reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@--Aga-- wyplate bede miec dopiero jutro max pojutrze i zobacze czy sie zgadza. Kiedys byla liczona średnia z 3 miesiecy, a potem z roku i na tej podstawie wypłacał zus. I w te średnie wchodzily również premie. Tetaz podobno nie liczą juz średniej a daja tyle ile masz na umowie, ale nie wiem czy faktycznie tak jest. A i zus przejmuje nas dopiero po 33dniach l4 tak jak wspomniała @kotomiś. U mnie w pracy jak powiedzialam ze jestem w ciazy to chcieli jeszcze zaswiadczenie od lekarza bo wtedy nabywa sie praw jesli dalej pracujesz. Nie zdarzylam tego doniesc, trafilam do szpitala i dostalam l4 z literka B. Jak bylam zaniesc zwolnienie to mi powiedzieli ze zadwiadczenie nie jest juz potrzebne - wiec na zdrowy rozum powinnam miec 100% zobaczymy na dniach jak to policzyli. Ja za to mam inna zagwostke. Z pensji zawsze potroncali mi na ubezpieczenie grupowe z firmy i teraz nie wiem jak to bedzie czy zus im bedzie placil a mi wyplacal pomniejszone czy sama sobie bede oplacac???

Jeśli chodzi o rozmiarki ciuszkow ja kupuje tylko kilka szt. 56 reszte najwyzej dokupie po porodzie jesli malenstwo bedzie kruszynka. Wole kupic wiecej ubranek wiekszych bo z tych najmniejszych i tak szybko wyrosnie. A czapeczki 46 powinna byc ok. Najmniejsze jakie widzialam to 42 na wczesniaka. A i rozmiar czapeczki to obwod glówki.

reklama
Pytanko do dziewczyn na L4.. Dostajecie normalnie wypłatę? Bo ja dostałam o 200 zł mniej! A przecież to jest 100% płatne.. Muszę zadzwonić do kadrowej, niech wyjaśnia. No jakieś jaja!

f2w3rjjgax9hy8m9.png
Ja normalnie dostałam. Może jakiejś premii Ci nie uwzględnili?

Gratuluje wszystkim udanych wizyt! :)
@ikulka mam nadzieje ze to plamienie Ci sie juz na zawsze skończy i bedzie juz tylko lepiej :) i szybko wyjdziesz

Ja dzisiaj miałam Usg genetyczne, termin z Usg zgadza sie z OM, 20 sierpień, dzieciaczek ma 66,5 mm :) NT 1,8 , robiłam tez Pappa, ktoś sie martwił ryzykiem 1: 200 cos, ja z wywiadu podstawowe, mam właśnie 1:227 , skorygowane 1:4533 i wszystko jest ok!
No i chłopak ! A i jeszcze lekarz powiedział ze znowu szykuje sie byczek, moze być większy od pierwszego! Ze widac to po tył białku czy cos z testu. Ale jak młody miał 4620 to przepraszam ten ile??!! Ponad 5 ?:):):)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ciekawe jaki będzie mój maluszek
Już wyprzedza normy [emoji3]ja ważyłam 4700 mój brat 5000 ale znam kolegę co ważył 6500- sama widziałam w książeczce- jego żona na dniach rodzi i ma być mały dzieć [emoji3]

Dzień dobry w ten mroźźźny dzień ;)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, i czekam na wieści ;)

Powiem wam, że ja też tyje, i to idzie mi w sam brzuch... mam 3kg na plusie i spodnie już bez paska noszę, muszę chyba zaopatrzyć się w jakieś ciążowe spodnie w końcu ;)

Marii, zaraziłaś mnie zębem... cała noc nie spałam tak mnie rozbolała 6tka, siedziałam w nocy i się zastanawiałam czy wziąść Apap... dziś mnie ćmi dalej, nie wiem co robić.... chyba liczę na to że w końcu minie ;(

Dziewczyny, czy wam już minął ten okres senności, zmęczenia itd., który podobno mija po 1 trymestrze? ja mam dalej to samo... ciągłe zmęczenie... w pracy ledwo daje rade, wieczorem padam, nie mam siły Julii wykąpać, i zaczynam już wątpić w to, że coś się zmieni, jak jest u was?
Ja jeszcze w pierwszym trymestrze i nadal ciągła śpiączka. Np juz od 3 godzin zbieram się do wstania z łóżka

Ciekawe jaki będzie mój maluszek
Już wyprzedza normy [emoji3]ja ważyłam 4700 mój brat 5000 ale znam kolegę co ważył 6500- sama widziałam w książeczce- jego żona na dniach rodzi i ma być mały dzieć [emoji3]

6500! O Bonyyyy ! Ja ważyłam 4200 wiec tez nie mało :) wiec to moze tez w genach gdzieś siedzi :) ja bym takiego bobaska 3800 mogła wypchnąć :) chyba :) mysle ze po 4620 juz szlak przetarty ;) choć kurde to było ok 6 lat temu wiec moze juz sie "zachwaszczyl" ;):)

Hmm juz nie pamietam, ale raczej mniejsze :) nawet chyba cos ok 40 cm rozmiar, mój jak sie urodził miał obwod główki 35 cm. A był byczus ;) fotka -chwila po urodzeniu :)
289a31667351b9538e45f613381f9ce9.jpg

Ale byk [emoji3] ja kiedyś do mamy mówię pokaż zdjęcia jak wyszłam ze szpitala. Bo widziałam same jak mam ze 3 miesiące a ona do mnie to nie trzy miesiące tylko właśnie w dzień wyjścia ze szpitala. Hehe

reklama
Ale byk [emoji3] ja kiedyś do mamy mówię pokaż zdjęcia jak wyszłam ze szpitala. Bo widziałam same jak mam ze 3 miesiące a ona do mnie to nie trzy miesiące tylko właśnie w dzień wyjścia ze szpitala. Hehe

Hahahaha :)) niezłe ! Do mnie przychodziły lekarki i położne i mówiły gdzie jest ten co wyglada na miesięczne dziecko :)

Do góry