reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@Magena_85 jedyne co mi minęło to większe mdlosci, senność jest teraz nawet większa niż wcześniej. Ale zauważyłam ze jak sie położę to średnio sie po takiej drzemce czuje:/ Wogole najlepiej i najwiecej energii mam rano, a odkąd cos zjem to juz tak średnio...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@25_pixels jakby co to ja do siebie zapraszam ;) mam całą łazienkę od podłogi do sufitu w paskudnych kafelkach po poprzednich wlascicielach i tak od dawna się zbieramy aby zmienić je ;)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja właśnie wypatrzyłam na pintrest (mój zawału dostanie tym razem napewno) jak pomalować szafki drewniane kuchenne i blaty na faux granit. Mieliśmy kuchnie remontować, a ja chyba pomaluję.
143c3b25f299ff62279a091e5ceb33b9.jpg

Szafki.
7410f4f95ec1545ff775108776e1832d.jpg

I blaty.
Mąż ma gdzieś wyjechać za tydzień lub dwa. Wtedy zacznę [emoji12] jak wróci nie pozostanie mu mu nic innego jak pomoc mi skończyć [emoji56][emoji56][emoji56]
Ale on wie jaka jestem. Jakimś cudem wytrzymuje ze mną i moją mamą... zawsze jak wraca z wyjazdu pierwsze pytanie to: kochanie widelce nadal w tym samym miejscu? [emoji23][emoji23][emoji23] bo kiedyś zmieniłam miejsce wszystkiego w kuchni i za cholerę rano nie mógł nic znaleźć Hahahahaha

Pytanko do dziewczyn na L4.. Dostajecie normalnie wypłatę? Bo ja dostałam o 200 zł mniej! A przecież to jest 100% płatne.. Muszę zadzwonić do kadrowej, niech wyjaśnia. No jakieś jaja!

Ja jak zaniosłam zwolnienie z literka B to po tygodniu dzwonił mój dyro, że kadry chcą zaświadczenie, że jestem w ciąży, aby liczyli mi 100% - to mu doniosłam i był happy i powiedział, że wszystko będzie ok teraz.
Dostałam rozliczenie parę dni temu. ile przypada mi premii po redukcji za moje nieobecności (korpo kochają tnąc koszty - u nas zabierają nawet za urlop bo niby i tak nie jesteś stratny bo masz ekwiwalent za każdy dzień na urlopie - z drugiej to normalne, nie pracuje nie mam premii extra) a i tak dostałam więcej niż z jego wyliczeń wynikało tak jakbym w ogóle nie była na zwolnieniu.
Co do wypłaty pierwszą przy ciągłym zwolnieniu (po 33 dniach) wypłaca pracodawca, dopiero później ZUS więc z tym pytaniem faktycznie do kadrowej, zwłaszcza jeśli masz stałą pensję bez premii lub prowizji.
A nie słyszałam że podstawa później, od kiedy?

@Magena_85 U mnie ze zmęczeniem poprawa, już nie potrzebuję drzemki w ciągu dnia, ale to też zależy od aury za oknem. :) Powinno być coraz lepiej!

Mam dzisiaj jakiś kryzys, palić mi się chce, nie wiem co się dzieje bo rzuciłam od razu jak się dowiedziałam o ciąży. :o

Mamy, chce kupić jakieś bodziaki i inne pierdoły dla malucha, ale kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać? Wszystko w jednym, np 56 a jak się okaże że dziecię większe się urodzi. Może tak być że będzie za małe?

o.paulina moze być za małe :) mi sie wydaje ze po 1 sztuce czy tam kompleciku śpiochy + kaftanik trzeba mieć mniejsze, bo większe zawsze wykorzystasz, a jak sie okaże ze kruszynka to można dokupić, a i tak zaraz wyrośnie:) z tymi najmniejszymi rozmiarami nie ma co szaleć wg mnie :)

A co z czapeczkami? Na jaki rozmiar kupować? Bo wczoraj w sklepie były 46 i 50 podobno większe były wykupione takie są ok dla maluszka czy raczej większe?

A co z czapeczkami? Na jaki rozmiar kupować? Bo wczoraj w sklepie były 46 i 50 podobno większe były wykupione takie są ok dla maluszka czy raczej większe?

Hmm juz nie pamietam, ale raczej mniejsze :) nawet chyba cos ok 40 cm rozmiar, mój jak sie urodził miał obwod główki 35 cm. A był byczus ;) fotka -chwila po urodzeniu :)
289a31667351b9538e45f613381f9ce9.jpg

reklama
Do góry