reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Oki, już mniej więcej wiem co z tą wypłatą.. Od podstawy trzeba odjąć jakieś składki ZUS (13,71%). A podstawę wylicza się ze średniej z całego roku, a ja w trakcie miałam zmianę wynagrodzenia na więcej, więc wyszło, że w sumie dostaję trochę mniej niż przed zwolnieniem.
Jeżeli chodzi o ubezpieczenie grupowe, to trzeba samemu to opłacać. Ja mam przelewać miesięczną składkę do zakładu pracy i oni już razem opłacają grupówkę. Bo jak przejmie mnie ZUS, to nie mają skąd pobierać sami tej składki.
Nie wiem czy to zrozumiałe co napisałam, ale ze mnie taka kadrowa jak z nie wiem co.. [emoji14]

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Kurde to tez muszę obczaić temat z ta grupowka , dzięki za info . Powinna firma jakoś poinformować jak teraz to zrobić żeby było ok

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na szczęście nie duże dzieci rodzę Antek mial 3320g a Hania 2910g mam nadzieje ze 3 nie wypali z rosnieciem

@dzag82 o to, że materac jest ciężki i nie mam zamiaru go dźwigać, a po drugie w ciągu 4h nie potrafił zrobić jednej rzeczy to trochę nie halo ..

wróciłam z pracy .. nie było tak źle. Ja też karzę małżowi robić wszystko, dwie rączki ma, ale wiadomo jak mnie natchnie to mu pomogę :blink:

Aga pisze:
Pytanko do dziewczyn na L4.. Dostajecie normalnie wypłatę? Bo ja dostałam o 200 zł mniej! A przecież to jest 100% płatne.. Muszę zadzwonić do kadrowej, niech wyjaśnia. No jakieś jaja!
Widocznie miałaś wahania wynagrodzenia w ciągu ostatniego roku. Nic się z niczego nie bierze. Nie byłaś na żadnym chorobowym rok wstecz od pierwszego zwolnienia lekarskiego w ciąży? Owszem, na zwolnieniu iu w ciąży dostaje się 100%, ale PODSTAWY WYNAGRODZENIA CHOROBOWEGO a nie KWOTY NA UMOWIE O PRACE. Jeśli dostajesz paski wynagrodzenia to tam masz podstawę z miesiąca na miesiąc podawaną. Przejrzyj sobie przelewy rok wstecz, to zobaczysz czy cały czas miałaś równe wynagrodzenie.
Tak samo niższa kasa spłynie za luty, bo zasiłek chorobowy jest liczony na dzień w miesiącu. A w lutym jest mniej dni :-p

Kurde bo teraz sie zaczęłam zastanawiać...to jak dostałam teraz od stycznia podwyżkę, to nie będę dostawała tej większej kasy będąc na l4 tylko wyliczona średnia z ostatnich 12 mies czyli niższa ?:(((

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej kobitki jestem. U mnie mało ciekawie - znowu plamienia :( mój gin jest chory i dopiero jutro może mnie przyjąć.
Gratuluję udanych wizyt i siusiaków.
Idę dalej leżeć, jakiegoś doła mam :(

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry