reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej nie nadrobilam Was jeszcze wiec sorki ze tak tylko o sobie.
Moje dziecko ma 14,5cm, ułożone poprzecznie wiec tak jak czulam płci nie potwierdzilam. Lekarz średni bardzo, usg z 5min, laska chciala wejsc z siostrą czy koleżanka i nie pozwolil. Tak więc moj nie wchodzil bo gabinet mały a tam dwie praktykantki jeszcze. No i takie spokojniutke dzisiaj bylo malenstwo, pewnie dlatego ze nie dalam mu cukierka przed usg. No ale najważniejsze ze wszystkie wymiary ok, serduszko tez bilo ładnie :-) aaa i zaraz się okaże ze w lipcu urodze bo termin tym razem na 1.08
Super, że zdrowiutki bobo , gratulacje udanej wizyty ☺

reklama
@ikulka jakoś przegapiłam jak pisałaś, że wróciłaś..
Dali jakieś leki dodatkowe? Mówili, kiedy alarmować i wracać do nich? (tfu! tfu!)
No i jak córa, zdrowa już?

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Ja właśnie wypatrzyłam na pintrest (mój zawału dostanie tym razem napewno) jak pomalować szafki drewniane kuchenne i blaty na faux granit. Mieliśmy kuchnie remontować, a ja chyba pomaluję.
143c3b25f299ff62279a091e5ceb33b9.jpg

Szafki.
7410f4f95ec1545ff775108776e1832d.jpg

I blaty.
Mąż ma gdzieś wyjechać za tydzień lub dwa. Wtedy zacznę [emoji12] jak wróci nie pozostanie mu mu nic innego jak pomoc mi skończyć [emoji56][emoji56][emoji56]
Ale on wie jaka jestem. Jakimś cudem wytrzymuje ze mną i moją mamą... zawsze jak wraca z wyjazdu pierwsze pytanie to: kochanie widelce nadal w tym samym miejscu? [emoji23][emoji23][emoji23] bo kiedyś zmieniłam miejsce wszystkiego w kuchni i za cholerę rano nie mógł nic znaleźć Hahahahaha

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak dla mnie,pomysł świetny sama zrobiłabym tak samo a teraz biała kuchnia na topie.Blaty też super dobrane a Twój M taką sobie Ciebie wziął

Melduję się po badaniu(za wiele nie nadrobiłam przed wizytą z czytaniem ale dziś to zrobię).
A więc tak: Maluszek cały i zdrowy! Mierzy 7,5cm co odpowiada 13tyg4dni czyli wszystko się w miarę pokrywa:)
Uparty dzieć nie dał sobie przezierności zmierzyć(mimo meczenia przez 40min) ale lekarz stwierdził że on nie widzi żeby coś było poszerzone...kość nosowa jest przepływy prawidłowe. Rączki nóżki są także wszystko super.
I uwaga... podobno chyba chłopczyk:) 3 razy powiedział 2 fotki dydadełka strzelił, narazie powiedział że się oficjalnie pod tym nie podpisuje i zostawia nam to do naszej interpretacji![emoji13] Ogólnie przechodzę do niego jako do lekarza prowadzącego, taką decyzję podjęłam:)
Fotki bobaska i jego siusiorka(jeszcze łudzę sie że to może łechtaczka[emoji13][emoji13][emoji13])

Super informacja gratuluję udanej wizyty,synuś mamusi ja mam już dwóch,cudowni są

Hej kobitki jestem. U mnie mało ciekawie - znowu plamienia :( mój gin jest chory i dopiero jutro może mnie przyjąć.
Gratuluję udanych wizyt i siusiaków.
Idę dalej leżeć, jakiegoś doła mam :(

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Będzie dobrze,odpoczywaj widocznie organizm się tego domaga i daj znać co powiedział ginekolog. Nie smutaj, bo maleństwo to czuje

Mahoniowa Wiki wystrzeliła pod sam koniec.W 36 tc.miała 3800 więc w sumie już wtedy było wiadomo że jak przenoszę ciążę to będzie ponad 4 kg.Ale tu w UK to żadna podstawa do cesarki.Nie wiem jak to zrobiła Wiki ale kilka dni przed tym usg wbiła się główką w dół z taką wagą.Urodziła się bardzo silna i już w tym samym dniu po porodzie próbowała sama trzymać główkę.A z tej wagi zeszła i teraz jest chudzielcem.
1486570964-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Śliczna ta Twoja chudzinka

reklama
Ten 1% to i ja oddaje co roku na rehabilitację chorej dziewczynki..
@Nina90 Z tym toxo to tak jest, że pełno nerwów wywołuje. Zrób badania, nie denerwuj się bo i synek wtedy razem z Tobą. Najważniejsze, że zdrowy ;)

f2w3rjjgax9hy8m9.png
Myślę identycznie ciesz się,że wszystko ok u synka a toxo mogła wyjść fałszywie dodatnia zrób badania i okaże się czy to faktycznie powód do zmartwień.

Do góry