reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Luska cudne masz te córeczki! Pozazdrościć!

Ikulka super, że już jesteś w domu :) Kamień z serca

Co do salami to niewiele się zastanawiając z miesiąc temu zjadłam pół opakowania... Nawet nie przeczytałam, czy to było z surowego mięsa czy nie :( stracha mi trochę narobiłyście...

A z tym chorobowym w ciąży, to jak to bedzie, jeśli przez 3 miesiące w zeszłym roku byłam zatrudniona na pół etatu? Jak to się wtedy liczy? @dzag82 orientujesz się?

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam. U mnie dzionek jakoś zlecial. Trochę o garnelam dom potem obiad..po obiadku położyłam się do łóżka z książką i tak pokazałam prawie do wieczoraA jutro mam wizytę u FRYZJERAi tylko sobie tak myślę teraz czy farbowanie nie zaszkodzi dziecku..hmmm...wy też farbujecie wlosy?

Nie, kadrową :-D , choć jakiś czas po pierwszej ciąży okroili moje obowiązki i przeszłam do działu finansowego. I w sumie to nie żałuję :-p
To powiedz mi kochana czy mając umowę od 2 stycznia na czas nieokreślony należy mi się chorobowe?zwolnienie lekarz dał mi już 2 lutego ale przepracowalam 30 dni i wypłatę otrzymałam na koniec stycznia. Martwię się trochę bo tylko miesiąc pracowałam..A wcześniej nie byłam zatrudniona. Z góry dzięki za odp

@anntryb o matulu... Jak ludzik michelin!

Aa i zapomniałam z tego wszystkiego. Gratuluję udanych wizyt i kolejnych wiadomości odnośnie płci! Ja nadal nie wiem, a wygląda na to, że najszybciej się rozpakuję. Może za tydzień się czegoś dowiem, bo w czwartek wizyta :)

Dzisiaj byłam na obklejeniu taśmami na plecach i podczas nakładania tych taśm zaczęło mi się robić kilka razy słabo i musiałam usiąść. Ja nie wiem, jakaś dziwna jestem w tej ciąży. Ok, u dentysty jeszcze rozumiem. Ale u fizjoterapeutki? :/

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

@25_pixels ja bylam chrzestną i jak teraz sie okazuje już w ciąży a w przesądy nie do końca wierze :) nie spotkałam się jeszcze aby na chrzcie było 2 facetów albo 2 babeczki. Ale swiat idzie do przodu :)

Co do kościoła to nie do końca w niego wierzę jako w instytucje... Za durzo afer, nic tylko kasa kasa kasa a chyba nie o to chodzi... Ksiedza u nas nie bylo w tym roku - oboje pracowalismy.

@Tyllkaaa IgG 22,41 a IgM 2,77
Lekarz powiedzial zebyśmy jak najszybciej powtorzyli i dodatkowo awidentność zrobili i wtedy dopiero bedziemy dalej dzialac. Zobaczymy jak to bedzie.

Witam. U mnie dzionek jakoś zlecial. Trochę o garnelam dom potem obiad..po obiadku położyłam się do łóżka z książką i tak pokazałam prawie do wieczoraA jutro mam wizytę u FRYZJERAi tylko sobie tak myślę teraz czy farbowanie nie zaszkodzi dziecku..hmmm...wy też farbujecie wlosy?
Ja robiłam odrosty, nic się nie dzieje z tym, że jak najmniej wdychaj farbę jeżeli jest z amoniakiem, ja zmieniałam akurat kolor przed ciążą i nie wiem czy mi się wydaje ale coś teraz słabo mi łapie włosy farba dlatego jak na razie odpuszczam

Ostatnia edycja:
U mnie proboszcz posiedzial. Pogadalismy. Wrecz gonilam za nim z koperta. Milo bylo.

Co do jedzenia...
Bylam dzis u mamy. Zjadlam 2 talerze grochowki. Boska! Pozniej wafelki i pomarancze. Niedawno chleb z salata pomidorem i ogorkiem. I jeszcze mnie ssie :biggrin2:

Mam apetyt ostatnio. Waga w miejscu. Jeszcze nie wystartowalam hehe.
Dzis oddalam mocz do badania. Jutro odbiore wyniki. Ciekawe czy furagina pomogla.

Super ze wizyty udane :)
U mnie też był jakos dwa tygodnie temu i jak to mówił przyszedł na plotki :) Powiedział mi że jego siostra tez późno rodziła pierwsze dziecko i pobłogosławił maleństwo w brzuszku - ja tam jestem zadowolona i szczęśliwa.

Nie wiem o co chodzi ale około 22 wracają do mie moce i dopiero ruszam z czymkolwiek. Jestem jak nówka a normalnie o tej porze to juz lulałam na całego :)

reklama
Gratuluje dalszych udanych wizyt :) ja dalej czekam na termin usg... apropo prasowania to tez nie prasuje. Susze pranie w suszarce i jest ok. Jedynie prasuje mlodego ciuszki bo tak ladnie wygladaja :D ale juz mi to bokiem wychodzi wiec nie wiem czy nie zostawie prasowania i tych hihi.
U mnie zmeczenie dalej jest... jak sie przespie w dzien to wieczorem i tak spac juz o 20 sie chce...
Tez sie obawialabym porodu... ale na 99% u mnie cesarka. Mialam cesarke w listopadzie 2015 wiec i teraz tez raczej cesarka... i tez nie mialam jakis mega krwawien.. tylko troszke plamiem.. az sie balam ze cos tam zle zrobili...
Co do brzucha to moj to jest nie za ladny... za duzo tluszczyku i faldka po poprzednien ciazy... ale wasze sa juz sliczne! I jakie wy chudziny! Pozazdroscic...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry