reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@dzag82 mi z chińskiego też wychodziła dziewczynka...[emoji13] a przy córce chłopiec... a mój ryjek to jak nastki w okresie dojrzewania codziennie kolejna dioda wyskakuje!!!

@Mahoniowa co do głowy to od kilku dni dzień w dzień jak wstaję to głowa mnie tak strasznie boli że nie mogę, a jeszcze jak zacznę kaszleć to jeszcze gorzej!!! Mimo że nienawidzę leków, lecę na paracetamolu... dobrze że chociaż pomaga! Ale zastanawiam się co może być przyczyną, w mieszkaniu chłodno, mieszkanie wietrzone.. no nie wiem...

@Mamaa03 co do suwaczków to poprzedni był lepiej widoczny w aplikacji, w tym nie widać treści, u części dziewczyn ich suwaczki też na apce ciężko rozszyfrować:)

@anntryb ja zawsze rozgryzam paracetamol na papkę wtedy szybciej działa[emoji16]

@--Aga--
Ja też teoretycznie mam łożysko na przedniej ścianie i nie miał problemu żeby coś tam dojrzeć[emoji6]
ale próbując badać tą przezierności to i przez brzuch próbował i "dowcipnie" oj szalenstwo przez 40min... i miałam pytać się o płeć a nie zdążyłam bo On był pierwszy[emoji13]

@ikulka super że wszystkie wyniki w porządku!! I radość że już w domku wśród sowich kochanych!!!

@marii19 współczuję Ci zęba!!! Ja muszę sie zapisać bo ostatnio jedząc jakąś ciagutke ułamałam sobie kawałek zeba przy plombie... a ja tak nie lubie dentystów...[emoji24]

@luska1979 ja nie jestem na l4 2 dni tylko byłam... w piatek idę rozmawiać z szefową(tą bardziej opanowana i "doroślejszą") żeby kogoś szukały na moje miejsce... bo wczoraj osobiscie słyszałam jak ta druga rozmawiając z nową dziewczyną powiedziała że starszaki przez ciocie zostały puszczone samopas i nawet same sprzątać nie umieją, bo ciocia to za nie zrobi. Posłuchałam akurat wtedy[emoji53]
Wiec porusze z Nia temat że jej sistra jak ma zastrzeżenia do mojej pracy to powinna mi najpierw powiedzieć a nie obrabia dupę na prawo i lewo!!! Porusze też jej niezadowolenie że zwalniam się z pracy jak cos niepokojącego dzieje się z moją ciążą i nawet gdyby to się zdarzało codziennie to będę to robić bo moje dziecko jest dla mnie najważniejsze!!!
Więc pożegnamy się niebawem(no chyba że same postanowią się ze mną pożegnać w piątek) Pozatym nieciekawie się teraz porobiło doszły 2 nowe dziewczyny odchodzi jedna i trochę sie na takue 2 obozy zaczynamy dzielic! A było TAK fajnie i rodzinnie!!! Ogolnie nic mnie tam nie trzyma i nawet chciałabym zeby to one zaproponowaly zebym poszła na L4 bo miałabym czyste sumienie[emoji13][emoji13][emoji13]

Co do płci to nie miałam parcia ale od kilku dni tak jakoś na drugą corcię mnie naszło[emoji13] Plus chłopaka taki że będzie parka, ja przeżyje Nowa przygodę wychowywanie mężczyzny[emoji2] meska część rodziny wibitnie będzie zadowolana[emoji16] A i ka kocham tego siusiorka[emoji8]

Córcia boska! Ja nie powiem że pulchna, bo moja mimo że była miedzy 3-10centylem na zdjeciach wygladała na pućkę(bo ma poliki po tatusiu) wiec po zdjeciach nie oceniam[emoji6]

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!!!
I widzę że wreszcie siusiorki dopisały[emoji16] Czyli będzie równowaga!!!

Co do płci chrzestnych to według KKK teoretycznie jest tam napisane że chrzestni powinni być innej płci... czyli mezczyzna i kobieta albo tylko mezczyzna albo tylko kobieta... ale w praktyce wiem że można spotkać parafie gdZie ksiadz zgadza się na dwie chrzestne dwoch chrzestnych...

@anntryb dlaczego nie para i nie z tej samej rodziny?
Mojego brata chrzestni to małżeństwo a kolega z kolezanką podawali swoją młodszą siostrę, więc to pewnie jakiś zabobon?[emoji2]

Juhu dotarłam do ostatniego posta!!!!! Jestem wielka!
Miłej nocki życze[emoji8]

reklama
Evelinia to jedziemy na tym samym wózku.Ciąża nieplanowana ale terminem się nie wstrzeliła dobrze.Mąż zmienił urlop z lipca na 2 tygodnie w sierpniu tak ż pierwsze 2 tygodnie będzie je woził ale i tak się pewnie źle będę czuć że to nie ja będę z nią w tych pierwszych dniach w szkole.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie was nadrabiam i mam co robić :D
Heh luska1979 ja moją ciążę planowałam, ale ten miesiąc w którym akurat udało mi się zajść był przekreślony obstawiony był ale myślałam, że znów będzie lipa i masz ci babo placek teraz oczy w słup, bo w sumie końcówka sierpnia to najmniej porządny termin
U mnie mąż będzie ogarynał temat szkoły i znając życie sporo nerwów na to stracę
Może moja mama zlituje się nade mną i przyjedzie pomóc (mieszka w Hamburgu) zobaczymy co tam los przyniesie
Ty będziesz miała CC ja pewno SN jeden ciul i tu i tu boli

Pytałam się lekarza dzisiaj co będzie jaka plec. A on mi odpowiedział że dzieciątko.. i koniec tematu bylo

Buuu zawiało chłodem od lekarza, przecież to wie każdy a z drugiej strony na to patrząc to nie ma co naciskać w tak młodej ciąży warto poczekać i usłyszeć coś pewniejszego grunt , że dzidzia ma się dobrze

Kotomiś, szef Cię po prostu poinformował, i fajnie. Obowiązek badań kontrolnych przed dopuszczeniem do pracy dotyczy każdego pracownika, który na zwolnieniu przebywa dłużej niż 30 dni.

Ooo, ikulka, super ze juz w domku. Córcia pewnie stęskniona za mamą straszliwie. Lepiej już z nią?

Aga, ten ksiądz to buc jakiś. Ja się nigdy z takim zachowaniem nie spotkałam. U mnie to wręcz trzeba z koperta lecieć za nim, bo wychodzi bez :-D Co do 1% to od razu bym bucowi powiedziała, że wpłacać na dziecko kogoś znajomego, bo ciężko chore.
Chryste panie!! 1250zł za ślub daliście????!!??!? My 200 czy 300zł plus to co się w puszce uzbierało od gosci na ochronkę, którą prowadzą braciszkowie.

Wiktoria, może być dziecko chrzczone w innej parafii niż Wasza, tylko ksiądz w Waszej parafii musi "wydać zgodę". Tak samo jak jest ze ślubem. Ale macie mocny argument jakby kręcił nosem - ze względów sentymentalnych, tak romantycznie, chcecie chrzcić tam gdzie braliście ślub.

Ostatnia edycja:
Evelinia ale to kanał z tym że nie robią testu pappa.U nas to wszystko w szpitalach się odbywa.
Ikulka co za durny lekarz....mój mążw drugiej ciąży przy amnio zapytał czy widać czy to dziewczynka czy chłopiec i babka nam powiedziała że na dziewczynkę to wygląda i miała rację.To był 16 tc.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Kanał jak nic,jestem bezradna w tej kwestii a może i dobrze nie będę się stresować proporcjami 1 do iluś tam . W dwóch poprzednich ciążach nie miałam takich badań tylko pomiary i było ok, więc tak miało być najwyraźniej w pierwszej ciąży miałam amnio bo tak zlecił lekarz od chorób odzwierzęcych a tu lekarka zrobi przezierność i te inne pomiary i mam nadzieję, że będą dobre

Wow... Znów produkcja.
My za slub daliśmy łącznie z ozdobami i zapowiedziami męża 700 zl z czego 300 kwiaty i inne duperele. Za moje 100 i dawalismy tu gdzie mieszkamy bo to moja dawna parafia. Mega komercha proboszcz z terenu kościoła zrobił platny parking. Ceny mają za uslugi w kosmos tak, ze nawet nie maja obsady procesji w boze cialo. Ale jak proboszcz przydreptal był nawet ludzki. Poblogoslawil dzidzie i pomodlil sie za szczesliwe rozwiazanie. A ze pojawil sie pierwszy raz od 3 lat to chyba tylko po tych zapowoedziach...

Dzag wiem, że info ale takie miłe zaskoczenie. Nie myślałam nigdy, ze sam kierownik będzie mnie przekonywal do l4 jako bardziej opłacalne niż praca w martwym sezonie zimowo wiosennym...

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@dzag82 Białystok to miasto kościołów i cerkwi.. Biznes kwitnie.. Prześcigają się kto zrobi bogatrzy remont.. Samych kościołów mamy kilkadziesiąt w jednym, nie tak dużym mieście! Ślub 1000 zł.. (i to norma ponoć..) + 250 zł obowiązkowy organista.. Oczywiście bez dekoracji..
Jak się zaczęłam dopytać oburzona czemu aż tyle to zostałam poinformowana, że cena może ulec zmianie... Na więcej!
Od tamtej pory (nie licząc ślubu) w kościele byłam może z 2 razy od święta, tak skutecznie zniechęcają. ;P

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Do góry