@--Aga-- wyplate bede miec dopiero jutro max pojutrze i zobacze czy sie zgadza. Kiedys byla liczona średnia z 3 miesiecy, a potem z roku i na tej podstawie wypłacał zus. I w te średnie wchodzily również premie. Tetaz podobno nie liczą juz średniej a daja tyle ile masz na umowie, ale nie wiem czy faktycznie tak jest. A i zus przejmuje nas dopiero po 33dniach l4 tak jak wspomniała @kotomiś. U mnie w pracy jak powiedzialam ze jestem w ciazy to chcieli jeszcze zaswiadczenie od lekarza bo wtedy nabywa sie praw jesli dalej pracujesz. Nie zdarzylam tego doniesc, trafilam do szpitala i dostalam l4 z literka B. Jak bylam zaniesc zwolnienie to mi powiedzieli ze zadwiadczenie nie jest juz potrzebne - wiec na zdrowy rozum powinnam miec 100% zobaczymy na dniach jak to policzyli. Ja za to mam inna zagwostke. Z pensji zawsze potroncali mi na ubezpieczenie grupowe z firmy i teraz nie wiem jak to bedzie czy zus im bedzie placil a mi wyplacal pomniejszone czy sama sobie bede oplacac???
Jeśli chodzi o rozmiarki ciuszkow ja kupuje tylko kilka szt. 56 reszte najwyzej dokupie po porodzie jesli malenstwo bedzie kruszynka. Wole kupic wiecej ubranek wiekszych bo z tych najmniejszych i tak szybko wyrosnie. A czapeczki 46 powinna byc ok. Najmniejsze jakie widzialam to 42 na wczesniaka. A i rozmiar czapeczki to obwod glówki.
Jeśli chodzi o rozmiarki ciuszkow ja kupuje tylko kilka szt. 56 reszte najwyzej dokupie po porodzie jesli malenstwo bedzie kruszynka. Wole kupic wiecej ubranek wiekszych bo z tych najmniejszych i tak szybko wyrosnie. A czapeczki 46 powinna byc ok. Najmniejsze jakie widzialam to 42 na wczesniaka. A i rozmiar czapeczki to obwod glówki.