reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
A jak juz tak weszlo na temat kosciola. To tak zastanawialam sie dzisiaj z mężem ze bardzo chcemy ochrzcic dziecko w mojej parafii gdzie braliśmy ślub, to ze nie zdzieraja to jedno ale ten kościółek ma cos w sobie. Tylko ze jak juz tam nie mieszkam to nie wiem czy będziemy mogli?????
A swoja droga jak u teściowej chodzil to ona sie go zapytała czy moze dziecko mie 2 chrzestnych i on powiedział ze tak ale mi sie to dziwne wydaje.

reklama
Jak zaczną płacić podatki i wystawiać paragony to pomyślę może o kopercie. Obiecałam sobie, że płacąc 1250 zł za ślub dostali odemnie składkę na co najmniej 10 lat z góry ;p
Ale okej, nie będę ciągnąć tematu. Wyżaliłam się, bo myślałam że wybuchnę! [emoji14]

f2w3rjjgax9hy8m9.png
Co ksiądz to inna historia ale moim zdaniem nie powinni narzucać czy wyceniać swoich ''usług'' bo to nie o to w tym chodzi. Mnie przed ślubem też zdenerwowało jedno bo to, że każdemu kto zajmuje się kościołem to wiadomo, że trzeba do koperty dać, ale żeby krzywo patrzeć bo mam swoje dekoracje załatwione, a nie od ich ''kwiaciarki'' to coś nie tak ... Tyle się słyszy narzekania na temat życia bez ślubu, a nie raz tak utrudniają, że ludziom po prostu jest wygodniej bez...

@--Aga-- bezczelny, u mnie by on nie zdarzył dokończyć swoich wywodów jak by wyleciał za drzwi z hukiem!!

@Nina90 ja robie kolejne badania po 10 zeby sprawdzic czy zakarzenie toxo jest swoefze czy z kiedyś tam. Jakie miałaś wyniki?
A po za tym gratuluje Synka :*

A jak juz tak weszlo na temat kosciola. To tak zastanawialam sie dzisiaj z mężem ze bardzo chcemy ochrzcic dziecko w mojej parafii gdzie braliśmy ślub, to ze nie zdzieraja to jedno ale ten kościółek ma cos w sobie. Tylko ze jak juz tam nie mieszkam to nie wiem czy będziemy mogli?????
A swoja droga jak u teściowej chodzil to ona sie go zapytała czy moze dziecko mie 2 chrzestnych i on powiedział ze tak ale mi sie to dziwne wydaje.
Wydaje mi się, że można w każdym Kościele ochrzcić, my sami jeszcze nie wiemy gdzie, a co do chrzestnych to jak to przecież zawsze jest dwoje? Czy chodzi Ci o dwóch facetów?

Moja kumpela z Polski chciała ochrzcić dzieci. Ma dwie bliźniaczki. Ksiądz się zapytał czy z in vitro. Po jej twierdzącej odpowiedzi odmówił. W parafii obok zrobiła to bez problemu. Dlaczego ci się wydaje, że to dziwne? Może być dwóch facetów, dwie kobitki. U mnie nawet może być osoba niewierząca czy z innej religii. Swoją drogą pamiętam jakiś zabobon o tym, że kobieta w ciąży nie może być chrzestną. Pamietam tą aferę w rodzinie [emoji23][emoji23][emoji23]nic tylko można było popcorn rozdawać i patrzeć i słuchać i padać ze śmiechu [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wydaje mi się, że można w każdym Kościele ochrzcić, my sami jeszcze nie wiemy gdzie, a co do chrzestnych to jak to przecież zawsze jest dwoje? Czy chodzi Ci o dwóch facetów?
O 2 facetów. Wiem ze jako swiadkowie nie bylo problemow ale tu troche tak dziwnie mi. Tylko ze my nie mamy kogo na chrzestna prosić.

reklama
tak,moze być dwóch chrzestnych ,w sensie dwóch facetów czy dwie babki.
tak jak i może być jeden, u mnie młody ma chrzestną i świadka chrztu -tak to nazywają, bo nie miał papierkow odpowiednich...

Do góry