reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Luska cudne masz te córeczki! Pozazdrościć!

Ikulka super, że już jesteś w domu :) Kamień z serca

Co do salami to niewiele się zastanawiając z miesiąc temu zjadłam pół opakowania... Nawet nie przeczytałam, czy to było z surowego mięsa czy nie :( stracha mi trochę narobiłyście...

A z tym chorobowym w ciąży, to jak to bedzie, jeśli przez 3 miesiące w zeszłym roku byłam zatrudniona na pół etatu? Jak to się wtedy liczy? @dzag82 orientujesz się?

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam. U mnie dzionek jakoś zlecial. Trochę o garnelam dom potem obiad..po obiadku położyłam się do łóżka z książką i tak pokazałam prawie do wieczoraA jutro mam wizytę u FRYZJERAi tylko sobie tak myślę teraz czy farbowanie nie zaszkodzi dziecku..hmmm...wy też farbujecie wlosy?

Nie, kadrową :-D , choć jakiś czas po pierwszej ciąży okroili moje obowiązki i przeszłam do działu finansowego. I w sumie to nie żałuję :-p
To powiedz mi kochana czy mając umowę od 2 stycznia na czas nieokreślony należy mi się chorobowe?zwolnienie lekarz dał mi już 2 lutego ale przepracowalam 30 dni i wypłatę otrzymałam na koniec stycznia. Martwię się trochę bo tylko miesiąc pracowałam..A wcześniej nie byłam zatrudniona. Z góry dzięki za odp

@anntryb o matulu... Jak ludzik michelin!

Aa i zapomniałam z tego wszystkiego. Gratuluję udanych wizyt i kolejnych wiadomości odnośnie płci! Ja nadal nie wiem, a wygląda na to, że najszybciej się rozpakuję. Może za tydzień się czegoś dowiem, bo w czwartek wizyta :)

Dzisiaj byłam na obklejeniu taśmami na plecach i podczas nakładania tych taśm zaczęło mi się robić kilka razy słabo i musiałam usiąść. Ja nie wiem, jakaś dziwna jestem w tej ciąży. Ok, u dentysty jeszcze rozumiem. Ale u fizjoterapeutki? :/

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

@25_pixels ja bylam chrzestną i jak teraz sie okazuje już w ciąży a w przesądy nie do końca wierze :) nie spotkałam się jeszcze aby na chrzcie było 2 facetów albo 2 babeczki. Ale swiat idzie do przodu :)

Co do kościoła to nie do końca w niego wierzę jako w instytucje... Za durzo afer, nic tylko kasa kasa kasa a chyba nie o to chodzi... Ksiedza u nas nie bylo w tym roku - oboje pracowalismy.

@Tyllkaaa IgG 22,41 a IgM 2,77
Lekarz powiedzial zebyśmy jak najszybciej powtorzyli i dodatkowo awidentność zrobili i wtedy dopiero bedziemy dalej dzialac. Zobaczymy jak to bedzie.

Witam. U mnie dzionek jakoś zlecial. Trochę o garnelam dom potem obiad..po obiadku położyłam się do łóżka z książką i tak pokazałam prawie do wieczoraA jutro mam wizytę u FRYZJERAi tylko sobie tak myślę teraz czy farbowanie nie zaszkodzi dziecku..hmmm...wy też farbujecie wlosy?
Ja robiłam odrosty, nic się nie dzieje z tym, że jak najmniej wdychaj farbę jeżeli jest z amoniakiem, ja zmieniałam akurat kolor przed ciążą i nie wiem czy mi się wydaje ale coś teraz słabo mi łapie włosy farba dlatego jak na razie odpuszczam

Ostatnia edycja:
U mnie proboszcz posiedzial. Pogadalismy. Wrecz gonilam za nim z koperta. Milo bylo.

Co do jedzenia...
Bylam dzis u mamy. Zjadlam 2 talerze grochowki. Boska! Pozniej wafelki i pomarancze. Niedawno chleb z salata pomidorem i ogorkiem. I jeszcze mnie ssie :biggrin2:

Mam apetyt ostatnio. Waga w miejscu. Jeszcze nie wystartowalam hehe.
Dzis oddalam mocz do badania. Jutro odbiore wyniki. Ciekawe czy furagina pomogla.

Super ze wizyty udane :)
U mnie też był jakos dwa tygodnie temu i jak to mówił przyszedł na plotki :) Powiedział mi że jego siostra tez późno rodziła pierwsze dziecko i pobłogosławił maleństwo w brzuszku - ja tam jestem zadowolona i szczęśliwa.

Nie wiem o co chodzi ale około 22 wracają do mie moce i dopiero ruszam z czymkolwiek. Jestem jak nówka a normalnie o tej porze to juz lulałam na całego :)

reklama
Gratuluje dalszych udanych wizyt :) ja dalej czekam na termin usg... apropo prasowania to tez nie prasuje. Susze pranie w suszarce i jest ok. Jedynie prasuje mlodego ciuszki bo tak ladnie wygladaja :D ale juz mi to bokiem wychodzi wiec nie wiem czy nie zostawie prasowania i tych hihi.
U mnie zmeczenie dalej jest... jak sie przespie w dzien to wieczorem i tak spac juz o 20 sie chce...
Tez sie obawialabym porodu... ale na 99% u mnie cesarka. Mialam cesarke w listopadzie 2015 wiec i teraz tez raczej cesarka... i tez nie mialam jakis mega krwawien.. tylko troszke plamiem.. az sie balam ze cos tam zle zrobili...
Co do brzucha to moj to jest nie za ladny... za duzo tluszczyku i faldka po poprzednien ciazy... ale wasze sa juz sliczne! I jakie wy chudziny! Pozazdroscic...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry