reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Kotomiś, mój pierwszy syn urodzony w 36. tygodniu przy wzroście 50cm i 3040g miał obwód główki 33cm. Drugi syn urodzony w 38. tygodniu przy wzroście 56cm i 3470g miał obwód główki 35cm

Nina90 pisze:
Tetaz podobno nie liczą juz średniej a daja tyle ile masz na umowie, ale nie wiem czy faktycznie tak jest.
Nic takiego nie ma miejsca. Dostajesz zasiłku chorobowego tyle, ile "wypracowałaś" przez rok.
A co do tej składki na ubezpieczenie grupowe - pracujesz w małej firmie i ZUS Ci będzie wypłacał zasiłek? Będziesz musiała w firmie regulować ta składkę. ZUS nie ma nic do takich dodatkowych składników wynagrodzenia.

reklama
@Emilkaa Niestety tak jest..

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Hej kobitki jestem. U mnie mało ciekawie - znowu plamienia :( mój gin jest chory i dopiero jutro może mnie przyjąć.
Gratuluję udanych wizyt i siusiaków.
Idę dalej leżeć, jakiegoś doła mam :(

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno to nic złego, bo juz tak miałaś i było ok, tak samo jak u pozostałych nie wiem jak nas nazwać " plamiaczek :( " . Mamy ogólnie wprost mówiąc przesrane z tym, ale nasze dzieciaczki widac maja to gdzieś i ładnie rosną :) nie powiem głowa do góry, bo wiem co czujesz, ale przejdzie...trzymam kciuki !:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Emikaa, dokładnie. Średnia z roku wstecz.

Aga, leciałam po kolei stronami i teraz doszłam do Twoich postów i juz widzę, że rozwiązał się problem :-p Ale jak widać potwierdziłam to co powiedziała Twoja kadrowa.

reklama
Do góry