reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Melduję się po badaniu(za wiele nie nadrobiłam przed wizytą z czytaniem ale dziś to zrobię).
A więc tak: Maluszek cały i zdrowy! Mierzy 7,5cm co odpowiada 13tyg4dni czyli wszystko się w miarę pokrywa:)
Uparty dzieć nie dał sobie przezierności zmierzyć(mimo meczenia przez 40min) ale lekarz stwierdził że on nie widzi żeby coś było poszerzone...kość nosowa jest przepływy prawidłowe. Rączki nóżki są także wszystko super.
I uwaga... podobno chyba chłopczyk:) 3 razy powiedział 2 fotki dydadełka strzelił, narazie powiedział że się oficjalnie pod tym nie podpisuje i zostawia nam to do naszej interpretacji![emoji13] Ogólnie przechodzę do niego jako do lekarza prowadzącego, taką decyzję podjęłam:)
Fotki bobaska i jego siusiorka(jeszcze łudzę sie że to może łechtaczka[emoji13][emoji13][emoji13])

reklama
Emikaa wazne ze sie cieszysz ze bedziesz miec drugiego synka.To dobrze ze plamien juz nie masz.
Magena chyba lepiej udac sie do dentysty.Ja nie czuje sie jeszcze tak bardzo zmeczona....poki co jest ok.Pewnie w 3 trymnestrze bedzie gorzej.
Emikaa nie chcialam Cie zdolowac ale podobno kazde kolejne dziecko jest wieksze no chyba ze nie donosisz.Oczywiscie nie zycze Ci takiego duzego dziecka.Moja Wiki miala 4440 wiec tez mam podobna szanse.
Sorki za brak polskich liter...cos mi sie pomieszalo w klawiaturze.

@Nina90 Dobre pytanie z tym ubezpieczeniem grupowym. Czekam bo księgowa ma oddzwonić i zapytam o to rownież.
Mam dwie umowy o pracę. W państwowym przedszkolu dostaję normalnie tyle samo co miesiąc, a w prywatnej szkole jakieś cyrki...
@Mahoniowa Mam premię za wychowawstwo to nie aż tyle ile mi zabrali.. Wyjaśnię to! :)
@kurektyna Super! Kolejna wizyta za nami ;)
Co do senność to spałam non stop w pierwszych 6 tygodniach ciąży, a potem już tylko bezsenność ;P

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Emikaa wazne ze sie cieszysz ze bedziesz miec drugiego synka.To dobrze ze plamien juz nie masz.
Magena chyba lepiej udac sie do dentysty.Ja nie czuje sie jeszcze tak bardzo zmeczona....poki co jest ok.Pewnie w 3 trymnestrze bedzie gorzej.
Emikaa nie chcialam Cie zdolowac ale podobno kazde kolejne dziecko jest wieksze no chyba ze nie donosisz.Oczywiscie nie zycze Ci takiego duzego dziecka.Moja Wiki miala 4440 wiec tez mam podobna szanse.

No właśnie ten lekarz tak samo stwierdził, ze z doświadczenia , z tego co widział to ze drugie raczej zawsze większe tym bardziej jak tej samej płci :) jak na dziewczynkę Twoja Wiki tez ładna waga :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co do tego wykresu moj mial Nt idealne.
Dzisiaj byla wyplata. Wszystkie premie uwzglednione i dodatek systemowy itd.

Matko jak dobrze ze moja Domi miala 3kg. Jestem w szoku widzac takie duze dzieci.

Gratulacje udanych wizyt :)

Melduję się po badaniu(za wiele nie nadrobiłam przed wizytą z czytaniem ale dziś to zrobię).
A więc tak: Maluszek cały i zdrowy! Mierzy 7,5cm co odpowiada 13tyg4dni czyli wszystko się w miarę pokrywa:)
Uparty dzieć nie dał sobie przezierności zmierzyć(mimo meczenia przez 40min) ale lekarz stwierdził że on nie widzi żeby coś było poszerzone...kość nosowa jest przepływy prawidłowe. Rączki nóżki są także wszystko super.
I uwaga... podobno chyba chłopczyk:) 3 razy powiedział 2 fotki dydadełka strzelił, narazie powiedział że się oficjalnie pod tym nie podpisuje i zostawia nam to do naszej interpretacji![emoji13] Ogólnie przechodzę do niego jako do lekarza prowadzącego, taką decyzję podjęłam:)
Fotki bobaska i jego siusiorka(jeszcze łudzę sie że to może łechtaczka[emoji13][emoji13][emoji13])
Gratki! No to na początku posypały się dziewczynki, teraz kontratak chłopców :D

A kiedy wiedzialas ze będzie duża. Pomiarami była większa. Czy dopiero przed porodem wystrzeliła i do @emikaa wystrzelił?

reklama
Oki, już mniej więcej wiem co z tą wypłatą.. Od podstawy trzeba odjąć jakieś składki ZUS (13,71%). A podstawę wylicza się ze średniej z całego roku, a ja w trakcie miałam zmianę wynagrodzenia na więcej, więc wyszło, że w sumie dostaję trochę mniej niż przed zwolnieniem.
Jeżeli chodzi o ubezpieczenie grupowe, to trzeba samemu to opłacać. Ja mam przelewać miesięczną składkę do zakładu pracy i oni już razem opłacają grupówkę. Bo jak przejmie mnie ZUS, to nie mają skąd pobierać sami tej składki.
Nie wiem czy to zrozumiałe co napisałam, ale ze mnie taka kadrowa jak z nie wiem co.. [emoji14]

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Do góry