reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@--Aga-- wyplate bede miec dopiero jutro max pojutrze i zobacze czy sie zgadza. Kiedys byla liczona średnia z 3 miesiecy, a potem z roku i na tej podstawie wypłacał zus. I w te średnie wchodzily również premie. Tetaz podobno nie liczą juz średniej a daja tyle ile masz na umowie, ale nie wiem czy faktycznie tak jest. A i zus przejmuje nas dopiero po 33dniach l4 tak jak wspomniała @kotomiś. U mnie w pracy jak powiedzialam ze jestem w ciazy to chcieli jeszcze zaswiadczenie od lekarza bo wtedy nabywa sie praw jesli dalej pracujesz. Nie zdarzylam tego doniesc, trafilam do szpitala i dostalam l4 z literka B. Jak bylam zaniesc zwolnienie to mi powiedzieli ze zadwiadczenie nie jest juz potrzebne - wiec na zdrowy rozum powinnam miec 100% zobaczymy na dniach jak to policzyli. Ja za to mam inna zagwostke. Z pensji zawsze potroncali mi na ubezpieczenie grupowe z firmy i teraz nie wiem jak to bedzie czy zus im bedzie placil a mi wyplacal pomniejszone czy sama sobie bede oplacac???

Jeśli chodzi o rozmiarki ciuszkow ja kupuje tylko kilka szt. 56 reszte najwyzej dokupie po porodzie jesli malenstwo bedzie kruszynka. Wole kupic wiecej ubranek wiekszych bo z tych najmniejszych i tak szybko wyrosnie. A czapeczki 46 powinna byc ok. Najmniejsze jakie widzialam to 42 na wczesniaka. A i rozmiar czapeczki to obwod glówki.

reklama
Pytanko do dziewczyn na L4.. Dostajecie normalnie wypłatę? Bo ja dostałam o 200 zł mniej! A przecież to jest 100% płatne.. Muszę zadzwonić do kadrowej, niech wyjaśnia. No jakieś jaja!

f2w3rjjgax9hy8m9.png
Ja normalnie dostałam. Może jakiejś premii Ci nie uwzględnili?

Gratuluje wszystkim udanych wizyt! :)
@ikulka mam nadzieje ze to plamienie Ci sie juz na zawsze skończy i bedzie juz tylko lepiej :) i szybko wyjdziesz

Ja dzisiaj miałam Usg genetyczne, termin z Usg zgadza sie z OM, 20 sierpień, dzieciaczek ma 66,5 mm :) NT 1,8 , robiłam tez Pappa, ktoś sie martwił ryzykiem 1: 200 cos, ja z wywiadu podstawowe, mam właśnie 1:227 , skorygowane 1:4533 i wszystko jest ok!
No i chłopak ! A i jeszcze lekarz powiedział ze znowu szykuje sie byczek, moze być większy od pierwszego! Ze widac to po tył białku czy cos z testu. Ale jak młody miał 4620 to przepraszam ten ile??!! Ponad 5 ?:):):)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ciekawe jaki będzie mój maluszek
Już wyprzedza normy [emoji3]ja ważyłam 4700 mój brat 5000 ale znam kolegę co ważył 6500- sama widziałam w książeczce- jego żona na dniach rodzi i ma być mały dzieć [emoji3]

Dzień dobry w ten mroźźźny dzień ;)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, i czekam na wieści ;)

Powiem wam, że ja też tyje, i to idzie mi w sam brzuch... mam 3kg na plusie i spodnie już bez paska noszę, muszę chyba zaopatrzyć się w jakieś ciążowe spodnie w końcu ;)

Marii, zaraziłaś mnie zębem... cała noc nie spałam tak mnie rozbolała 6tka, siedziałam w nocy i się zastanawiałam czy wziąść Apap... dziś mnie ćmi dalej, nie wiem co robić.... chyba liczę na to że w końcu minie ;(

Dziewczyny, czy wam już minął ten okres senności, zmęczenia itd., który podobno mija po 1 trymestrze? ja mam dalej to samo... ciągłe zmęczenie... w pracy ledwo daje rade, wieczorem padam, nie mam siły Julii wykąpać, i zaczynam już wątpić w to, że coś się zmieni, jak jest u was?
Ja jeszcze w pierwszym trymestrze i nadal ciągła śpiączka. Np juz od 3 godzin zbieram się do wstania z łóżka

Ciekawe jaki będzie mój maluszek
Już wyprzedza normy [emoji3]ja ważyłam 4700 mój brat 5000 ale znam kolegę co ważył 6500- sama widziałam w książeczce- jego żona na dniach rodzi i ma być mały dzieć [emoji3]

6500! O Bonyyyy ! Ja ważyłam 4200 wiec tez nie mało :) wiec to moze tez w genach gdzieś siedzi :) ja bym takiego bobaska 3800 mogła wypchnąć :) chyba :) mysle ze po 4620 juz szlak przetarty ;) choć kurde to było ok 6 lat temu wiec moze juz sie "zachwaszczyl" ;):)

Hmm juz nie pamietam, ale raczej mniejsze :) nawet chyba cos ok 40 cm rozmiar, mój jak sie urodził miał obwod główki 35 cm. A był byczus ;) fotka -chwila po urodzeniu :)
289a31667351b9538e45f613381f9ce9.jpg

Ale byk [emoji3] ja kiedyś do mamy mówię pokaż zdjęcia jak wyszłam ze szpitala. Bo widziałam same jak mam ze 3 miesiące a ona do mnie to nie trzy miesiące tylko właśnie w dzień wyjścia ze szpitala. Hehe

reklama
Ale byk [emoji3] ja kiedyś do mamy mówię pokaż zdjęcia jak wyszłam ze szpitala. Bo widziałam same jak mam ze 3 miesiące a ona do mnie to nie trzy miesiące tylko właśnie w dzień wyjścia ze szpitala. Hehe

Hahahaha :)) niezłe ! Do mnie przychodziły lekarki i położne i mówiły gdzie jest ten co wyglada na miesięczne dziecko :)

Do góry