reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Moja kumpela z Polski chciała ochrzcić dzieci. Ma dwie bliźniaczki. Ksiądz się zapytał czy z in vitro. Po jej twierdzącej odpowiedzi odmówił. W parafii obok zrobiła to bez problemu. Dlaczego ci się wydaje, że to dziwne? Może być dwóch facetów, dwie kobitki. U mnie nawet może być osoba niewierząca czy z innej religii. Swoją drogą pamiętam jakiś zabobon o tym, że kobieta w ciąży nie może być chrzestną. Pamietam tą aferę w rodzinie [emoji23][emoji23][emoji23]nic tylko można było popcorn rozdawać i patrzeć i słuchać i padać ze śmiechu [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Czemu dziwne? Nie spotkalam sie z tym nigdy.

reklama
O 2 facetów. Wiem ze jako swiadkowie nie bylo problemow ale tu troche tak dziwnie mi. Tylko ze my nie mamy kogo na chrzestna prosić.
a to pierwsze słyszę szczerze mówiąc, u mnie przyjęło się, że ma być babka i facet i to nie para i niby nie z jednej rodziny ale u nas też może być z tym problem, na razie się tym nie przejmuję :p

@Wiiktoriiaaa nie ma znaczenia, czy należysz do tej, czy innej parafii. Ochrzcić możesz w kościele, który wybierzesz.

Co do księży, to są tacy, którzy tylko w kopertę zaglądają, czy nie za mało, ale są i tacy (a takich jest x razy więcej!), którzy pieniądze wezmą tylko na naszą usilną prośbę. Ale o takich chyba się rzadko mówi. Lepiej robić nagonkę, bo to jest na topie, ten wszędzie niestety obecny "hejt" do Kościoła. Smutne to.

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Mahoniowa Wiki wystrzeliła pod sam koniec.W 36 tc.miała 3800 więc w sumie już wtedy było wiadomo że jak przenoszę ciążę to będzie ponad 4 kg.Ale tu w UK to żadna podstawa do cesarki.Nie wiem jak to zrobiła Wiki ale kilka dni przed tym usg wbiła się główką w dół z taką wagą.Urodziła się bardzo silna i już w tym samym dniu po porodzie próbowała sama trzymać główkę.A z tej wagi zeszła i teraz jest chudzielcem.
1486570964-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też urodziłam sie 4700 a byłam wcześniakiem 3 tyg przed terminem :) Mama mówiła że miałam odruchy wcześniaków przy jedzeniu- jadłam dwa łyki i odbicie- lekarka powiedziała że to wcześniaki tak mają - potem miałam bardzo długo niedowagę.

Pixels ano 3 dni tylko. Moze dobrze wsio odessali. Pamietam ze w szpitalu wszystkie podklady oddalam kolezance z lozka obok. Pozniej jak odciagalam mleko laktatorem czulam ze macica sie kurczy to czasami poplamilam. Porod i polog mnie na razie przerazaja...
Co do chrztu to kurcze niewiem. Ale na slubach bylam co bylo albo dwoch mezczyzn za swiadkow albo dwie kobiety.

Gratuluję udanych wizyt ! ;-) przeczytałam wszystko ale już nie pamiętam co mam komu odp. :)) a co do księży hm. Na różnych trafiłam ale ten który jest aktualnie w mojej parafii jest poprostu.. nie do opisania. Książkę by można napisać.. to jest prawdziwy biznesmen. Ale u nas na wsi nie wolno się księdzu sprzeciwić. Bo to druga osoba po Bogu ;-)

p19udqk3ohjsffpu.png

tak apropo dzisiejszej dyskusji na temat wagi dziecka przy urodzeniu, wyobrażacie sobie?:D

orginal_2017_02_Wed_18_10_49_f3690ec0fb8d1087f031.jpg.pagespeed.ce.7DliL_u0A4.jpg

Załączniki

• orginal_2017_02_Wed_18_10_49_f3690ec0fb8d1087f031.jpg.pagespeed.ce.7DliL_u0A4.jpg
    orginal_2017_02_Wed_18_10_49_f3690ec0fb8d1087f031.jpg.pagespeed.ce.7DliL_u0A4.jpg
    54,5 KB · Wyświetleń: 350
reklama
Do góry