drodze[emoji16]
Tak przy kontroli to i tak nic nie zrobią bo przecież szczegółowo nie sprawdzają... wiec pikuś
Ale myślałam że to rzadkie przypadki że ludzie nie wymieniają a tu takie zaskoczenie że jest nas wiecej!

Co do suwaczków to mam pytanie czy u wszystkich te niektóre się rozmazują czy tylko w moim telefonie???
A wygląda to tak :

1486764328-aaaaaa.png

@luska1979 w papierach nic nie ruszamy umowa jest jaka jest... więc tutaj nic nie tracę, no narazie tylko na pensji miesiecznej,[emoji53] no ale i tak popracuję może z miesiąc, bo bardziej mi się opłaca iść na L4,
Popatrzę pomyślę...w poniedziałek podejmę decyzję, ale powiem szczerze, że nie chce zostawiać moich kochanych dzieciaków już teraz zaraz...muszę się ostatecznie przespać z decyzją!

Witaj @Lilith25!

@kotomiś gratuluję zdrowego bombelka!!! Uwielbiam takie informacje!

@JustynaWM życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla malucha!! Trzymaj się w tym szpitalu! Współczuję!

Dotarłam do końca!
Dobranoc kobietki!

Witam... mialam nadrobic ale chyba sie nie da... co tam ciekawego w skrocie?? Mnie meczy zespol niespokojnych nog... i spac nie moge...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

O matkoooo jak tylko wspomnę te niespokojne nogi z pierwszej ciąży to mam dreszcze , to było okropne! Ja to aż tyłek miałam taki niespokojny :) szło to jakby od kości ogonowej. Juz pózniej ryczałam bo nie mogłam z tym wytrzymać. W końcu nie wiem czy minęło samo czy pomógł magnez z potasem bodajże asparagin .

@kurektyna hehe z tym prawkiem tez miło jestem zaskoczona ze to takie "powszechne " nie zmienianie ;):) dlatego moze policja tak lajtowo do tego podchodzi.ja zawsze sobie tłumaczyłam, ze uprawnienia mam?mam! Wiec co ma do tego adres czy nazwisko ;):)

reklama
Kurektyna mój dzidziuś tak samo przekręcał główkę i odchylał.Zdecydowanie miał gdzieś sobie mierzenie karku.
A ja tam tym razem chętnie urodzę cc....w takim porodzie też jest magia.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry