reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Moja kumpela z Polski chciała ochrzcić dzieci. Ma dwie bliźniaczki. Ksiądz się zapytał czy z in vitro. Po jej twierdzącej odpowiedzi odmówił. W parafii obok zrobiła to bez problemu. Dlaczego ci się wydaje, że to dziwne? Może być dwóch facetów, dwie kobitki. U mnie nawet może być osoba niewierząca czy z innej religii. Swoją drogą pamiętam jakiś zabobon o tym, że kobieta w ciąży nie może być chrzestną. Pamietam tą aferę w rodzinie [emoji23][emoji23][emoji23]nic tylko można było popcorn rozdawać i patrzeć i słuchać i padać ze śmiechu [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Czemu dziwne? Nie spotkalam sie z tym nigdy.

reklama
O 2 facetów. Wiem ze jako swiadkowie nie bylo problemow ale tu troche tak dziwnie mi. Tylko ze my nie mamy kogo na chrzestna prosić.
a to pierwsze słyszę szczerze mówiąc, u mnie przyjęło się, że ma być babka i facet i to nie para i niby nie z jednej rodziny ale u nas też może być z tym problem, na razie się tym nie przejmuję :p

@Wiiktoriiaaa nie ma znaczenia, czy należysz do tej, czy innej parafii. Ochrzcić możesz w kościele, który wybierzesz.

Co do księży, to są tacy, którzy tylko w kopertę zaglądają, czy nie za mało, ale są i tacy (a takich jest x razy więcej!), którzy pieniądze wezmą tylko na naszą usilną prośbę. Ale o takich chyba się rzadko mówi. Lepiej robić nagonkę, bo to jest na topie, ten wszędzie niestety obecny "hejt" do Kościoła. Smutne to.

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Mahoniowa Wiki wystrzeliła pod sam koniec.W 36 tc.miała 3800 więc w sumie już wtedy było wiadomo że jak przenoszę ciążę to będzie ponad 4 kg.Ale tu w UK to żadna podstawa do cesarki.Nie wiem jak to zrobiła Wiki ale kilka dni przed tym usg wbiła się główką w dół z taką wagą.Urodziła się bardzo silna i już w tym samym dniu po porodzie próbowała sama trzymać główkę.A z tej wagi zeszła i teraz jest chudzielcem.
1486570964-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też urodziłam sie 4700 a byłam wcześniakiem 3 tyg przed terminem :) Mama mówiła że miałam odruchy wcześniaków przy jedzeniu- jadłam dwa łyki i odbicie- lekarka powiedziała że to wcześniaki tak mają - potem miałam bardzo długo niedowagę.

Pixels ano 3 dni tylko. Moze dobrze wsio odessali. Pamietam ze w szpitalu wszystkie podklady oddalam kolezance z lozka obok. Pozniej jak odciagalam mleko laktatorem czulam ze macica sie kurczy to czasami poplamilam. Porod i polog mnie na razie przerazaja...
Co do chrztu to kurcze niewiem. Ale na slubach bylam co bylo albo dwoch mezczyzn za swiadkow albo dwie kobiety.

Gratuluję udanych wizyt ! ;-) przeczytałam wszystko ale już nie pamiętam co mam komu odp. :)) a co do księży hm. Na różnych trafiłam ale ten który jest aktualnie w mojej parafii jest poprostu.. nie do opisania. Książkę by można napisać.. to jest prawdziwy biznesmen. Ale u nas na wsi nie wolno się księdzu sprzeciwić. Bo to druga osoba po Bogu ;-)

p19udqk3ohjsffpu.png

tak apropo dzisiejszej dyskusji na temat wagi dziecka przy urodzeniu, wyobrażacie sobie?:D

orginal_2017_02_Wed_18_10_49_f3690ec0fb8d1087f031.jpg.pagespeed.ce.7DliL_u0A4.jpg

Załączniki

• orginal_2017_02_Wed_18_10_49_f3690ec0fb8d1087f031.jpg.pagespeed.ce.7DliL_u0A4.jpg
    orginal_2017_02_Wed_18_10_49_f3690ec0fb8d1087f031.jpg.pagespeed.ce.7DliL_u0A4.jpg
    54,5 KB · Wyświetleń: 342
reklama
Do góry